Gå til innhold

Mobil uten bloatware


Anbefalte innlegg

Hei ...

 

Håper dette er den rette gruppa, hvis ikke ha meg unnskyldt.

 

Jeg har i dag en Nokia Lumia 920 og er i markedet for en ny mobil.

Før denne hadde jeg en Galaxy Note. Den var jeg veldig fornøyd med, og har tatt den i bruk igjen.

 

Men ...

Selv på denne gamle Note'n plages jeg sterkt med programvare fra både Google og Samsung. Ikke det at de er der, men de presser seg på.

Et eksempel er Google's Handout. Jeg vil ikke bruke den. Når jeg avslår tilbudet, legger den seg på telefonen og maser. Av og til blir den aktivert uten min viten. Men det jævligste er å ikke få avinstallert den. Er ikke det en at kriteriene på definisjonen av et datavirus?

 

Jeg har luktet litt på LG sin Nexux 5, men ser problemer der også.

 

Er det så at det er min Lumia 920 som er minst plaget med slike proprietære apper og funksjoner?

 

Kanskje jeg er best tjent med å roote den gamle Note'n?

 

Hva sier dere som har vett på dette?

Endret av Tresfjording
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du prøvd å deaktivere appene du ikke ønsker? Aldri testet på note, men tror dette er ganske standard på alle Android telefoner.

 

Innstillinger - programmer - trykk inn på programmet du vil deaktivere - deaktiver oppe til høyre

 

Programmet blir ikke slettet, men deaktiveres og forsvinner i app-drawer.

Endret av learntofly
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Med root kan du legge inn ditt eget ROM, så slipper du Samsungs dill. Du kan også sltte system apper med root, i mange tilfeller er "system-apper" ikke annet enn apper Google og fabrikantene har lagt inn og ikke vil at du skal fjerne. Men om det er greit nok med learntofly sin metode så for all del ikke gjør mer enn nødvendig.

Lenke til kommentar

Windows/nokia kommer nok dessverre alltid til å ha manglende app-støtte og med den markedsandelen Windows-telefoner har pr dags dato så er man lite tjent med å investere i Nokia-telefoner dessverre.

 

Root er et alternativ ja, tho er du fornøyd med hardware til din Galaxy Note og mener den er rask nok for dagens standard så kjører du på med root, fjerner de programvarene du ikke er fornøyd med eller så fjerner du hele samsung-driten og all den bloatware som kommer med Samsung og velger noe som er så nært stock Android som over hodet mulig som f.eks CyanogenMod.

 

Hvordan du gjør dette (samt root) finner du all informasjon om her: http://wiki.cyanogenmod.org/w/N7000_Info

 

Jeg sitter selv på en Nexus 5 og jeg lurer litt på hva slags reservasjoner/problemer du ser her egentlig, kunen du ha utdype litt?

Lenke til kommentar

Er ikke noe dreven med rooting, men rootet min gamle Note da jeg så Cyanogenmod hadde en app for dette i Play butikken. Fargene på skjermen ble litt mer blasse (eller naturlige?) siden fargestyringen til Samsung ble borte, men ellers har jeg bare gode ting å si om det å roote disse. Telefonen føles mye raskere, og jeg savner ikke noen av de spesielle Note-funksjonene. Hadde jeg gjort dette tidligere hadde jeg ikke kjøpt Note 3..

Lenke til kommentar

Hvis du skal ha en mobil må du gjøre noen valg.

 

Google Hangout er en del av android og plager meg ikke. Android er gratis og du betaler for det ved at Google har muligheter til å installere programmer på din mobil. Eller sagt på en annen måte, en del programmer du kanskje ikke vil ha er en del av android.

Det er andre ting jeg ikke liker med android, men jeg liker android bedre enn iOS og Apple. Jeg har hatt iPhone og har gått over til android.

Mulig Windows Phone er bedre, jeg hadde ver 6.5 og i forhold til det er android bedre. Kanskje Win 8 er bedre enn android, vanskelig å vite.

Hvis du installerer Hangouts vil du sannsynligvis ikke bli mer plaget av programmet.

 

Kan være at det er greit å roote mobilen din.

Jeg ville kjøpt en mobil med så bra maskinvare at ikke det var problemer om noen programmer du egentlig ikke vil ha er installert.

 

Jeg er ikke glad i vinter, men jeg lar den ikke irritere meg. ;)

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...