Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Spørsmål angående Switch/Ruter.


Anbefalte innlegg

Heizann!

 

1.Skal koble sammen 2 eller 3 maskiner i ett Nettverk..hvordan burde jeg gjøre dette? Jeg kobler til nettet via Kabel Modem.. burde jeg bruke Ruter/Switch?

 

2. Om Trådløst nettverk..hva trenger jeg? har allerede Trådløst 11Mbit nettverkskort (802.11b) integrert i ene maskina...hva behøver jeg så for å koble 1 eller flere maskiner til internett via Kabel Modem.

 

 

Disse spørsmålene har ingenting med hverandre å gjøre..vurderer bare diverse alternativer.

 

 

 

PS.Alle maskinene må dele samme IP adresse.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må skaffe deg en router som kobler alle PC'ene sammen og opp mot internett. Slike routere er det mange av i markedet. Jeg bruker en SMC 7004BR, den er utmerket.

 

Dersom du har muligheter til å koble alle PC'ene sammen med nettverkskabel så er det det beste. Må du ha trådløs forbindelse så bruker du et accesspunkt. Denne accessponktet kobler du til routeren som om det var en PC. Her bruker jeg en SMC Accesspunkt. Montering og kryptering følg bruksanvisningen.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Det er sterkt å anbefale at du skaffer en 'alt-i-ett' boks. Dvs. en router med innebygget trådløst aksess punkt og switch. Siden du har et 802.11b kort, kan du velge om du vil ha 802.11b eller 802.11g på routeren. De fleste som har g takler også b standarden. (Sjekk for sikkerhets skyld.) G er 5 ganger raskere enn b, men siden du har b kort får du ikke utnyttet dette før du evt skaffer et g kort. Men om du får tak i et g-AP uten at det koster mye mer enn et b-AP, kan det være greit å kjøpe g.

 

Har god erfaring med D-link, men syns loggen kan bli noe mangelfull.

Det jeg har prøvd fra Netgear har hatt dårligere trådløs rekkevidde, (men bra kompatiblitet,) og routeren har hatt begrenset med funksjoner/logg.

Linksys lager veldig bra routere, masse nyttige funksjoner, men kan noen ganger være lite kompatible med trådløs kort fra enkelte produsenter.

 

En ting som kan bli nyttig i fremtiden er å ha router med 100mbit WAN port (alle har 100mbit LAN). Jeg savner dette akkurat nå, siden jeg sitter på 100mbit linje.

Det kan også være nyttig å kunne velge om routeren skal være gateway eller router. Så langt jeg vet er det bare Linksys av 'billig' routerene som har denne muligheten.

Dyre routere er veldig avanserte, og gir mange muligheter, men koster også så mye at det er bedre/billigere å bruke en linux maskin som router. Da får du enda flere muligheter. En PII 233 holder lenge som router på 100mbit linje!

 

-pg

Lenke til kommentar
petterg: Flott og informativt svar :shrug:

Bare lurer på hva du mener med "Det kan også være nyttig å kunne velge om routeren skal være gateway eller router".

 

Nytten ligger i at hvis du en gang i fremtiden skal henge deg på andre netverk hvor det allerede finnes en router (eller du utvider hjemme slik at du får mer enn en router) kan du få dem til å samarbeide.

Du får i praksis like mange små netverk som du har routere. Ved hjelp av denne lille funksjonen kan du f.x få den ene routeren til å kjøre dhcp server for alle netverkene, mens hvert lille netverk har sin egen firewall.

 

De fleste hjemmebrukere trenger ikke dette, men f.x. for meg er det veldig nyttig, siden jeg har med meg flere PC'r rundt og setter opp i forskjellige netverk. Da er det kjekt for meg å koble alle pc'ne mine til medbragt router, og bare gå inn på routeren for å forandre netverks instillingene. Dermed slipper jeg å forandre instillingene på hver enkelt pc.

Uten denne funksjonen kunne jeg også ha brukt en vanlig router, men ville da havnet på et eget lite netverk og tilgangen på eksisterende lokalnetverk ville vært sterkt begrenset.

 

-pg

ikke helt som de andre

Lenke til kommentar
Du mener rett og slett muligheten til å skru av dhcp tjenesten på routeren? SMC Barricade har den muligheten - ikke det at det bryr meg stort. Har to undernettverk jeg, og det er null problem, men jeg skjønner at mange ikke er keen på det hvis de ikke trenger det

 

Er vel mer at du kan skru av bl.a. NAT og bli en del av det eksterne nettet. Det blir omtrent som om man skulle hatt en DMZ for hver maskin, bare at det er den public ip'n som er den faktiske ip.

 

-pg

Lenke til kommentar
Uhm, NAT fungerer vel heller dårlig hvis man skrur av dhcp..? NAT har vel ingen funksjon når hver maskins IP på "innsiden" er kjent på "utsiden" av routeren. Ved å disable NAT vil vel en vanlig router virke som en switch. Mulig jeg må lese meg opp på datateknikkpensum da...

NAT og intern DHCPserver har ingenting med hverandre å gjøre. Du kan fint ha faste interne ip adresser.

 

Ved å disable NAT og bruke eksterne ip'r internt har du fortsatt alle de andre funksjonene en hardware router tilbyr. F.x. firewall.

 

-pg

Lenke til kommentar
Nei nei og atter nei. Trådløst er fint til sofasurfing, men det duger ikke på overføringskapasitet. Det er og blir for tregt! Har trådløst, men med en gang jeg skal overføre data til laptoppen så kobler jeg meg på kabel. Stakkars de som beror seg kun på trådløst

Enig. Trådløst er genialt om man trasker rundt. Tar med laptopen på kjøkkenet og leser aftenposten til frokost. Men skal man ha internt nett med utveksling av større filer er det ubrukelig.

 

-pg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...