Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Formatere win7 UTEN å installere win7 etterpå..


Anbefalte innlegg

Har kjøpt inn en del nye deler til PCn, og skal blant annet ha i en SSD.

 

Skal formatere hele PCn før jeg begynner med det prosjektet.

 

Har formatert PCn før, men da starter windows 7 å installere igjen på HDD mener jeg å hugse - Det skal jeg altså ikke siden Win 8.1 skal på SSD'en når PCn er satt sammen igjen..

 

Hvordan formaterer jeg hele HDD, UTEN å installere noenting på den etterpå?

 

Jeg har windows 7 CD'en, tenkte å bruke den ved boot.

 

Håper på raskt svar da jeg tenkte å gjøre dette i dag! :):ohmy::ohmy:

Endret av DMK
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Koble til en annen pc? Skjønner ikke helt. Jeg skal formatere harddisken på min gamle PC, for så å bygge den på nytt med en del nye deler og ssd med win8.1 på. Den gamle harddisken skal jeg ha i den nye pcn, men jeg vil at den skal være 100% tom.

 

Hvordan kan jeg få til dette? Skal altså IKKE installere noe operativsystem på gamle harddisken

Lenke til kommentar

Du gjør det ETTER at du har installert Windows 8.1 på SSD'n.

Kopler til HDD'n og sletter alle partisjonene på den vha diskbehandling i din nye 8.1 installasjon.

 

Needless to say - du har bare SSD tilkoplet hovedkortet når du installerer Windows 8.1 med bootbart Windows 8.1 media. Har du ikke det må du lage det først. DVD eller minnepenn med 8GB.

Endret av syar2003
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Alternativt kan du lage deg en boot-CD med dette MS-DOS kompatible programmet på. Å lage boot-CD tar jo noe tid. Men når du først har laget den, så har du den for ettertiden. Dersom det finnes oppskrift for å boot'e en minnepenn inn i MS-DOS (noe jeg selv aldri har lett etter), så burde det også gå an å kjøre den derfra. Problemet er jo at minnepenn og MS-DOS er to forskjellige tidsalderbestemte teknologier.

 

CD-platen kan du brenne slik at den boot'er opp som stasjon A: (som normalt betyr floppydisk på MS-DOS plattformen). Dersom du kan trikse og boot'e en minnepenn som stasjon A: (altså dersom), så burde det ikke være noe i veien for å forsøke.

 

Denne metoden er lynrask, fordi du formaterer ikke harddisken fysisk, du bare legger til en ny "Master Boot Record (MBR)". Da vil harddisken din framstå som uformatert. Noe som er svært praktisk når man skal reinstall'ere noe. Man, slipper at la oss si Windows begynner å lete og grave i de gamle filene og mappene, sånn helt på villstyr.

 

Jeg husker ikke "syntax" i farten, altså nærmere bestemt hvilke montert harddisk som får hvilken tallverdi. Men syntaksen er unansett av denne typen:
slate 0
eller
slate 1
eller
slate 2
Er litt usikker på om primærharddisk har 0 som tall eller 1 som tall. Uansett napper man ut alle andre harddisker, slik at det er umulig å gjøre feil. Så er det bare å prøve seg fram.
Syntaksen kan man også få fram ved å benytte slate /? tror jeg
Endret av G
Lenke til kommentar

Fordi det er ikke alltid man eier en Windows DVD ?

 

Dessuten tar det jo en liten evighet å laste inn Windows først fra CD/DVD. Å boot'e til DOS tar kortere tid. Dette er et fint alternativ, som man enkelt kan få til å lage seg, på egenhånd, uten hjelp fra dypt begravde applikasjoner og tunge lastetider.

 

Det ser også ut til at du har oversett en vesentlig ulempe med programmet du er så glad i. Nemlig dette:

 

  • You cannot use the clean or clean all diskpart commands on a boot disk (ex: disk Windows is installed on) unless you do it from a command prompt at boot.

 

 

Hovedfordelen med metoden jeg foreslo, er at man slipper at Windows skal analysere noe som helst, før det gir adgang til at du kan få frie hender til å begynne å gjøre noe. Hva om filene på boot-disk har haugevis med skadete filer, register-nøkler og gudene vet hva? Da vil du slite med å få Windows til å gi slipp på analysen, som gjerne kan ta en liten evighet for den utålmodige.

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...