Gå til innhold

Skal kjøpe nytt PC til 40.000+ kr å trenger hjelp!


Anbefalte innlegg

Hei NorwegianMan! :)

 

Det er greit at en har penger, men en bør likevel ta seg bryet verdt med å gjøre gode innvesteringer - og unngå å sløse. Når du sier at du har spart opp til dette over lengre tid, kan det virke som at du ikke bare kan trylle fram penger heller. Derfor har jeg noen konkrete tips.

 

For eksempel at du ikke merker ytelsesforskjell i spill mellom en i5 4690K og en i7 5960X, men oppnår nøyaktig samme ytelse. Om du spiller på en enkelt skjerm, har det heller ikke noe å si om du bruker 3000 kroner på skjermkort eller 100 000. Et 3000 kroners kort vil nemlig makse ut spillene, og er det eneste du behøver å oppgradere en til to ganger i løpet av en 5 års periode.

 

Da vil du i prinsippet oppleve nøyaktig det samme på skjermen over 5 år om du slenger på 40 000 kroner, eller 13 000 kroner. Siden penger ikke vokser på trær, ville jeg utvilsomt anbefalt det sistnevnte. Pengene du har spart kan brukes til andre formål, eller gis til andre i veldedighet som trenger dem mer.

 

Byggesett til 10 000 kroner som gir deg alt:

http://www.prisjakt.no/list.php?l=115789&view=m

Endret av Agentspoon
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hver enkelt må få lov selv å bedømme hva som er godt innkjøp og ikke. Jeg skjønner for eksempel ikke folk som absolutt skal bo i byer, det er mer støy og ekstremt mye dyrere.

 

Jeg kan derimot skjønner dem som blåser 20-30' på en PC. Alle har klart forskjellig preferanse på hva det er verdt.

 

Å si at man makser ut alle spill med et R9 290 Kort blir jo ren løgn. Nå kan man heller veilede denne sjelen til å ikke gjøre komplette blindkjøp som kanskje Titan Black i listen hans vil være,

 

For eksempel kan du ta en titt på dette oppsettet:

https://www.komplett.no/komplett-gamer-xtreme-titan-z/10937

Endret av Neppe
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk for all alle råd folkens!

 

Jeg vet at jeg kjøper for dyr pc men jeg syns ikke det er så dyr. Hvis dere tenker så har jeg bare kjøpt en prosessor som er 3500 kr dyrer en vanlig bra prosessor. Intel nest best CPU koster 4800 kr som har bare har 6 core og støtter kun ddr3 og jeg tenker hvorfor ikke putta 3500 kr mer å kjøpe den beste :) Man kjøper jo ikke nytt pc vært år. eneste som kommer nytt vært år er bare skjermkort og det er ikke noe fristene. Jeg kommer til å ha den pc her i ca 4 år. Den pc jeg har nå har jeg hatt i 5 år og jeg har ikke kjøpt et enste nytt del på de 5 årene.

 

Når det gjelder ram så for man ikke tak i ddr4 for under 2500 kr men jeg tenker bare å putte litt til å kjøpe den beste :D Hvis dere ser så har jeg bare ram og cpu som er dyr litt idiotisk valg resten er ikke feil. Jeg må indrømmer at jeg tenkte 10 ganger før jeg valgte gå for cpu til 8500 kr! Jeg har fortsatt usikker om jeg gå for den dyre cpu fordi jeg hørt at nesten ingen spill støtter 8 cores og at man trenger kjøre SLI for få nytta av 8 cores???? jeg forstår ingen ting ass!!!

 

ssd er egentlig ikke dyr men pga 512gb derfor. og husk at denne ssd jeg har valgt er kanskje verdens raskeste ssd.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FiveInline: Ja, hørte også at den skal hete 9** og sånt på cdn.wccftech.com. 800 navn passa bedre da men siden den forige var 700S. Ja, jeg håper den kommer 19 sept som du sier! Gleder meg :D

 

Jeg tror 860W holder siden jeg ikke skal kjøre SLI.

