Gå til innhold

Hvorfor er brød så ille?


Anbefalte innlegg

Ja, det blir mer korrekt. :) Men dette inntreffer bare i en kronisk overskuddsfase (over tid) som fører til vektoppgang. I et "normalt" vestlig kosthold er man i anabole og katabole faser om hverandre og resutaltet er vektstabilitet over en lengre periode.

Endret av Dukien
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg veide omtrent 60kg når jeg kutta ut brød og heller satset på renere mat og jeg har nå en vekt på 68kg :)

Brød er urent og unaturlig mat for mennesker. Mat som har vært gjennom så lite behandling som mulig er det beste.

Hvor høy er du, og hva er den "rene" maten?

Endret av iFire
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691

Ren mat er mat som ikke er prossessert. Altså snakker vi om ulike raw-foods. Raw-food virker, uansett hvor mye du vil ha det til at det ikke virker. Et variert raw-food kosthold gir deg alt du trenger uten noen sjanse for skumle greier. Brød, prossessert mat osv. KAN føre til at du ikke oppnår din beste mulige helse. Ha en fin dag! :)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691

Så hvorfor har folk kreft, hjertesykdommer og fedmeproblemer? Det hadde man ikke da disse produktene ikke fantes. Du argumenterer jo ikke engang for påstanden din..

Lenke til kommentar

Problemet med å diskuter et såpass kompleks emne som ernæringsvitenskap er det å ha diskutere på samme kunnskapsgrunnlag. Jeg sier ikke at det er nødvendig med en tittel for å ha forståelse, men her er det mye dunner-kruger effekten og confirmation bias ute å går.

 

Selv om man føler at noe er personlig rett behøver det ikke å bety at det er svar. (For hverken det ene eller det andre) Faktisk så vet vi ei heller lite om ernæring og derfor synses det og skrives veldig mye om dette. At noen her presterer å konkludere med noe det ikke er vitenskapelig belegg for å si, videre finner kausalitet basert på synsing og ikke minst konkluderer motsatt av alle kunnskapsoppsumeringene gjør videre diskusjon vanskelig.

 

Når man kommer med ekstraordinære påstander er det vanlig å presentere hva dette bygger på, gjerne med kildereferering. (Hva definerer en god kilde? Nei, kirsebærplukkende youtube-videoer er uhyre sjelden en god kilde. Jeg liker for øvrig ordleggingen "unaturlig og naturlig" når kroppen vår ikke ser forskjell på dette.


Sa jeg btw at dette feltet også er mitt levebrød?

post-235098-0-61123900-1389313730_thumb.jpg

Endret av Dukien
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ville heller ha kombinert raw med whole food, mye bedre

 

Kan være alt fra livsstil, mat- og andre vaner, ulykkelighet, mindre jording (frie radikaler), endringer av dna eller biologisk påvirkning, listen kan gå i evigheter. Vi har kvittet oss med en del dødelige sykdommer, men pådratt oss kreft i alle varianter, større andel enn før.

 

Blir litt som å finne ut om naturendringene vi har i møte er menneskeskapt eller ikke? Masse tyder på at det er menneskene (i likhet med dagens sykdommer) etter høy industrialisering og overforbruk av møkkete olje. Hva er tilfeldighetene for at et par tiår med første voldtekt av -sfærene gir oss akkurat dette når det har vært rolig og balansert i mange år mildt sagt. Blir uansett hva man spiser, så masse plantebasert mat er uten tvil godt for kroppen i frohold til søplet vi daglig propper i oss.

 

Unaturlig mtp. syntetisk og annet vil jeg i hvert fall tro påvirker kroppen. Kroppen har evolusjonert seg i flere millioner av år med naturlig mat, kan umulig være helt bra selv om den gjenkjenner og tar det til seg. Hva tror du om genmanipulert mat, Dukien?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet med å diskuter et såpass kompleks emne som ernæringsvitenskap er det å ha diskutere på samme kunnskapsgrunnlag. Jeg sier ikke at det er nødvendig med en tittel for å ha forståelse, men her er det mye dunner-kruger effekten og confirmation bias ute å går.

 

Selv om man føler at noe er personlig rett behøver det ikke å bety at det er svar. (For hverken det ene eller det andre) Faktisk så vet vi ei heller lite om ernæring og derfor synses det og skrives veldig mye om dette. At noen her presterer å konkludere med noe det ikke er vitenskapelig belegg for å si, videre finner kausalitet basert på synsing og ikke minst konkluderer motsatt av alle kunnskapsoppsumeringene gjør videre diskusjon vanskelig.

 

Når man kommer med ekstraordinære påstander er det vanlig å presentere hva dette bygger på, gjerne med kildereferering. (Hva definerer en god kilde? Nei, kirsebærplukkende youtube-videoer er uhyre sjelden en god kilde. Jeg liker for øvrig ordleggingen "unaturlig og naturlig" når kroppen vår ikke ser forskjell på dette.

 

Sa jeg btw at dette feltet også er mitt levebrød?

