Gå til innhold

DAM

Anbefalte innlegg

Jeg har lyst til å utdanne meg som dataingeniør, men vet ikke helt hva en dataingeniør gjør. Har lest meg litt opp men fikk ikke helt oppfattning av hva de gjør.

 

Hvilke såkalte "trekk" trenger man for å få en god utdanning som dataingeniør. Smart? Klok? Osv?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingeniør er ingen beskyttet tittel, så jeg pleier å si at det bare er å skrive ingeniør i signaturen – og vips så er man det.

 

Man omtaler ofte de med 3-årig høgskoleutdannelse innen tekniske fag (høgskoleingeniør) med spesialisering i innen IT for dataingeniører. Arbeidsoppgavene varierer ekstremt, og utdanningene varierer noe. Det er en fordel å ha sånn passe kontroll på matematikken som er på VGS-nivå, men de fleste ingeniører – og særlig dataingeniører – er relativt svake i matematikk.

Som ingeniør bør du altså være over gjennomsnittlig glad i realfag, men du trenger ikke være et geni. Høgskoleingeniør-studiene gjør deg heller ikke særlig spesialisert, men du kan bygge på med mastergrad (siv.ing.) ved f.eks. NTNU - og eventuelt videre med en doktorgrad. Mastergrad er ofte et minimumskrav for visse typer jobber, og da særlig innen utvikling og sikkerhetsarbeid i større selskaper. Mindre selskaper har gjerne ikke like store krav til utdanning, og erfaring vil ofte kunne kompensere for manglende utdannelse på høyere grads nivå. Innen drift kreves det sjelden mer enn bachelor, men sertifisering og erfaring blir høyt verdsatt.

Lenke til kommentar

Matte og programmering henger veldig godt i lag. Men du trenger ingen matematikkkunnskaper utover det grunnleggande for å lære deg programmering.

 

Men du må like programmering, og programmering er heller ikkje vanskeleg. Men det vil ta tid, så det er bare å være tålmodig. Bruk gjerne coursera.org for å lære deg meir!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...