Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har nylig kjøpt en HP Pavilion 550-300no for 5000 kr, men synes den bråker litt vel mye. Vurderer derfor å levere den tilbake og kjøpe noe nytt, f.eks. den rimeligste i førsteposten (The Corporal).

 

HP-en har disse spesifikasjonene:

AMD A8-7600 prosessor

AMD Radeon R5 330, 2 GB

16 GB minne

 

Hvordan er ytelsesforskjellen mellom HP-en og Corporal? Den skal hovedsaklig brukes til å spille av film på en TV, så det er viktig at den er så lydløs som mulig.

Endret av MusiAnt
Lenke til kommentar

Det er bare å levere tilbake. :)

 

The Corporal er mange ganger raskere, men til kun filmbruk, synes jeg det finnes bedre alternativ. Det første jeg må spørre om, er om du bruker DVD- og BluRay-plater når du ser film? Hvis ikke ville jeg kort og godt anbefalt en Intel NUC. Slik ser den ut:

 

nuc6i3syk.jpg

 

I en NUC har de allerede lagt på plass prosessor og hovedkort. I tillegg har den trådløst nettverkskort, slik at du kan koble på trådløst nett om ønskelig. Alt du trenger i tillegg er RAM og SSD (harddisk). Installasjon tar i underkant av et kvarter. Lager en pakke til deg jeg:

 

Intel NUC613SYK +  Intel 256GB 600P NVMe SSD m.2 + Kingston 16GB (2x8GB) 2400MHz CL14 SO-DIMM DDR4

 

Totalt inkludert frakt 4540 kr. :) Da har du en lynkjapp mini-PC som takler til og med 4K. 

Endret av Agentspoon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hm, det hørtes ikke så dumt ut  :hmm:

 

Spørsmålet er jo om man betaler mye for at den skal være så liten? Er det stor forskjell mellom Corporal/NUC, rent ytelsesmessig? Det er veldig praktisk med en så liten maskin, men om jeg skulle få problemer med hovedmaskinen min hadde det vært en fordel om den klarer noen tyngre oppgaver også. Tenker spesielt på foto/videoredigering med Adobe-programmer.

 

Ellers leste jeg om at 2014-versjonen visstnok skulle bråke en del. Vet du om det fortsatt er et problem med de nyere versjonene?

 

Edit: Hvordan er NUC sammenlignet med HP-en? Vil jeg gå ned i ytelse ved å bytte, eller vil det være omtrent det samme?

Endret av MusiAnt
Lenke til kommentar

Vil påstå det er et ganske rimelig bygg til syvende og sist. The Corporal uten skjermkort (hvis spilling ikke er et tema), koster 4000 kroner. The Corporal har en klar fordel i at prosessoren er raskere. Så til foto- og videoredigering vil den være bedre. NUCen vil imidlertid kunne oppleves som kjappere til vanlig bruk pga enda raskere SSD. Det er en 500-lapp i forskjell for å få mini-bygg kontra et kompakt et. :)

 

The Corporal støyer nok mindre, men det er mulig å justere ned viftehastigheten på NUC, uten at det går særlig utover temperaturene. 

 

Til foto- og videoredigering, ville jeg anbefalt Black Refinery (uten skjermkort) om det er en stor prioritering, eller The Corporal om det skal være rimelig. :) Til å se film fungerer begge.

Lenke til kommentar

Hei igjen!

Jeg har sittet oppe i natt og skrudd sammen Black Refinery (har fulgt guiden til punkt og prikke). Tok veldig lang tid, da dette er første gang jeg prøver meg som PC-bygger.

Stort problem: Når jeg forsøker å skru den på så slår den seg av igjen etter ca 10 sekunder!! Viftene begynner å snurre, og det lyser i lysene både inne i og utenpå kabinettet når jeg skrur den på. Når den skrur seg av så lager den en liten klikke-lyd - ikke noe piping.

 

Kan noen hjelpe meg? Hva bør jeg gjøre? :'(

 

Tar natt nå, håper jeg våkner til gode nyheter her på forumet.

Lenke til kommentar

Du får ta noen gode bilder så vi får sett noe. Basert på hva du sier kan det være mye rart, f.eks manglende 8p til CPU eller RAM som ikke er satt i skikkelig.

