Gå til innhold

Kjøpe mitt første speilrefleks - hvilket?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg planlegger å kjøpe mitt første speilreflekskamera, muligens ikke før ut på nyåret, men jeg tenkte jeg bare skulle lufte spørsmålet i litt god tid og få litt anbefalinger fra brukere her på forumet.

 

Jeg har ingen erfaring med fotografering annet enn random knipsing med kameraet på de mobilene jeg har hatt opp gjennom åra, så jeg er ikke på utkikk etter noe fancy og dyrt. Jeg ønsker å kjøpe et fra Canon, da jeg har både flere søsken og venner med Canon speilrefleks og jeg har hørt at det lønner seg å ha samme merke som bekjente mtp. bytting av objektiver.

 

Hva budsjett angår vil jeg ikke bruke altfor mye penger på det her i første omgang. Mine to søstre kjøpte begge seg et speilrefleks for ca et år siden, og begge gikk for Canon eos 1100d. De er fornøyde sålangt, og i og med at det er til salgs til kun 2500 kr på visse nettbutikker (f. eks: http://www.siba.no/product/6344851/eos1100d-18-55is ) vurderer jeg sterkt å gå for dette.

 

Samtidig ser jeg at man kan få eos 600d for kun en tusenlapp ekstra, men jeg er usikker på om jeg har behov for det ekstra man får med den modellen. Som sagt er jeg helt noob og jeg tror derfor at 1100d holder.

 

Jeg setter 4000 som en maksgrense, men det er veldig ønskelig at det koster mindre enn dette, da jeg ikke har alt for mye å rutte med nå i studietida. Jeg vil heller spare en tusenlapp som jeg kan legge i budsjettet til et bedre objektiv, hvis det er mulig.

 

Men hva tenker dere? Finnes det andre, kanskje nyere Canon-kameraer jeg burde vurdere? Både 1100d og 600d er jo blitt noen år gamle nå.

 

På forhånd takk for alle innspill, forslag og meninger! :)

 

- Bendik

 

EDIT:

Og hva er egentlig bildestabilisator (IS)? Ser at man kan kjøpe 1100d og 600d med objektiv både med og uten IS, der med IS koster litt mer.

 

EDIT2: Kan nevne at det som driver meg mest i valget av å kjøpe speilrefleks er at jeg kan ta bedre bilder når jeg er ute å går i fjellet, og ute å reiser. Jeg tar stort sett kun mye bilder når jeg er ute på tur/ferie. Mye naturbilder der altså, men det er fint med et alround-kamera, da jeg sikkert kommer til å ta bilder av alt mulig.

Endret av Everlate
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De er fornøyde sålangt, og i og med at det er til salgs til kun 2500 kr på visse nettbutikker (f. eks: http://www.siba.no/product/6344851/eos1100d-18-55is ) vurderer jeg sterkt å gå for dette.

 

Canon 1100D er helt OK kamera og veldig greit å starte med. Eneste ulempe jeg ser er at det er litt svakt på video, der er 600D bedre, men ingen av dem er speislt enkle å bruke til video. Når det gjelder objektiv så er 18-55 en bra start, IS betyr stabilisator og det er en fordel i lite lys. Jeg ville kjøpt med IS så sant mulig, men det er klart at du kan få fine bilder uten IS også. 600D er litt bedre på det meste, og totalt sett et kalrt bedre kamera, men for veldig mange vil 1100D være mer enn godt nok.

Lenke til kommentar

Anbefaler deg å sjekke ut hybrider før du bestemmer deg, vekt og størrelse er noe som de fleste oppdager etter kort tid. Sjekk ut testen på framsiden av Panasonic sitt nyeste så ser du fort hvorfor.

 

En annen sannhet som få har fortalt deg er at ingen byttelåner objektiver, de kjøper de selv. Så rare er faktisk fotografer, litt som å låne undertøy av hverandre og det skjer svært sjeldent.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ville uten tvil kjøpt 600D, hvis du finner et 550D til en grei pris så er det omtrent helt identisk med 600D hovedforskjellen er videodelen i 600D sin favør.

 

Forskjellen på 1100D og 550/600D er større skjerm, raskere buffer, bedre lysmåling, etc.

