Gå til innhold

Kan dagens Norge være mye dårligere enn vi kan få til?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nordmenn har det for bra. Vi har trukket vinnerloddet, men vi syter over eiendomsskatt og forbanner de jævla sosialistene mens unger dør i hopetall verden over. Men hvorfor skal vi bry oss? Så lenge vi har den nyeste iPhonen og en lekker Volvo er vel vi happy?

Det er dette jeg vil forandre på. Slik at vi nordmenn går fra å være bortskjemte og overlegne til å bli takknemlige og åpne. Er ikke så gøy å se all den søpla på nyhetene hver dag eller vite at det er mange som har det forferdelig nå på bekostning av oss.

Lenke til kommentar

Nordmenn har det for bra. Vi har trukket vinnerloddet, men vi syter over eiendomsskatt og forbanner de jævla sosialistene mens unger dør i hopetall verden over. Men hvorfor skal vi bry oss? Så lenge vi har den nyeste iPhonen og en lekker Volvo er vel vi happy?

 

Men vi er ikke så happy likevel eller hur? Det er her problemet ligger. Ganske mye selvmord og psykiske lidelser og sosiale problemer og avhengighet også her i Norge , blandt folk som har fått alle muligheter til å gå andre veier og sikte langt høyere og mer ambisiøst.

 

Hvorfor skal vi bry oss? Det blir en variant av spørsmålet: Hvorfor bry seg om seg selv eller livet eller noe som helst?

 

Grunn nok til å bry seg er kanskje: Fordi det alt i alt er det eneste interessante og lovende alternativet?

 

Det er en realitet at vi er forbundet med alle andre mennesker i verden. Hvis vi har en mulighet til å hjelpe dem og velger å gi faen så gir vi nødvendigvis også faen i oss selv. Og plutselig er vi overrasket over hvorfor vi ikke syns Iphonen og Volvoen er nok, men at noe mangler... Langt langt inne et sted ligger selvrespekten og selvfølelsen og samvittigheten og den vil vite det når den har blitt forsømt... Kanskje fordi vi alltid var for dumme og overså det som har vært skriften på veggen fra dag en: At vi lever i en enhetlig verden der alt er forbundet og alt påvirker alt annet. Og at vi som levende tenkende og handlende mennesker har et ansvar angående åssen vi påvirker det resterende. Vi i Norge har et ansvar for å ta vare på resten av verden like mye som resten av verden har et ansvar for å ta vare på oss. Men det viktige for meg og mine egeninteresser er ikke hva de andre gjør, men hva jeg gjør, og om de velger å gi faen så skal ihvertfall ikke jeg kopiere samme idiotiet.

 

Å lukke øynene for realiteten som er forbundet og velge depresjonen / avhengigheten / illusjonen isteden for å ta ansvar og gjøre alt man kan for å bidra - er ikke noen suksesshistorie for individet. Det er fra individets egeninteresser å regne som et tragisk personlig nederlag. Å gi faen er et nederlag foret menneske som ble plassert i en gunstig posisjon og som hadde et mye større potensial.

 

Det betyr at de siste årene kommer til å bli enda mer begredelige fordi vi skjønner at vi kasta bort sjansen , fordi vi valgte å leve som parasitter , et liv uten respekt for seg selv eller for den verden man er en del av. Selv når alle mulighetene for å velge et annet liv ble presentert på et sølvfat fra dag en.

 

Og da vet vi at snart kommer vi til å dø og alle andre vi kjenner kommer til å dø og de fleste mulighetene vi hadde til å gjøre livet meningsfullt har passert forbi. Vi vet at få bryr seg særlig om meg fordi jeg aldri brydde meg særlig om dem , fordi jeg aldri hadde noen skikkelig forbindelse med dem , fordi jeg valgte å leve i en drømmeverden istedenfor å leve i virkeligheten.

 

Det er samme triste sang om folk velger å fortape seg i Iphonespilling eller nyhetssendinger eller Tv-programmer eller alkohol eller matforgiftning eller sukker eller piller eller andre rusmidler eller krangel eller syting eller stadig nye seksuelle utskeielser eller bare å lage sin egen fantasiverden eller en frisk blanding av sånne ting...i alle tilfeller gir man faen. Man gir faen i seg selv - en del av noe større. Man gir faen i den virkeligheten at man lever i en verden der man faktisk på alle bauer og kanter er forbundet med alt annet liv på denne planeten enten man vil det eller ikke. Du trenger ikke sverge til noen religiøs doktrine for å skjønne dette kompis: Et bilde av jordkloden fra rommet er mer enn nok.

