Gå til innhold

Hjelp til oppsett av hjemmenettverk


Anbefalte innlegg

Hei, jeg lurer på litt angående forbedring av det oppsettet jeg har pånettverket hjemme nå.

 

Det er fiber av altibox, hvor denne hjemmesentralen som fulgte med er plassert nede i kjelleren. Den trådløse styrken var meget dårlig, hvor jeg kontaktet altibox og fikk satt hjemmesentralen i "Bridge Mode" hvor jeg da fikk den eksterne IP adressen rett ut på den ene porten på hjemmesentralen.

 

Jeg har så strekt en kabel opp fra kjelleren med eksterne IP'n som jeg da har koblet i en TP-Link (kommer tilbake med akkurat modell navn). dette fungerer bra, hvor i tillegg hastigheten har steget i følge "Speedtest.net" hvor vi egentlig har 40/40 begge veier, men etter jeg gjorde dette fikk jeg målt til 50/70.

 

Det som er tingen er at jeg sliter litt med wlan (trådløst). hvor jeg ofte ikke får f.eks. nett på mobilen via wlan, en laptop osv. Jeg lurte på om noen kanskje hadde noen gode forslag til eventuelt instillinger eller løsninger på ting som kan forårsake at trådløst blir ustabilt. Har sett litt på "Channel" hvor den standard står på "Auto" mens jeg kan sette den i andre kanaler også. Eventuelt om hvordan man kan koble på access punkter rundt om i huset om det er mulig :)

 

Om det er noe jeg må utdype meg litt på, så si ifra!

 

Takker for alt av svar, hilsen Theoverturn :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Last ned inSSIDer og finn ut hvilken kanal det er minst forstyrrelser på, og legg deg på den kanalen eller så nærme som mulig..

 

Er WIFI på hjemmesentralen deaktivert?

Hva slags kryptering bruker på nettverket ditt?

 

Kan også være fint om du tar et screenshot av WIFI sida på routeren din og poster her, er lettere å se selv enn å gjette seg fram...;)

Endret av _Christian_N
Lenke til kommentar

Legg deg på kanal 1, 6 eller 11 - avhengig av hvilken kanal det er minst forstyrrelser på. Legger du deg på andre kanaler enn disse, vil nettverket ditt overlappe andre. NetGear har WN3000RP som er en nettverksforlenger (ikke forsterker), men ikke veldig mye erfaring med denne, så vet ikke hvordan denne ville funket i ditt tilfelle.

Lenke til kommentar

Takk for forslag :)

 

Har sett litt på denne, er vel samme som

_Christian_N

skrev.

 

Men på komplett er den ganske høy i pris i forhold til hva jeg ser andre steder på prisjakt. Så hadde tenkte en ruter til ca 1500 - 1800 kr

http://www.dinside.no/925023/asus-rt-ac68u

------------------------------------------------------------------------
http://www.komplett.no/asus-rt-ac68u-11ac-ac1900-router/798834

 

 

Lenke til kommentar

Det er da bare dumt å gi bort pengene til Komplett. Den prisen de krever er jo skivebom.

Egentlig så er det ikke så voldsom forskjell på RT-AC66U til 1200kr og AC68U til 1600.- om man bare skal bruke de som vanlig trådløsrouter.

Ja når du sier det så virker egentlig RT-AC66U ganske så grei :) kanskje jeg går får denne

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Hvis du kobler WN3000RP trådløst til ditt nåværende trådløsnett, så vil du få ca halve hastigheten du har nå. Alså ca 20/20Mbit.

Å? Kommer ikke dette helt ann på hvor godt signal du gir til enheten? Hva er det som gjør at den gir deg halve hastigheten? Den er jo på 300mbps

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja du har rett i at det er trådløslinken som begrenser. Nettohastigheten på denne vil være avhengig av utstyr, teknologi (antall datastrømmer for 11n), signalstyrke, båndbredde og signal/støy.

Nettohastighet som oppnås (via repeateren) vil vel normalt ligge et sted mellom 10 og maks ca 50Mbit ved 300Mbit-teknologi og 40MHz båndbredde. Reduseres båndbredden til 20MHz blir det enda mindre. I praksis tror jeg ikke 20/20Mbit netto via repeater er så langt unna det som normalt oppnås på 2,4GHz. PÅ 5GHz vil man ofte kunne doble tallet, siden det ikke er samme protokoll med nabovennlig redusert båndbredde.

 

Grunnen til at repeateren halverer hastigheten, er at den mottar data trådløst og videresender deretter på samme kanal. Dette tar minst dobbelt så lang tid som en direkte forbindelse.

Endret av Lars Dongeri Oppholdsnes
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...