 

Men har du ikke til hensikt og utforske kameraet og mulighetene det har, og kun bruke kameraet i auto kan du like greit kjøpe 110D siden du vil få like gode bilder fra det.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Siden du har søsken og venner med speilrefleks så antar jeg at du vet hva du går til. Jeg antar at du har prøvd denne typen kamera og vet at det ikke er direkte små kamera du er ute etter, at det er en type kamera du vet at du kanskje ikke drar med deg over alt.

 

 

En annen sannhet som få har fortalt deg er at ingen byttelåner objektiver, de kjøper de selv. Så rare er faktisk fotografer, litt som å låne undertøy av hverandre og det skjer svært sjeldent.

Jeg er delvis med fo2re når det gjelder bytting. Blant min familie, mine venner og mine kollegaer så går det for det meste i samme DSLR merke og det å låne objektiv til spesielle anledninger skjer så absolutt. Men det å låne sånn til dagen (uten grunn) skjer ikke så ofte.

 

 

Anbefaler deg å sjekke ut hybrider før du bestemmer deg, vekt og størrelse er noe som de fleste oppdager etter kort tid.

Hybrid/speilløst er absolutt noe jeg ber de som spør meg om råd om å vurdere siden jeg dessverre opplever at "nybegynnere" har en tendens til å gå lei av å drasse med seg en "stor" speilrefleks. Men som jeg skrev over så antar jeg at du vet hva du går til med speilrefleks.

Hvis du går for Canon speilrefleks så er 1100D helt ok, pass på at det er normalzoomen som er merket med betegnelsen IS som er med (IS står for stabilisator) siden dette objektivet er betydelig bedre enn det "gamle" uten IS.

Lenke til kommentar

Problemet med 650D er at det er utgått, 700D har tatt over, 600D selges ennå.

 

Edit: er en butikk i prisguiden som påstår at de har 650D på lager, leser man brukererfaringer vil man prøve å unngå og handle fra spesifikke butikk.

Hvis budsjettet eventuelt skulle tillate TS å gå over de nevnte 4000 kronene så ville jeg seriøst vurdert Canon 100D med kitobjektivet 18-55 STM IS. NetonNet har dette inne til kr 4295 med fri frakt. Et hus som er mindre enn de fleste og så absolutt bedre (spesifikasjonsmessig) enn xxxxD-serien.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvis du vil ha et bedre objektiv enn kit-objektivet til Canon så har FotoVideo kjempegodt tilbud i dag på EOS EF-S 17-85 USM IS til kun kr 995, det koster normalt kr 3500 alene. Det er litt bedre optisk, mye raskere fokus, litt mer vidvinkel og 50% lengre tele. Ulempene er høyere vekt.

http://www.fotovideo.no/Produkter/Objektiver/Canon/Canon-EF-S-17-85-mm-F4-56-USM-IS-Normalzoom-med-Optisk-Stabilisator-104676-p0000011914.aspx

 

Uoriginal solblender får du under kr 15 inkludert frakt på eBay, UV-filter trenger du ikke til ditt bruk:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=canon+ew-73b&_sop=15

 

Et annet alternativ enn å kjøpe de simpleste modellene nye er å kjøpe et brukt kamera. På Finn finner man sjelden realistiske bruktpriser på kamera, på Foto.no har de mer kontroll på hva ting er verd.

http://www.foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonser.cgi?utstyrtypeid=47&kjoepsalgid=2

 

(Selv har jeg et Canon-system som er pakket i en koffert, der ligger det nesten urørt siden jeg normalt bruker et mindre speilløst/hybrid-kamera som gir like gode bilder og er mye lettere å ta med seg).

Endret av Frobe
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Flott med så mange tilbakemeldinger, setter jeg stor pris på!

 

Jeg har prøvd søstrene mine's speilreflekser mange ganger, så jegvethva jeg går til mtp størrelse og vekt. Jeg tviler på at foto kommer til å bli en seriøs hobby for meg etterhvert, jeg tror at det stort sett kun kommer til å erstatte mobilen min på ferier ol. Derfor har jeg ikke lyst til å legge veldig mye penger i det første huset jeg kjøper.

 

Jeg kommer ikke til å filme mye med kameraet, så jeg legger ikke stor vekt på videokvaliteten.

 

Men shit, det objektiv- tilbudet var jo helt sinnsykt! Så det samme i Aftenposten idag faktisk, men visste ikke at det var satt ned så mye i pris.

