Hazelhart Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 På pakningen står det at eggene er best før 27/3, som er 8 dager siden.
Imsvale Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 http://www.nrk.no/livsstil/eggene-varer-_nesten_-evig-1.7599686
BadCat Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 (endret) Fra uker eller måneder til et halvt år dersom egget er intakt og har vært lagret kjørlig. Endret 4. april 2014 av BadCat
The Credible Hulk Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 Animalsk protein er ikke noe mennesker skal spise noe særlig av. Men egg holder seg godt hvis de er lagret kjølig og fuktig. Hvis du legger dem i vann og de flyter så har det dannet seg gasser inni. Da må de kastes. Hvis de ikke flyter så er de spiselige bare du varmebehandler dem riktig.
Imsvale Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 (endret) Hvis du legger dem i vann og de flyter så har det dannet seg gasser inni. Da må de kastes. Og jeg siterer fra artikkelen jeg viste til: Når tiden går, damper innholdet og vannmolekylene ut av egget og luften siver inn. Jo større luftboblen inni egget blir, jo lettere flyter egget. Artikkelen er også rimelig tydelig, om enn implisitt, på at det er trygt å spise rå egg. Den riktige varmebehandlingen din virker dermed noe overdreven ... Just sayin'. Endret 4. april 2014 av Imsvale
Gavekort Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 (endret) Spiser egg som har gått ut for en måned siden. Merker at de har en litt mindre viskøs konsistens, men ellers så merker jeg ingen forskjell på smak eller helse. Vil dog være litt forsiktig med å knekke et utgått egg rett i julebaksten din da du kan få en uhyggelig overraskelse. Hiv det i et glass først og lukt på det før du bruker det. Endret 4. april 2014 av Gavekort 1
The Credible Hulk Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 Ville ikke anbefalt noen å spise rå egg. Ikke bare er salmonella en distinkt mulighet, men rå egg har mindre næringsinnhold enn varmebehandlede egg. 1
Dragavon Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 Best før datoen på egg er bare tull. Egg holder seg fint i kjøleskap nesten i det uendelige. Etter noen måneder smaker de ikkje så godt, men er helt trygge å spise. 1
Lycantrophe Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 Best før datoen på egg er bare tull.Nja. Egg skal etter EU-regler stemples med best-før 22 dager etter leggetid, om jeg husker rett. Grunnen til dette er at noen land, som Italia og England (?), oppbevarer egg i rompemperatur. Da er 22 dager en fin regel å gå etter. Kjølte egg holder mye, mye lenger. Men det er bare å teste egget. Legg det i et glass vann og se om det flyter. Nesen er også til hjelp.
Aiven Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 (endret) Best før datoen på egg er bare tull.Nja. Egg skal etter EU-regler stemples med best-før 22 dager etter leggetid, om jeg husker rett. Grunnen til dette er at noen land, som Italia og England (?), oppbevarer egg i rompemperatur. Da er 22 dager en fin regel å gå etter. Kjølte egg holder mye, mye lenger. Men det er bare å teste egget. Legg det i et glass vann og se om det flyter. Nesen er også til hjelp. Nå er vel flytetesten ikke så relevant her i landet, i følge artikkelen linket til lengere opp. Og hovedgrunnen er visst salmonella, som vi ikke har her i landet. Nok et eksempel på at EU-regler er noe tull altså. Det må være tidenes mest idiotiske idé å ha like regler overalt, uavhengig av lokale forhold. Endret 4. april 2014 av Aiven
Fjellrapp Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 Etter å ha lest den artikkelen kjøpte jeg ganske mange pakker egg når det var et godt tilbud. Har det bare i kjøleskapet å tar faktisk å snur pakkene i blant. Skal aldri kaste egg igjen!
Lycantrophe Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 Nok et eksempel på at EU-regler er noe tull altså.Hurra, her kan vi ekstrapolere. 2
^fmj Skrevet 4. april 2014 Skrevet 4. april 2014 Ville ikke anbefalt noen å spise rå egg. Ikke bare er salmonella en distinkt mulighet, men rå egg har mindre næringsinnhold enn varmebehandlede egg. Salmonella fra norske egg? http://www.nrk.no/livsstil/eggene-varer-_nesten_-evig-1.7599686 "I Norge har ikke Folkehelseinstituttet registrert ett eneste syketilfelle av salmonella fra norske egg. Og det er ikke annet enn norske egg å få kjøpt i norske butikker." 3 år gammel artikkel, men det burde ikke bety så mye.
Aiven Skrevet 5. april 2014 Skrevet 5. april 2014 (endret) Nok et eksempel på at EU-regler er noe tull altså.Hurra, her kan vi ekstrapolere. EU er et fallittprosjekt i forhold til uttalt intensjon og visjon - selv om vi kun får litt nedfall i Norge, er det ingen grunn til ikke å påpeke det. Endret 5. april 2014 av Aiven
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå