Gå til innhold

Nikon 24-70 vs Tamron 24-70 VC


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du har kanskje sjekket ut litt tester osv på nett?

 

Men denne konklusjonen her gir vel det meste av info, så må man jo bare se om man syntes Tamron sin med VC oppveier for de mindre dårligere tingene ved det objektivet.
http://www.youtube.com/watch?v=FGEzt_nnX_0

Måtte jeg valgt av disse to hadde det uten tvil blitt Nikon sin!

 

En annen test:
http://www.cameralabs.com/reviews/Nikon_vs_Tamron_24-70mm_comparison/

Lenke til kommentar

Det er sjelden sånn at et objektiv er bedre enn et annet. Det avhenger i stor grad av behov.

 

Stabilisatoren kan være ekstremt viktig hvis du tar mange bilder i dårlig lys, eller den kan være helt ubrukelig fordi du bare tar bilder av ting i rask bevegelse i godt lys.

 

Nikonobjektivet er ganske langt og tungt og det er en bakdel for meg mens noen vil føle at det er mer stabilt.

 

Rent optisk så ligger Nikon en del foran, men om det er et bedre objektiv avhenger av bruken og personlige preferanser.

 

Prisen er heller ikke helt uvesentlig fordi prisforskjellen utgjør ett eller to gode fastobjektiver, et suverent lommekamera eller en en reise til et sted der du kan fotografere noe du aldri har sett før.

Lenke til kommentar

Hmm, takker for svar!

 

Ser at Nikon sin jevnt over bedre enn Tamron sin på det meste, bortsett fra bildestabilisering.

 

Dere som ville valgt Nikon over Tamron, kan dere si litt hva dere vektlegger og hvor vesentlig er det med VC/VR på disse brennviddene?

Lenke til kommentar

Jeg har Nikonen fra før, og kjenner den således mye bedre - det første er byggekvalitet, den er noen hakk over på Nikon. En annen ting som gjerne kan spille inn, er annenhåndsverdi. Den er høyere på Nikon.

Jeg mistenker også at Nikon er hakket skarpere fra største blender.

Når det gjelder VR på 24-70mm og blender 2.8, så kunne det nok i noen tilfeller vært kjekt å ha - men jeg savner det heller sjelden (sikkert fordi jeg ikke har det :) )

Lenke til kommentar

Valgte Tamron selv. Prisen spilte selvfølgelig en rolle da jeg tok valget mitt, men hadde jo råd til Nikon sin også. Er dog fornøyd med valget, og ville ikke nølt med å gjøre det igjen. Har prøvd Nikon sin, og synes ikke Tamronen er noe nevneverdig dårligere optisk - dette er jo da i praktisk bruk. Er godt fornøyd med resultatene Tamron gir. VC gir meg også en stor fordel, selv i dette brennviddeområdet. Eneste jeg ikke ønsker å stole så mye på er den påståtte værtettingen. Tamronen virker solid bygd, men jeg føler at Nikon sin er hakket over på dette området - og jeg ville nok valgt Nikon om jeg visste at det ble brukt mye i drittvær. Har dog brukt Tamronen i litt ruskevær, og det har ikke gitt meg noen problemer enda hvertfall.

Lenke til kommentar

Hei igjen,

 

Da har jeg kjøpt noen mnd gammelt Nikon 24-70(brukt).

 

Hvordan oppfører autofoksen på deres objektiv seg? Fokusen er veldig rask her, og forsåvidt ingen ting som tyder på at den ikke skal være i orden, men jeg tenker litt over lyden den gir fra seg. Med et Tamron 70-300 med skadet fokusmotor friskt i minne må jeg spørre dere.

 

Lyden til mitt nikon 24-70 er innimellom litt høyfrekvent pip. Ikke fryktelig, men en type "piping" jeg ikke har på mitt 70-200 f/4.

 

Er dette normalt, eler hvordan oppfører deres seg?

Lenke til kommentar

Ingenting i veien for at svistjefrekvensen er variabel, spørs hva slags motor som skal drives og hvilken filosofi ingeniørene som laget driverkretsen har mest sansen for.

 

Men bare så det er klart, jeg mente ikke at lyden er på konstant, men at det bare er én tone når du hører den.

 

Hvis det er en høyfrekvent pipelyd (kan kanskje minne mest om feedback på en mikrofon, bare mye svakere), så er det antagelig svitsjestøy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...