Gå til innhold

Vridbar skjerm, er det noe man må ha?


Anbefalte innlegg

I jakten på et nytt kamerahus tilpasset mitt bruk så er det mye jeg lurer på. Jeg har fra før 30D, som er litt for stort til at jeg drar det med over alt. Så jeg er på jakt etter noe lite og mobilt. Derfor er jeg villig til å gå ned på "nybegynner" modellene.

 

Spørsmålet jeg stilte meg selv når jeg sto i JP butikken idag var om jeg vil ofre vridbar skjerm til fordel for 100D, eller om jeg vil gå litt opp i størrelse til 700D.

 

Hva mener dere her inne? Noen som har hatt begge deler, eller som har vridbar skjerm, og nå ikke klarer seg uten? Bruken av kameraet vil være alt ifra selskaper til fototurer og ferier, med andre ord, til alt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er stor tilhenger av vridbar skjerm.

 

Jeg bruker det ofte sammen med liveview når jeg tar makrobilder. I tillegg så får du muligheten til å se hva du tar bilder av når du holder kamera over hode. f.eks. når du skal ta bilde av 17. mai toget.

 

Hvis det ikke høres ut som noe du har bruk for, så er det like greit å gå for 100D.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tja...må og må...

 

Jeg har et hus med vridbar skjerm, har egentlig bare brukt den noen få ganger fordi den er der, ikke fordi jeg har hatt behov. Så jeg hadde ikke lagt stor vekt på akkurat det ved et kamera.

 

Jeg har også hus med fast skjerm, det huset blir definitivt bruk mest.

 

 

Hvis resten av kamera dekker behovet, og den tilfeldigvis også skulle ha vridbar skjerm...helt greit. Men som sagt, for meg betyr det ikke stort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis det ikke høres ut som noe du har bruk for, så er det like greit å gå for 100D.

 

Personlig har jeg har mye glede av skjerm som kan justeres og kjøper helst ikke kamera uten, men enig med Tomsi42 - tenk gjennom hvordan du bruker kameraet. Det er det som må avgjøre hvor viktig det er med vridbar skjerm.

Lenke til kommentar

Husker tilbake til starten av 2000-tallet. Da kjøpte min far et kompaktkamera med vridbar skjerm. Man bruker da kameraet på en helt annen måte.

 

Men jeg havnet på 100D med 18-55 og pannekake objektivet til 4995,- på komplett. Så får jeg prøve det ut å se om jeg vil trenge det. Setter mobilitet foran skjermen. Det er vel slik at det er greit å ha de gangene man trenger det, men ser ikke for meg det blir så mange ganger. Tar jeg feil så havner det på bruktmarkedet ;)

 

Diskutèr gjerne videre om saken rundt vridbar skjerm vis ønskelig.

 

Takker for innspill ;)

Lenke til kommentar

Jeg er veldig glad i vridbar skjerm til alle mulighetene den gir. Spesielt liker jeg å bruke den til å ta bilder fra lavt perspektiv, og jeg åpner den alltid når jeg bruker stativ. Da får jeg kameraet i riktig høyde. Sist jeg var i bryllup fikk jeg bruk for å holde kameraet over alle som sto foran med mobilkamera.

En ekstrabonus er å kunne fotografere med søkeren med skjermen lukket eller åpnet til siden for å slippe nesemerker, svette og solkrem :-D

Man kan og vri skjermen for å se seg selv med eller uten andre ved selvportrett.

Lenke til kommentar

Vridbar skjerm er definitivt ikke noe en må ha, men jeg tror jeg skal være så storkjefta at jeg sier at det kan gjøre deg/meg til en bedre fotograf. Derfor håper jeg det snarest mulig kommer til flest mulig DSLR-modeller, og for min egen del var det en viktig del av motivasjonen for å kjøpe D5200 som backup-hus.

Lenke til kommentar

Noen av oss har bakgrunn fra to-øyd speilrefleks (f.eks. Rolleiflex) og Nikon med avtakbart prisme. De erfaringene bidrar til at jeg synes vridbar skjerm er helt glimrende til mange type stillbilder også, f.eks. portrett og landskap.

 

Å se bildet på skjerm er gammelt i fotografering..

Endret av SNratio
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...