Gå til innhold

Nybegynner i søken etter gode anbefalinger


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Er på leting etter noen gode råd/anbefalinger til en skikkelig god bok for "nybegynnere".

 

Jeg er utrolig glad i å lese faglitteratur, og vil tippe jeg har lest tilsvarende 50 bibler innenfor vitenskap/teknikk de tre siste årene. Så lesing i seg selv er noe jeg er veldig glad i.

 

Men å lese skjønnlitteratur er noe jeg aldri får meg til å gjøre da jeg i utgangspunktet er "redd" for å begynne på en lang bok som jeg kommer til å ende opp med å ikke like etter feks et 5-timers forsøk.

 

Jeg har lest noen bøker opp igjennom men ikke mange. Har opplevd den gode følelsen av at man nærmest lever i selve historien. Den gode varme følelsen der man føler seg trygg og har et skikkelig velvære alene med seg selv og boken man leser. Jeg tror nok at Den Vesle Vampyren er det som gjennom tidene har gitt meg de største inntrykkene og den koselige følelsen av å leve seg inn i en historie. Det har nok selvsagt noe med at jeg var ganske ung da jeg leste den, rundt 10 år kanskje. Så derfor gav den kanskje et større inntrykk enn den ville gjort i dag.

 

Det jeg lurer mest på er om noen har noen gode anbefalinger som er lette å like?

 

Det jeg tror jeg vil like best er bøker som ikke nødvendigvis er helt rotsatt i virkeligheten, der problemer og utfordringer til hvermannsen er i fokus. Men kanskje heller noe litt fantasiaktig, typisk lignende Den Vesle Vampyren. Da mener jeg ikke historier fulle av monstre eller overnaturlige vesener, men noe som gjerne bare finnes i drømmeland.

 

Har også lest en bok som heter Turbo som jeg likte veldig godt. Den handler om spenningen fra begynnelse til slutt i en suksesshistorie om ambisjonen til en ung gutt og sin far om å vinne et rallymesterskap. I denne var det å følge drømmen til den lille gutten og håpet til faren om å vinne, og det sammensveisede forholdet de har var så spennende og vakkert. Den handlet om utfordringene i forhold til motstanderne, hvordan han skulle få penger til å bygge opp bilen, hvordan faren til slutt begynte å miste troen fordi han taper mye mens sønnen prøver å oppmuntre, holder vakt for andre som kanskje saboterer etc. En historie om to gode venner som gjennom samhold oppnår drømmen sin.

 

 

Så typisk fantasi, spenning, samhold; generelt historier som kanskje begynner litt mørkt eller vanskelig men som blir lyse og lettere langs veien.

Endret av IceBlitz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, selv om det er en ungdomsbok, er Landet under isen av Lars Mæhle en fantasybok jeg absolutt vil anbefale. Spennende, meningsfull (og lang, men det merker man ikke). Den leste jeg for noen år siden, og er en av få bøker jeg fortsatt husker veldig godt og gjorde intrykk på meg. I tillegg vil jeg anbefale Alkymisten av Paulo Coelho, hvis du liker litt dypere fantasybøker, hvor det krever litt tenkning. Den er heller ikke veldig lang. :)

Lenke til kommentar

Knall :) Da prøver jeg de to :)

Alkymisten ser jeg blir anbefalt flere steder.

 

Takk for svar.

 

@Tomeito: Eventyr er en sjanger jeg absolutt er interessert i. Men hvordan er Harry Potter bøkene? Jeg syntes filmene var kjedelige. Koselige, men kjedelige. På den andre side syntes jeg Maleficent filmen var fantastisk, så sjangeren digger jeg, men filmene var dårlig utført. Om bøkene er annerledes og bedre enn filmene gir jeg de gjerne en sjanse :)

Lenke til kommentar

Som så ofte er tilfellet, så er bøkene bedre enn filmene. Filmene er for så vidt greie+, men ikke mer. De klarer ikke å fange stemningen, humoren eller spenningen filmene har. HP er tross alt veldig populære bøker som klarte å fenge unge som gamle, gutter som jenter, på en måte få andre bøker har klart.