Selv om du er eksperten, så hjelper det lite å si at du har rett, uten å si hvorfor. Det er jo tross alt et diskusjonsforum.
Lenke til kommentar

Så hvorfor har folk kreft, hjertesykdommer og fedmeproblemer? Det hadde man ikke da disse produktene ikke fantes. Du argumenterer jo ikke engang for påstanden din..

vel akkurat det at folk er rammet av disse sykdommenne kan jo være pga at det er genfeil eller lignende. Darwinismen er vel så å si ikke gjeldende i vårt samfunn, mens en genfeil i den "frie natur" hadde sikkert belønnet deg med døden.
Lenke til kommentar

Brød er da ihvertfall ikke et prosessert produkt. Det er korn som er malt opp, det er ikke behandlet med det ene eller andre. Brød har en rekke ting i seg som er godt for oss, blant annet er det en viktig kilde til karbohydrater som jo er det mest åpenbare.

Det som er dumt med brød er at mange spiser litt loff med nugatti før de legger seg for natten, men under en treningsøkt ville det kanskje ikke vært like farlig.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691

Mat er også mitt levebrød, bokstavelig talt :) Og jeg snakker bare av logiske observasjoner og erfaring.

 

Jeg kjenner flere som har hatt migrene, ms, me osv som har fått endret livet etter de sluttet å spise prossessert mat. Det funket ihvertfall for dem.

Endret av Bruker-182691
Lenke til kommentar

Amen. Det er bevist at våre kropper tar opp og behandler maten forskjellig. Rart hvordan da alle skal spise denne mest-mulig-for-pengene-begge-veier-kosten. Ingen tvinger deg, men kunne blitt lagt bedre til rette for folk som merker forskjell. Det finnes veldig dårlige alternativer for meg om jeg ikke lager maten fra bunn av. Koster mer for mindre, dårlig utvalg og ofte dårlig smak. Ikke bare-bare å spise når man ikke tåler gluten eller melk i Norge

Lenke til kommentar

Helt korrekt, bekymrer meg litt over utviklingen. Også den triksinga med priser, skaper en tro om at alt glutenfritt f.eks. må være dyrt, men i realiteten er det fordi folk utnytter andres posisjon

 

Åpnet nylig en asiatisk butikk hvor jeg bor, større utvalg og ferskere grønnsaker enn de i storbutikkene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mye hobbyeksperter ute og går, som forventer at den ene personen som har peiling skal forklare dem sitt 5-årige studie på et par tre setninger.

 

 

Mat er også mitt levebrød, bokstavelig talt :) Og jeg snakker bare av logiske observasjoner og erfaring.

 

Jeg kjenner flere som har hatt migrene, ms, me osv som har fått endret livet etter de sluttet å spise prossessert mat. Det funket ihvertfall for dem.

 

 

Problemet med å diskuter et såpass kompleks emne som ernæringsvitenskap er det å ha diskutere på samme kunnskapsgrunnlag. Jeg sier ikke at det er nødvendig med en tittel for å ha forståelse, men her er det mye dunner-kruger effekten og confirmation bias ute å går.

 

 

Dukien har mye i det han sier.

 

Unaturlig mtp. syntetisk og annet vil jeg i hvert fall tro påvirker kroppen. Kroppen har evolusjonert seg i flere millioner av år med naturlig mat, kan umulig være helt bra selv om den gjenkjenner og tar det til seg. Hva tror du om genmanipulert mat, Dukien?

 

Du er klar over at menneskene i lang tid har manipulert gener i matproduksjon ved å spleise planter med hverandre? Fint eksempel er jordbæret. Det er en hybrid mellom markjordbær og en art fra Chile, og slik du kjenner det fantes det ikke før mennesket skapte det.

 

Lenke til kommentar

 

 

Du er klar over at menneskene i lang tid har manipulert gener i matproduksjon ved å spleise planter med hverandre? Fint eksempel er jordbæret. Det er en hybrid mellom markjordbær og en art fra Chile, og slik du kjenner det fantes det ikke før mennesket skapte det.

Ikke noe poeng i å være sarkastisk, du tolket det uansett feil. Finnes forskjeller innenfor det syntetiske, vel så genmanipulerte. Gjør innlegget ditt bare ironisk mtp. å kalle andre for hobbyeksperter, når de åpenbart bare gir sine meninger, blandet med fakta. Leseren som heller burde ta kritikk for å tro blindt istedet for og ta det til betraktning. Samme gjelder forsåvidt også av hva såkalte eksperter sier og mener om enkelte ting og

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke noe poeng i å være sarkastisk, du tolket det uansett feil. Finnes forskjeller innenfor det syntetiske, vel så genmanipulerte. Gjør innlegget ditt bare ironisk mtp. å kalle andre for hobbyeksperter, når de åpenbart bare gir sine meninger, blandet med fakta. Leseren som heller burde ta kritikk for å tro blindt istedet for og ta det til betraktning. Samme gjelder forsåvidt også av hva såkalte eksperter sier og mener om enkelte ting og

 

Var ikke deg jeg tenkte på som selvutnevnt hobbyekspert, og var ikke meningen å virke sarkastisk, bare poengtere at genetisk manipulasjon har funnets lenge. De plantene vi spiser i dag er ikke like de vi spiste for millioner av år siden, de har utviklet seg, på samme måte som vi har utviklet oss.

 

Beklager hvis det ble oppfattet slik, det var ikke meningen, ville bare få frem poenget over.

 

Å si at fedme, overvekt og kreft kommer fra processed foods, fordi de sykdommene hadde vi ikke før, blir derimot helt feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...