 

Jeg skulle egentlig ha H110 men pga jeg skal ikke OC og jeg vet ikke åsen man gjør det heller så jeg trenger den. og sånt type cpu kjøler bråker noe jævlig pga pump noise har jeg sett på youtube.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krozmar: den rammen er ddr4 og ddr4 kom forige uke i market og de er dyre nå. Jeg håper ddr4 er bedre ddr3 og det skal de være også de er derfor de heter ddr(4) :D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MariusJS: Ja, syns også gb forsvinner ganske fort nå så derfor jeg har valgt 500 gb som holder for meg i massehvis! Ja, jeg venter bare på den nye skjermkort fra nvdia. Hvis det ikke kommer noe skjermkort så tenkte kjøpe nytt pc men uten skjermkort. jeg kan jo bruke min 295gtx i mens :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Knutgrus: Jeg liker ikke headsett :) Til gaming haedsett er best men de er store, tunge og varme så jeg liker dem ikke nå. Har hatt shure 535 i 4 år og har fungert perfect og blir alldri sliten å ha dem i øra som man gjør med haedsett etter 30 min! surround sound fungerer også bra på earphone.lydkvalitet på de high-end er helt rå så man trenger ikke headsett :D

 

Hvis nvidia laseres med nye skjermkort snart som du sier tror jeg ikke klarer å vente mer en 48 timer en gang :D alt er på plass ddr4,x99,x99 hovedkort og samsung 850 pro, så mangler bare nå skjermkort det er egentlig bare det jeg venter på før jeg trykke på bestillingen knappen!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Her er et oppsett til en gamingpc som koster 15,500kr og er overlegent oppsettet du har valgt :)

 

https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1437241&su=15637A6C-FE4B-42AE-83D8-332965275C5A

 

Hovedmomenter:

 

CPUen har raskere spillytelse enn 8-core workstation-cpuen i oppsettet ditt

780Ti skjermkortet yter bedre i spill Titan-kortet i oppsettet ditt

Maskinen har 500Gb SSD + 2Tb harddisk

Orginal Win7 & Bluray-drev

16Gb Ram og Corsair Carbide kabinett

Corsair PSU med rikelig strøm (750w)

 

En annen fordel med dette oppsettet er at du slipper å risikere at naboen og vennene dine kjøper en raskere pc enn din til under halve prisen :)

Endret av Pycnopodia
Lenke til kommentar

Å si at man makser ut alle spill med et R9 290 Kort blir jo ren løgn. Nå kan man heller veilede denne sjelen til å ikke gjøre komplette blindkjøp som kanskje Titan Black i listen hans vil være,

Åh? Klart en klarer å tvinge ethvert skjermkort i kne om en skrur på alle de feil bryterne i kontrollpanelet til spill. Det gjelder også Titan i SLi. Om en imidlertid kjører optimaliserte innstillinger, så pleier R9 290 å være mer beregnet på 1440p, for å ikke snakke om 1080p. I Battlefield 4 får en i følge TechPowerUp 70FPS.

 

bf4_1920_1080.gif

 

TweakTown på Ultra image preset 111FPS average før overklokk.

Lenke til kommentar

En god huskeregel kan være at de dyreste komponentene man får tak i vanligvis er beregnet på proffbruk, og da ikke er helt optimale for spill. Åttekjerners prosessorer er et godt eksempel - til videoredigering og CAD-arbeid kan de være gull verdt, men til vanlig hverdagsbruk gjør de tilnærmet ingen forskjell. En god spillskjerm, gjerne noe med 144 Hz, vil være en langt bedre investering - men da er det også smart å skaffe skjermkort som klarer å pumpe ut nok bilder i sekundet til å holde tritt med skjermen. G-Sync (og FreeSync, når det kommer i løpet av forholdsvis kort tid) kan hjelpe til her, men om skjermen din er like gammel som din nåværende PC vil den ikke ha støtte for noen av disse teknologiene.

 

Du trenger nok ikke å gå helt ned til 15-20 000 kroner for PC-en, men å bruke en solid slump penger på en suveren skjerm vil nok være langt smartere enn å punge ut for den dyreste prosessoren på markedet :)

  • Liker 4
Lenke til kommentar

45 fps i 2560x1600 i avrage vil de færreste gamere godta.