 

Hva med et oppsett med 1100d og det objektivet til? Jeg har ikke råd til å kjøpe selve kameraet nå, men kanskje jeg bare skal slå til med det tilbudet nå, og kjøpe kameraet siden? Kan framskynde kjøpet til jeg får lønn i oktober, hvis jeg kan gjøre en skikkelig god deal nå.

 

Hva tenker dere?

Lenke til kommentar

Skal du ha Canon er det en god deal. 16-85IS er noen år gammel konstruksjon men det er mye bedre en de billige kitobjektivene som pleier og følge med kamerat.

jeg hadde dette objektivet før og han nå byttet til den nye utgaven 15-85IS, det objektivet jeg bruker mest siden det har et såpass stort zoom-område som gjør det veldig allsidig uten at bildekvaliteten blir dårligere.

 

16-85 IS har et par optiske svakheter men det fikser du automatisk i redigerings-programmet DPP som følger med kameraet.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Har selv et 1100D men syntes at kit-objektivet ble for dårlig og lyssvakt for ordentlig bruk. Så jeg investerte i en f/2.8-normalzoom fra Sigma, og da er det straks mer brukendes. Kjøpte og en 430EXII-blits med softbox, og det gjorde underverker for bildene. Med den blitsen hadde jeg strengt tatt ikke trengt nytt kit-objekiv, men kjekt å ha noe ordentlig da. Nå har jeg kjøpt meg Sony RX100 kompaktkamera, og den har suveren billedkvalitet opp til iso 3200 samt f/1.8 på objektivet og stabilisering på billedbrikken. Den er faktisk bedre enn 1100D'en på alle måter unntatt når jeg bruker blitzen, da vinner speilrefleksen klart. Det er ikke enkelt å vite på forhånd hva man egentlig trenger og hva man egentlig blir forføyd med. Men 1100D'en har vært et svært godt begynnerkamera og er ypperlig for å lære seg ordentlig fotografering for absolutt minst mulig penger.

Lenke til kommentar

Flott med så mange tilbakemeldinger, setter jeg stor pris på!

 

Jeg har prøvd søstrene mine's speilreflekser mange ganger, så jegvethva jeg går til mtp størrelse og vekt. Jeg tviler på at foto kommer til å bli en seriøs hobby for meg etterhvert, jeg tror at det stort sett kun kommer til å erstatte mobilen min på ferier ol. Derfor har jeg ikke lyst til å legge veldig mye penger i det første huset jeg kjøper.

 

Jeg kommer ikke til å filme mye med kameraet, så jeg legger ikke stor vekt på videokvaliteten.

 

Men shit, det objektiv- tilbudet var jo helt sinnsykt! Så det samme i Aftenposten idag faktisk, men visste ikke at det var satt ned så mye i pris.

 

Hva med et oppsett med 1100d og det objektivet til? Jeg har ikke råd til å kjøpe selve kameraet nå, men kanskje jeg bare skal slå til med det tilbudet nå, og kjøpe kameraet siden? Kan framskynde kjøpet til jeg får lønn i oktober, hvis jeg kan gjøre en skikkelig god deal nå.

 

Hva tenker dere?

Ut fra det du skriver, og med det budsjettet du vil holde deg under, så tror jeg nok at du bør gå for 1100D med IS objektivet. I tillegg så vil jeg anbefale deg å kjøpe (gjerne brukt) canons 50 mm 1.8 også kjent som plasticfantastic. Objektivet gir en plastfølelse, men er kanskje det objektivet som gir mest valuta for pengene. Nytt får du det for under 800 kr, brukt sannsynlig ned mot kr 500. Det er også relativt lyssterkt og kan være til god hjelp ved fotografering innendørs.

 

Det er mange gode forslag her i tråden, men siden du er så klar på budsjett så er 1100D ikke noe dårlig alternativ. Det er på mange måter et utmerket sted å starte innen systemkamera og med tiden og bedre økonomi så kan både hus og objektivpark eventuelt fornyes.

 

Som sagt pass på å få IS-versjonen av normalzoomen. Dette kit'et koster 3-4 hundrelapper mer enn non-IS.