 

Jeg personlig vil anbefale HP. Absolutt.

 

(Også må jeg få si at jeg personlig synes Maleficient, selv om premisset er bra, var en ganske begredelig film i seg selv. Men det har eventuelt ikke så mye å si.)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mine to anbefalinger:

 

Siden du liker Den Vesle Vampyren anbefaler jeg House of Night på det sterkeste. Jeg plukket opp den første boken i butikken uten engang å ha hørt om serien, og noe av det første som slo meg var at det er Harry Potter med jenter og vampyrer, i stedet for gutter og magikere. (Det er en eneste gutt blandt hovedpersonene i starten, og han er homo.) :p Men det gikk fort opp for meg at dette er ganske annerldes enn Harry Potter på mange måter, og mye mer "voksent". Vi snakker sex (ikke grafisk, riktignok), en og annen korsfestelse, grafisk brutale drap og så videre. Spesielt i de siste bøkene tar det helt av, og mange bøker slutter med en cliffhanger typen "what the actual fuck...!". :p Det er tolv bøker i hovedserien, samt tre spin-offs. Eneste som skuffet litt var slutten i den siste boken, da hele sluttkampen var over litt for fort for min smak. Etter det dro de ut hele avslutningen i lengste laget, men det er tross alt tolv bøker som skal avsluttes på en verdig måte. Det gjør man ikke på et eneste kapittel, Harry Potter... :p Aner ikke hvor mange av disse bøkene som er kommet på norsk, da jeg leser dem på engelsk. Men noen er det, i alle fall.

 

Nina Wilde/ Eddie Chase-serien til Andy McDermott. Liker du bøker i stil med Indiana Jones osv og vil ha et sykt høyt tempo er dette serien for deg. Det starter kjedelig nok med Atlantis (det var vel enten det eller den Hellige Gralen igjen) :p men tar seg fort opp etter det, med jakt på Excalibur, graven til Hercules, selv Ungdomskilden. Den første boken starter litt tregt, men mot slutten tar det seg betraktelig opp, og vi får absurd action gjennom stort sett hele serien. Vi snakker hoppe med motorsykkel fra fly, kjøre lastebil og bli forfulgt av tanks gjennom to hele kapitler, vill skyting i en brennende skyskraper som holder på å rase, mens et angrepshelikopter fyrer løs fra utsiden osv. Litt mye action, med andre ord. :p Men han klarer likevel å bygge opp en rimelig bra historie og gi oss karakterer det er svært lette å like. Faktisk er det en av skurkene jeg savner svært, så jeg håper hun dukker opp igjen i den neste boken. Til nå har det kommet ti bøker, men han har planer om minst to til. Jeg tar gjerne ti tli. :) Igjen, jeg aner ikke hvor mange som er kommet på norsk, men de tre første (Jakten på Atlantis, Hercules's grav og den Excalibur-boka) er på norsk, men er litt usikker på den norske tittelen på bok to og utover.

Lenke til kommentar

P.G. Wodehouse, du kan ikke få nok Wodehouse.

Martin Amis, morsom engelsk forfatter som man får en slags tiltrekning av på grunn av hyppige kjappe replikker som nesten føles talte.

Philip Larkin, en dyster men morsom poet. Ville sjekket ut brevene mellom han og Kingsley Amis, Martin Amis sin far. Fantastisk. Ikke akkurat noe som faller i smak for alle etter grove, kontroversielle meninger de delte mellom hverandre.

Christopher Hitchens, Har fått mye oppmerksomhet etter sin siste tid med "God Is Not Great" men har mange ess i erme når det kommer til fantastiske bøker! Absolutt vært å sjekke ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...