Gå til innhold

lån med betalingsannmerkninger


økonella

Anbefalte innlegg

For å gjøre en lang historie kort......

Samboer har 600 000,- i gammel inkassogjeld pga psykisk sykdom osv.

Har fått livet sitt opp å gå, og tjener ok.

Jeg er student i vertfall et år til, så har ingen inntekt.

Men det har seg sånn at han har arvet (står ikke på han helt enda pga gjelden) en tomt som har en verdi på 1000000,- ( iflg megler). Vi ønsker med tiden å bygge på denne tomten, så ønsker i utgangspunktet ikke å selge den. Men hva er mulighetene for han å ta opp lån for å dekke gjelden med sikkerhet i denne tomten? Selv om han har masse betalingsanmerkninger osv. Har 30000,- netto i mnd utbetalt.

Evnt. noen som har noen andre tips..?Selger selvfølglig tomta dersom det er eneste utvei...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sånn generelt så er vel alt som har med inkasso å gjøre, noe som klinger dårlig i de fleste bankers ører. Men stiller han med tomten som sikkerhet så vil jo det hjelpe.

 

Ta en telefon til noen aktuelle banker og spør. Det er de som kan svare best på dette spørsmålet og det er raskere enn å vente på usikre svar her inne :)

Lenke til kommentar

Det er nettopp det..og hånda i lua-samtale med banken er temmelig fryktinngytende, særlig med noen søte betalingsanmerkninger i lomma. Vi har også en annen mulighet. Min far har tilbudt seg å være med-låntaker, iflg banken vil det for han kun bety at dersom vi ikke betaler lånet , vil han få et spørsmål om han ønsker å betale, og dersom han ikke gjør det, vil tomta selges. Ergo står han ikke i fare for å miste noe. Men min far har akkurat kjøpt sine søsken ut av en familiebedrift, og har temmelig mye gjeld. Dette er gjeld med god sikkerhet, men det er likevel slik at en mann kan jo ikke låne uendelig. Men dersom de skulle godta han som medlåner, og min mann får betalt ut sin gamle inkasso gjeld; han vil da være en mann i sin beste alder, med god inntekt og 600 000,- i gjeld med en tomt til en verdi av 1000 000,- , vil han da kunne overta hele lånet på seg selv rimelig raskt ?


Lenke til kommentar

Banker er jevnt over forsiktige å låne ut penger til folk som har betalingsanmerkninger. Men i et tilfelle der personen;

  1. har fått orden på løpende økonomi - dvs klarer å betjene daglig utgifter og nedbetaling av gjeld,
  2. har tilfredstillende sikkerhet

bruker de fleste banker å være med på en løsning.

 

Dog vil jeg anbefale at man først tar en runde med inkassoselskapene for å få klarlagt følgende;

  1. hvor mye er de villige til å avskrive på gjelda dersom all gjeld gjøres opp med en gang,
  2. eventuelt hva slags avbetalingsordninger kan man få,
  3. hvilken smågjeld man bør kvitte seg med først

Ofte skriver inkassoselskapene av 10 - 30 % av gjelda om de kan få kontant oppgjør. Altså kan de 600 000 i et lykkelig tilfelle bli bare litt over 400 000 kr. De har nemlig alt regnet inn et tap. De kan også i tilfeller gi relativt gunstige betalingsordninger - faktisk såpass gunstige at de kan konkurrere med banklån. Når vi vet at normal inkassorente ligger fort på opp mot 20 %, så er det klart at en avtale med nærmere bankvilkår gjør det mulig å betale fortere ned. Si at dere har mulighet til å betale 12 000 i mnd så vil man uten reforhandling bruke 9 år på å kvitte seg med gjelda med normale inkassosatser. Får man reforhandlet renta ned i f.eks 5 % vil dere klare det på omtrent halve tiden.

 

Jeg mener også at det er slik at kommer man fram til betalingsordninger med kreditor (inkassoselskapet), så kan man få betalingsanmerkningene slettet.

 

Og har man gjort en jobb mot inkassoselskapene så er det faktisk enklere å komme til banken også. Da viser man at man står på for å få ryddet opp.

 

Og tenk ikke på hverken banken eller inkassoselskapene med "hånda i lua" tankegang. Banken er avhengig av oss som kunder skal de overleve, og skal behandle oss deretter. Noe jeg krever i min kontakt med banken. Ellers er de bare vanlige mennesker - med litt for mye makt av og til. Og inkassoselskapene tjener penger på at vi faktisk gjør opp for oss, så de er jevnt over svært gira på å finne gode løsninger.

Endret av Bolson
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...