Gå til innhold

Program for å test harddisk (skrive til og så verifisere)?


Stigma

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har en HD204UI Samsung harddisk som kom levert med bad firmware som utførte skriveoperasjoner feil slik at disken ble fyllt med masse bad blocks som disken sliter hardt med å lese.

 

Jeg patchet firmwaren med en fix som var tilgjengelig for å løse problemet, men bad blocksene er jo der fremdeles som uleselige, så jeg kjører nå en low-level format for å nulle ut disken og forhåpentligvis bli kvitt problemområdene (da de ikke skal være fysisk skadet fra det jeg lese om den kjennte firmware-feilen).

 

Etter å ha tapt en del data allerede på denne disken så vil jeg være 100% sikker på at den fungerer før jeg tar den i bruk igjen, så finnes det noen god programvare som kan fylle disken med data et par ganger og lese dem tilbake for å sjekke at operasjonen kan utføres uten feil?

 

Det går jo ann å gjøre slik manuellt ved å bruke CRC/MD5 verktøy og fylle en disk med de samme filene på den måten, men det blir knotete å gjøre for en 2TB disk... jeg tenker det må finnes noen mer bekvem måt å gjøre det på :)

 

Det finnes jo ørten gode harddisk-verktøy, men jeg vet ikke om noen av dem egentlig gjør så mange skrive-tester. De prøver vel normalt å være non-destructive i testene...

 

Jeg tar gjerne imot råd om hvordan jeg best bør verifisere at feilen er rettet dersom noen har bedre forslag enn det jeg beskriver over.

 

EDIT: Finnes det forøvrig noen måte å resette SMART data? Jeg tror ikke det er mulig utenspesialverktøy? ... Men om det er mulig så hadde det vært fint å kunne nullstille dette også. Det er vel ikke usansynlig at disken har registrert et abnormalt antall "read errors" eller noe i den retning som ikke faktisk skyldes noe fysisk galt på disken...

 

Noen tips?

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...