 

Alternativt bygg opp maskinen på utsiden av kabinettet. (Hvorfor er det ingen som gjør en testboot lenger?!? Bruker timesvis på å bygge det inn i ei kasse bare for å finne ut at noe ikke fungrer. Helt sløvt, spesielt for førstegangsbyggere)

Lenke til kommentar

Takk for svar!

Jeg tok en ny runde i ettermiddag i håp om å løse problemene - til intet hell.

Jeg har dobbeltsjekket at alle kablene sitter som de skal (på rett plass og ordentlig tilkoblet). Jeg har forsøkt å ta ut rambrikkene og starte PCen uten de, samt å starte med kun 1 brikke. Akkurat det samme skjer i alle scenarioene (dvs at PCen starter, lysene kommer på og viftene kjører, og så slår den seg av etter ca 10 sekunder idet det kommer en liten klikke-lyd (ikke noe piping), og så skrur den seg på igjen 2 sekunder etterpå.

 

Jeg har også forsøkt å starte PCen uten tilkobling i SATA-delen (?) av strømforsyningen (der SSD, HDD og frontpanel forsynes) i PSUen. Det samme skjedde da, med unntak av viftene som ikke snurret.

I tillegg har jeg løsnet litt på skruene til CPU-kjøleren for å forsikre meg om at de ikke var strammet for hardt - til ingen nytte.

 

Til slutt har jeg forsøkt å ta ut grafikkortet og VGA-kabelen og forsøkt å starte uten det. Akkurat det samme skjedde (Dette er grunnen til at dere vil se en løs VGA-kabel på de følgende bildene).

 

Jeg har en del kabler til overs som fulgte med strømforsyningen. Jeg legger ved bilde av disse også. Kanskje jeg har bommet eller misforstått på denne fronten. 

 

post-417034-0-32457500-1474567290_thumb.jpg

Kabel nummer 3 og 5 fra venstre er uten merking - aner ikke hva de er til.

post-417034-0-97566000-1474567299_thumb.jpg

post-417034-0-56288700-1474566343_thumb.jpg

post-417034-0-11223400-1474566359_thumb.jpg

post-417034-0-37468700-1474566369_thumb.jpg

post-417034-0-56162400-1474566377_thumb.jpg

post-417034-0-92366500-1474566386_thumb.jpg

post-417034-0-02549300-1474566400_thumb.jpg

VGA frakoblet ettersom jeg forsøkte å starte PCen uten grafikkortet

post-417034-0-71283700-1474566408_thumb.jpg

post-417034-0-05481400-1474566420_thumb.jpg

post-417034-0-01956200-1474567272_thumb.jpg

post-417034-0-60455300-1474567281_thumb.jpg

 

Håper bildene kommer til nytte - og håper dere kan hjelpe meg! :)

 

Her er en link til bygget (Agenspoons Black Refinery). Den eneste forskjellen er at jeg bruker Define r5 til kabinett.
http://www.prisjakt.no/list.php?l=94576&view=m

Endret av Magnus.
Lenke til kommentar

Prøvd å resette BIOS? Hjelper nok ikke da ..

 

Det høres jo ut som du har prøvd det meste. Det beste tipset er å bygge den opp på utsiden av kabinett, uten skjermkort, SSD, HDD og ved å bytte på rambrikkene. Sjekk gjerne også under CPU og i socket på HK for skader (krever egentlig lupe). Koble vekk interne USB 2, 3 og frontaudio. (Er det Define S du har der btw?)

 

Skal jeg komme med en forløpig forslag her, så er hovedkort DOA.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Prøvd å resette BIOS? Hjelper nok ikke da ..

 

Det høres jo ut som du har prøvd det meste. Det beste tipset er å bygge den opp på utsiden av kabinett, uten skjermkort, SSD, HDD og ved å bytte på rambrikkene. Sjekk gjerne også under CPU og i socket på HK for skader. Koble vekk interne USB 2, 3 og frontaudio. (Er det Define S du har der btw?)

 

Skal jeg komme med en forløpig forslag her, så er hovedkort DOA.

 

Hei, Kyrre! Kabinettet jeg har er Define R5 (Define S var utsolgt overalt).

 

Jeg har ikke forsøkt å resette BIOS, ettersom jeg ikke vet hva det betyr. Men jeg skal google det nå og forsøke.