 

Kan nok en gang påpeke at det der er IKKE makset. Det er også uten AA, noe mange ønsker, og trolig noe en som er klar tiø å blåse 40k på en pc ønsker.

4x SSAA er det høyeste du kan ha i Metro. For 1920x1080, trenger en vel strengt tatt ikke så høy anti-aliasing heller. Som fyren påpeker, bruker han normalt ikke de innstillingene, men er mer for demo-bruk. På 2560x1600 trenger en enda mindre AA. Desto høyere oppløsning = mindre behov for AA.

Lenke til kommentar

Dette blir for latterlig. Hvis du skal bruke pc'en hovedsaklig til gaming uten å kjøre TRI/QUAD SLI/CFX så trenger du ikke X99 chipset.

 

Da du heller ikke kommer til å overklokke ville jeg HELT klart gått for X97 chipset med i7-4790K som har turbo boost ut av esken til 4,4GHz. Par det opp med 16GB 1866MHz (eller høyere MHz, men pass på latency) DDR3 minne og f.eks. et EVGA GTX780TI Classified kort så har du en knall gaming maskin.

 

Hvis du skulle f.eks. gått for den nye Asus Rog skjermen 2560x1440p 144hz så ville jeg gått for 2x780TI Classified, noe som Z97 med en i7-4970K på 4,4GHz kommer til å forsyne godt nok i lange baner.

 

Just my 2 cents.

Lenke til kommentar

 

Her virker det som noen har bare plukket ut de dyreste komponentene man har funnet uten noen ettertanke.. Ett SLI oppsett til halve prisen av Titan kortet gir bedre ytelse.. Bare for å nevne noen problemer.. Man trenger heller ikke en CPU til nesten 9000,- kroner for å spille dataspill..

Dette er også på den nye DDR4 platformen som fremdeles sliter med barnesykdommer og kommer dårligere ut enn DDR3 minne, men likvell ekstremt mye dyrere..

 

Så ja, alt burde egentlig byttes ut hvis man ønsker en god opplevelse i å spille spill.. Men for all del om man liker å kaste penger ut av vinduet kan man jo det, men du får tilnærmet samme ytelse om ikke bedre for halve prisen når det gjelder spill..

 

Så her var det egnetlig vanskelig å ta tak i noe som helst siden hele oppsettet var hinsides all fornuft i utgangspunktet..

1: SLi har HAUGESVIS med problemer

Hvilke problemer har SLI? Litt mere varme og strømforbruk er det eneste negative jeg har erfart.

Visst det er screentearing du tenker på, så har jeg aldri opplevd det med mine kort.

Lenke til kommentar

 

 

Her virker det som noen har bare plukket ut de dyreste komponentene man har funnet uten noen ettertanke.. Ett SLI oppsett til halve prisen av Titan kortet gir bedre ytelse.. Bare for å nevne noen problemer.. Man trenger heller ikke en CPU til nesten 9000,- kroner for å spille dataspill..

Dette er også på den nye DDR4 platformen som fremdeles sliter med barnesykdommer og kommer dårligere ut enn DDR3 minne, men likvell ekstremt mye dyrere..

 

Så ja, alt burde egentlig byttes ut hvis man ønsker en god opplevelse i å spille spill.. Men for all del om man liker å kaste penger ut av vinduet kan man jo det, men du får tilnærmet samme ytelse om ikke bedre for halve prisen når det gjelder spill..

 

Så her var det egnetlig vanskelig å ta tak i noe som helst siden hele oppsettet var hinsides all fornuft i utgangspunktet..

1: SLi har HAUGESVIS med problemer

Hvilke problemer har SLI? Litt mere varme og strømforbruk er det eneste negative jeg har erfart.

Visst det er screentearing du tenker på, så har jeg aldri opplevd det med mine kort.

 

 

Alt avhenger av hvilke spill du spiller, selv om fler gpu støtte har blitt bedre med tiden.

Lenke til kommentar

 

 

45 fps i 2560x1600 i avrage vil de færreste gamere godta.

 

Kan nok en gang påpeke at det der er IKKE makset. Det er også uten AA, noe mange ønsker, og trolig noe en som er klar tiø å blåse 40k på en pc ønsker.