Her er de billigste prisene jeg finner på den kombinasjonen:

 

http://www.netonnet.no/art/foto-og-video/speilreflekskamera/nybegynner/med-objektiv/canon-eos1100def-s18-55mmis/156537.8266/?utm_source=Prisguide&utm_medium=Priceengine&utm_term=156537%2B-%20Canon%20EOS%201100D%20+%20EF-S%2018-55%20IS&utm_campaign=Productfeed

 

http://www.siba.no/product/6344851/eos1100d-18-55is

 

http://www.elkjop.no/product/foto-og-video/systemkamera/EOS1100DISB2/canon-eos-1100d-systemkamera-m-18-55mm?scid=EXT_PRICEENGINE_PRISGUIDE

 

EDIT: Jeg tror ikke dette kameraet er å få kjøpt uten objektivkit, så derfor ville jeg ventet med å kjøpe et alternativt normalzoom til du vet hva du trenger. Jeg ville startet med kitobjektivet, hoppet over det foreslåtte 17-85 og så lagt litt penger i et bedre normalzoom når økonomien tillater det.

Endret av polljen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig i det du sier polljen om at jeg kanskje skal vente med å kjøpe et ekstra objektiv med normalzoom (selv om det tilbudet var ekstremt bra. Shit ass, ~70% avslag fra 3500 til 1000, nesten gratis jo! :p ). Tror uansett at jeg venter med å kjøpe noe ekstra objektiv til jeg har fått prøvd ut kameraet en stund. Er jo uansett mye morsommere å kjøpe et objektiv etter at man har funnet ut at man faktisk virkelig trenger det :)

 

Men igjen...det hadde vært sweet med et mindre kamera, og der er jo eos 100d super. Tror jeg burde stikke til en kameraforhandler som har både 1100d og 100d inne, så kan jeg sammenligne størrelsen og se hvor stor forskjell det egentlig er. Men det sprenger jo budsjettet mitt litt, noe jeg ikke er helt komfortabel med..

Endret av Everlate
Lenke til kommentar

Kjøper man "feil" kamera blir det enten liggende ubrukt i en skuff (koffert), eller forsøkt solgt til en billig penge for å redusere tapet når man kjøper kameraet man egentlig ville ha/trengte. Begge deler er feil bruk av penger.

 

Husk at selv om 100d er lite så er alle EOS-objektivene like store. Et hybridkamera har mindre objektiver i tillegg, ulempen er vanligvis autofokushastighet og eventuelt manglende/dårlig søker.

Lenke til kommentar

Helt ærlig skjønner jeg virkelig ikke vitsen med en speilrefleks til den bruken du beskriver. Hvis du ikke har planer om å utvide hobbyen med flere objektiv/utstyr osv, og har lyst på et kamera som gruser mobiltelefonen på bildekvalitet, samtidig som du skal ha det med deg rundt på tur bør du virkelig vurdere et bra kompaktkamera istedet.

 

Sony RX100 koster under 4000 for øyeblikket, og er et knallbra kompaktkamera. Lite og lett er det også, så du kommer faktisk til å gidde å ta det med deg overalt. Bildekvaliteten er mer enn god nok til det aller meste av bruk. Du vil neppe se mye forskjell fra en 1100D i praksis, bildemessig.

Lenke til kommentar

Jeg vet jo ikke hvor interessert jeg blir i foto, men tenker at selv om jeg ikke blir supergira er det vel ålreit å ha muligheten til å kunne kjøpe andre objektiver. Uansett hvor gira jeg blir ser jeg for meg at jeg kunne tenke meg å investere i et objektiv med for eksempel litt ordentlig zoom etterhvert (det som heter telelinse?). Eller er det et stort marked for objektiver til hybridkameraer også?

 

Men så er det det med pris, og det som i utgangspunktet trekker meg mot speilrefleks og 1100d er den lave prisen på 2500 kr. Finnes det like gode hybridkameraer til den prisen?

 

Hvis jeg derimot åpner for å gå til innkjøp av et 100d til ~4000kr pga størrelsen ser jeg fordelen ved kanskje heller å velge et hybridkamera.

 

EDIT: Fant et "Sony Nex 3N" til 2800 kr, som det går an å kjøpe ekstra objektiver til. Det ble jo både anbefalt av Akam og testet til beste kjøp hos lyd&bilde. Hvordan er de objektivene man kan kjøpe til dette kameraet? Vil det kunne fungere som et alternativ til 1100d?

 

EDIT 2: Eller hva med Canon eos M? Objektivet her er jo litt stort igjen, men det er vel fremdeles en del mindre enn 1100d..

Endret av Everlate
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...