Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gled deg over hva du kan få til med Nikon Df

Df har et kamerahus i retrostil, med samme bildesensor i FX-format som Nikons flaggskip D4. Både i form og funksjon utstråler dette kameraet et lidenskapelig forhold til fotografering.

Skarpe bilder med flott fargegjengivelse er mulig i all slags lys, takket være stort dynamisk område og følsomhet som kan utvides opp til utrolige ISO 204 800 (tilsvarende). Følsomt AF-system, feilfri lysmåling og høy opptakshastighet gjør at Nikon Df minner mye om et klassisk filmbasert Nikon 35 mm speilrfeflekskamera, men teknologien under panseret forteller en annen historie.

 

http://www.nikon.no/no_NO/product/digital-cameras/slr/consumer/df

 

http://www.japanphoto.no/nikon-df-m-50mm-f-18-retro-s%C3%B8lv

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden jeg har litt store hender så er jeg litt skeptisk til grepet, men jeg har brukt eldre Nikon-kameraer komfortabelt, så jeg er ikke alt for bekymret. Hvis D800 hadde blitt lansert med D4-sensoren, så ville jeg muligens heller hatt det, men akkurat nå vil jeg si dette er det eneste virkelig interessante fullformatkameraet på markedet.

 

Tipper også det vil droppe litt i pris og etter hvert bli tilgjengelig uten objektiv, og jeg har uansett ikke anledning til å kjøpe noe nytt kamera før et stykke over nyttår.

Lenke til kommentar

Glimrende, strålende, fantastisk. Nikon lager et kamera for fotografering, ikke for å liffle med video. Det er mange knapper fordi det er retro, dvs laget for å ha ha direkte kontroll med fotografiske parametre i stedet for å gjemme de bort bak meningsløse soft kanpper og menyer.

 

På samme måte som Leica kan man også bruke objektiver fra omtrent hele Nikons serier, også uten AIS og innebygde chip.

 

En sikker vinner.

Lenke til kommentar

Det er stilig at de har dedikerte hjul til lukketid, ISO og eksponeringskontroll, men er det ikke rart at "kit-objektivet" leveres uten fysisk blenderjustering?

Det hadde nok krevd en større endring enn å bytte skallet. Og forsvarer sikkert ikke prisen. De som må ha blender-ring kan jo kjøpe en av de eldre utgavene.

Lenke til kommentar

Enig i at det ser litt sammentrøkt ut, ja. Grepet ser skummelt ubehagelig ut også, altfor tynt og smalt. Blir vel dessverre noe ala grepet på D600 tenker jeg...

 

Søkeren skal vistnok også være noe ala D600, dvs at det ikke er en diger og kjempelys søker med splittprisme. Da blir det bare for dumt. Skulle hatt søkeren fra en av de nyeste F'ene istedet. Bare tøys å lage et kamera som tydeligvis er myntet på å brukes med eldre manuellfokusoptikk når de setter inn en kjip og "moderne" søker... :nei:

Lenke til kommentar

Ganske kult at man kan bruke AIS og NON-AI objektiv. Men at man MÅ kjøpe det som kit med 50mm her i Norge e ikkje så kult. Det e heller ikkje prisen. Kr 25.390,-. Hallo i luken liksom. Hvis man kjøper samme kitet fra B&H kommer man kr 2.000,- billigere ut selv etter frakt og moms inn til Norge.

 

Skal jeg kjøpe så blir det nok fra B&H uten kit. Da havner det på kr 21300,- ferdig momset inn i Norge. Og venter man nokken måneder, så faller nok prisen som det gjorde på D800 og man kan spare enda mer penger.

Lenke til kommentar

Fikk tafset litt på Df i dag! Til info har jeg hatt FM2 siden 1982, F801, D70s, D300s og D700,

Tror jeg er ganske hardt i den smale målgruppen, og var altså rimelig spent...

Førsteintrykket etter litt testing er ganske bra:

Den er overraskende lett, med 50'en

Den er overraskende stor, og klumpete/kantete. Bør absolutt testes før man bestemmer seg!

Er jo ganske "old school" med utløseren høyt oppe.

Men jeg synes den satt godt, kraftig grep!

Fronthjulet for blenderen var perfekt vektet, var overbevisende bra.

Lukkeren stilles altså med eget hjul, kun hele trinn som i gamle dager, hvis den står på "1/3 step" så stiller du den med tommelhjulet. Ganske snedig!

PSAM.knappen var litt kronglete, må løftes litt for å vris.

Fikk beskjed om at man fortsatt kan ha hurtigkompensering av eksponeringen på tommelhjulet i A-modus, som jeg er vant til.

Søkeren er lik D800, ikke D600.

Ga absolutt et respektabelt intrykk, gleder meg til å kikke enda litt nærmere på den.

Når huset kommer under 20', skal jeg nok begynne å vurdere

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...