4x SSAA er det høyeste du kan ha i Metro. For 1920x1080, trenger en vel strengt tatt ikke så høy anti-aliasing heller. Som fyren påpeker, bruker han normalt ikke de innstillingene, men er mer for demo-bruk. På 2560x1600 trenger en enda mindre AA. Desto høyere oppløsning = mindre behov for AA.
Høyere oppløsning betyr også større skjerm, så pixeltettheten er ikke så forskjellig fra hverandre. Trenger, nei, man trenger faktisk ingenting.

 

Men du VET at R9 290 ikke vil holde koken i mange situasjoner, selv om det er et veldig godt kjøp. Det blir meningsløst å diskutere.

 

Min pc passerte 20 000, det er veldig mye penger, men kommer ikke til å trenge å bytte noe på lenge, om jeg regner med timene med moro jeg får ut av maskinen, er det en billig hobby. Verdt hver krone.

Lenke til kommentar

Hehe, det stemmer vel ikke helt.

 

2560 x 1600 = 4096000 (/30" = 136 500)

1920 x 1080 = 2073600 (/24" = 86 400)

 

Ganske signifikant forskjell. Du slipper unna med ganske mye mer når du skyver opp oppløsningen såpass. Det er dette de som kjøper PCer til 40 000 kroner ikke forstår - nemlig at det ikke alltid er noe stort poeng i å kjøre alle bryterne helt til høyre, fordi en kan øke antall FPS betraktelig ved å ikke gjøre det, uten å få særlige endringer i bildekvalitet. Mye billigere å lære seg om hva de forskjellige tingene i kontrollpanelet gjør, enn å betale dobbelt. I mange spill, trenger en det til og med ikke, fordi spillet optimaliserer for deg. :)

Lenke til kommentar

Hei NorwegianMan.

 

Artig utgangspunkt for å bygge pc. Jeg skjønner godt argumentet ditt om å kjøpe "det beste som er" slik at den holder i mange år framover. Det er nok vanskelig argument for mange her inne å kjøpe da folk her gjerne fikler og oppgraderer maskinen sin ustanselig, som en slags hobby.

 

For de som ikke har "PC" som hobby er det gjerne slik at maskinen ikke blir rørt mtp hardware fra den er kjøpt til den byttes n-år senere. Da spiller det lite rolle at det er smartere å kjøpe et "bra nok" skjermkort nå, også oppgradere kortet hvert år. Det gidder nemlig ikke folk som ikke har særlig peiling på og eller interesse av å "skru pc".

 

Når det er sagt så har du fått endel svært gode råd her som jeg mener det er fjollete å ikke rette seg etter.

 

Først og fremst så gjelder det beslutningen om å kjøpe den drøyeste prosessoren fra intel samt det titan black skjermkortet.

i7-5930K koster nesten halvparten, og vil trolig gi deg bedre ytelse da utnyttelse av 8 kjerner er forbehold proff software of server oppgaver. Du skal vel ikke ta over serverdrift fra Basefarm, hehe.

 

Titan black skjermkortene har også en annen målgruppe enn spillere og sikter mer på videoredigerere ol. Tror du blir mer fornøyd av å kjøpe f.eks EVGA GeForce GTX 780Ti 3GB K|NGP|N om du skal ha top-notch spillytelse uten å tenke på penger.

 

Hadde du vært en PC interessert fyr så kan nok SLI løsninger med f.eks to 780TI eller to R9 290X veldig spennende, men etter min mening er dette løsninger som har økt kompleksitet og som gjerne krever at man har interesse av å "knote litt" om det dukker opp problemer. Vllle derfor droppet det var jeg deg.

 

Bytt kjøleren slik du også ble anbefalt. De beste luftkjølerene fra Noctua er utrolige effektive og stillegående. Eneste som slår de er custom vannkjøling, men igjen, det krever at du er over gjennomsnittet interessert :)

 

PSU bør også byttes har jeg hørt rykter om da akkurat den varianten har fått litt blandet mottagelse. 1200ax skal vist være bra, eller så anbefales alltid seasonic platinum på utenlandske nettsider...

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...