 

Er litt usikker på hvordan man bygger utenfor kabinettet. Kan jeg legge HK på en pappeske (feks den esken det kom i) og koble til strøm til CPUen og selve HKet? Hvordan får jeg til å skru PCen på om jeg ikke har koblet til powerknappen på kabinettet? Og, til slutt, hvordan skal jeg håndtere prosessoren og kjøleren når jeg skal undersøke delene - da særlig mtp den termiske pastaen. Vil jeg måtte påføre ny pasta?

Endret av Magnus.
Lenke til kommentar

Du kan bygge på hovedkortesken ja. Helt konge det. ( Ikke stå på teppe med ullsokker, og lad deg selv ut ved å ta på noe metall :p )

 

Får å starte PC uten å koble til power switch header fra kabinett så legger du et lite skrujern over + og - til power switch header på HK (der du koblet de kablene). Da slutter du denne kretsen (som er hva knappen på kabinettet normalt gjør) og PC starter. Du trenger bare holde skrujernet mot 1 sek ca. Evt. dra kabinettet nærme nok og koble de to kablene?

 

Vedr termisk pasta .. Du må ikke bytte om du tar kjøleren av forsiktig og legger den ved siden noen minutt. Men det blir kanskje klinete - og ikke søl termisk pasta ned i socket iallfall. Kanskje bare droppe dette forløpig .. Sjekk heller helt til slutt (hvis du ender med å sende noe i retur). Men hvis du har ekstra termisk pasta, bare gjør det rent med isopropanol (kondensfjerner) f.eks, og legg på ny etterpå ja.

 

Reset BIOS

 

18) CLR_CMOS (Clear CMOS Jumper)     Use    this    jumper    to    clear    the    BIOS    configuration    and    reset    the    CMOS    values    to    factory    defaults.    To    clear    the CMOS values, use a metal object like a screwdriver to touch the two pins for a few seconds.

 • Always turn off your computer and unplug the power cord from the power outlet before clearing the CMOS values. • After system restart, go to BIOS Setup to load factory defaults (select Load Optimized Defaults) or manually    configure    the    BIOS    settings    (refer    to    Chapter    2,    "BIOS    Setup,"    for    BIOS    configurations).
 

 

http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-z170-gaming-k3_e.pdf

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Du kan bygge på hovedkortesken ja. Helt konge det. ( Ikke stå på teppe med ullsokker, og lad deg selv ut ved å ta på noe metall :p )

 

Får å starte PC uten å koble til power switch header fra kabinett så legger du et lite skrujern over + og - til power switch header på HK (der du koblet de kablene). Da slutter du denne kretsen (som er hva knappen på kabinettet normalt gjør) og PC starter. Du trenger bare holde skrujernet mot 1 sek ca. Evt. dra kabinettet nærme nok og koble de to kablene?

 

Vedr termisk pasta .. Du må ikke bytte om du tar kjøleren av forsiktig og legger den ved siden noen minutt. Men det blir kanskje klinete - og ikke søl termisk pasta ned i socket iallfall. Kanskje bare droppe dette forløpig .. Sjekk heller helt til slutt (hvis du ender med å sende noe i retur). Men hvis du har ekstra termisk pasta, bare gjør det rent med isopropanol (kondensfjerner) f.eks, og legg på ny etterpå ja.

 

Allright. Takk for svar :) Skal forsøke! Blir vel sittende en stund i natt òg :/

Lenke til kommentar

Du har husket avstandsskruer mellom HK og kabinett? Ser svarte skruer både forran og bak hovedkortet, mener å huske disse kommer i en gul/kromfarge.

 

Mulig Pcen ikke skal klare å starte uten disse

 

Jeg skrudde inn 6 (om jeg husker rett, mulig 5) skruer i kabinettet før jeg senket inn HK. Så skrudde jeg fast HK i disse fra forsiden. Tror det er disse som er avstandsskruene. Eller? De var riktignok i metall da, og helt svarte. Det sto en liten metallskrue på midten av veggen i kabinettet fra før som jeg ikke fikk fjernet. Den skruen gikk det heller ikke an å skru ned i etter at HK var på plass, men den var plassert slik at den passet inn i det ene hullet i HK.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...