Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Noen måte å slippe unna oppsigelsestiden på?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har endelig etter lang betenkningstid sagt opp deltidsstillingen min. Er flere grunner. Har vært altfor mye tull i bedriften, har nå min fjerde sjef siden jeg startet der for litt over ett år siden og liker jobben generelt dårlig. Gruer meg til å gå på jobb hver dag, har relativ lav lønn og om en uke flytter jeg da blir det å pendle 2 timer til jobb noe som ikke er lønnsomt med tanke på bilen og lønna mi :ph34r:

 

Har sagt opp og har oppsigelsestid på en mnd så må derfor jobbe ut mnd. Dette har jeg svært lite lyst til, og vil egentlig bare bli ferdig. Finnes det noen smutthull? Bedriften har vært kjempelure å satt opp varetelling før 2 av vi som har jobbet lengst der slutter oppå det hele, så nå må jeg delta på det også. Vurderer seriøst å dra til legen å sykemelde meg fordi jeg er i ganske dårlig form for tiden, men vet ikke helt hvordan reglene med oppsigelsestid og sykemelding er.

Endret av Herr Brun
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fritt fra hukommelsen så kan du bli erstatningspliktig for kostnadene arbeidsgiver pådrar seg dersom du ikke stiller på jobb. Dersom arbeidsgiver må ta inn andre ansatte på overtid eller leie inn vikar fra vikarbyrå for eksempel kan det fort bli lite lønnsomt for deg..

 

Jeg ville heller forsøkt å få til en avtale om at du kan slutte tidligere..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det enkleste og 'beste' er nok å prøve å få til en avtale med din sjef om at du kan slutte tidligere enn det som er planlagt. Men sånn på generelt grunnlag burde du ikke ha en innstilling til at det er en mulighet å avslutte arbeidsforhold på en dårlig måte. Plutselig en dag søker du på en jobb og det kommer noen for øret at du ikke har vært helt etterrettelig. Det er litt kjedelig dersom det blir slik.

Lenke til kommentar

På generelt grunnlag så bør du bite tennene saman og være den redelige parten her.

At bedrifta og sjefen(e) er useriøse for være ein ting, men du bør ikkje la deg senke til deira nivå.

 

Normalt sett så er det ikkje så vanskelig å få til ei avtale om at du kan slutte før oppsigelsestida er ute. Arbeidsgiver vil helst ikkje ha umotiverte ansatte som kanskje gjer ein dårlig jobb dersom ein ikkje må.

Hadde eg vært arbeidsgiver så hadde eg ikkje satt ansatte som har sagt opp under negative omstendigheiter til å gjere viktige ting som vareopptelling, då faren for bevist sabotering er såpass stor at det ikkje er verdt det.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...