 

Det handler ikke om å bry seg om "de andre". Fordi "de andre" har aldri eksistert annet enn i folks fantasier. Det handler om man gidder å bry seg om noe som helst.

 

Og hvis man ønsker å bry seg om sitt eget liv så må man bry seg om hva som er forbundet med ens eget liv og lokale virksomhet , noe som betyr at man må bry seg om helheten man faktisk er en del av. Og jada det er sikkert vanskelig og slitsomt og forvirrende , men det vil alltid være uansett. Forskjellen er at med helhetsengasjement blir det inspirerende og fører til ekte livsglede i tillegg:)

 

Vi som er født i Norge har ikke trukket vinnerloddet - vi har trukket det potensielle vinnerloddet som samtidig er det potensielle katastrofeloddet.

 

Det blir bare et vinnerlodd hvis vi bruker de ressursene vi har blitt gitt gratis til å utvikle noe som er av virkelig verdi for hele den verden vi er en del av og på alle måter er totalt avhengig av.

 

Hvis folk vil underholde fantasier om at "Karma" ikke har noe med virkeligheten å gjøre, at uttrykk som "with great power comes great responsability" bare er en innholdsløs slogan eller at inntrykket man får fra Google earth om at verden faktisk er forbundet bare er en optisk illusjon...kjør for all del på og kast bort hele livet om dere vil. Jeg gidder ikke den leken der noe mer.

 

Det må være mulig å sikte høyere :)

Endret av Hamolinadir
Lenke til kommentar

 

Hvordan skal dette skje, hvem vil skjønne det og si noe om det slik at andre mennesker kan skjønne at vi burde gjennomføre noe slikt?

 

 

Det må starte på internett og videreføres både på internett og i virkeligheten. De som vil forandre verden må slutte å kaste bort energi på å protestere mot hvordan det er nå og isteden bygge systemer for å videreutvikle det som er nå til helt nye høyder. Ikke-fornybar energi vil gradvis bli faset ut av fornybare energikilder ettersom det stadig blir rimeligere å produsere , matproduksjon blir revolusjonert , gjenvinning blir revolusjonert, økonomien blir revolusjonert... Hvis det noensinne var muligheter for global utvikling i positiv retning så er det nå. Vi lever midt i en teknologisk revolusjon så dyptgripende og massiv og global at alle organisasjonssystemer blir redefinert helt ned til grunnvollene. Så hvis du ønsker å engasjere deg så er det riktig tid å gjøre det:)

 

Jeg ser det sånn her: Det som må vokse frem er et helt nytt type økonomisk system som integrerer med det eksisterende systemet og fra innsiden transformerer det nåværende systemet til noe der kun vinn-vinn systemer kommer til å lønne seg. En økonomi der vinn-tap løsninger blir alt for kostbart , og der alle miljøvennlige løsninger blir lønnsomme.

 

For at det skal skje må det utvikles et nytt globalt mediesystem som klarer å utkonkurrere det gamle mediesystemet totalt. Det burde ikke være så vanskelig å få til , men det kan kanskje ta et par år til. Uansett så kan du være helt trygg på at alle de store nyvinningene de siste årene: Internett, youtube, wikipedia, google, facebook, twitter, instagram, smarttelefoner og apps...bare er begynnelsen. Det vi ser vokse frem er et kompett nytt økonomisk og kulturelt og hverdagslig supersystem som kommer til å forandre alt vi har opplevd til nå i historien til det ugjenkjennelige. Ingen vet hva det vil bli til, men det er helt sikkert at alt ( selvfølgelig også politikken og økonomien og valgkampretorikken ) innen ganske kort tid ikke vil ligne noe av det vi har sett tidligere. Jeg bare sier: Vent til datamaskinene og kunstig intelligens begynner å komme for fullt inn i å desgne nye politiske styringssystemer...da kommer vi til å oppleve interessante ting kompis :)

 

 

Jeg skrev forresten en artikkel om mulige modeller for nye økonomiske systemer for en tid tilbake, kan godt legge den ut her for de som skulle ha interesse. Det er altså en forenklet variant av en modell for fremtidige økonomiske modeller og styringssystemer som bruker eksisterende informasjonsressurser på innovative måter og dermed skaper noe mer enn summen av delene:

 

 

 

 

 

«Innovative diplomacy » / or: «Situational software» / or: “method for achieving world peace, prosperity and happiness for all living humans”:

 

 

 

Ingredients in method:

 

Phase 1) “anything-goes-brainstorming”

 

- “Situation analysis”: Comprehensive analysis of

present situation for all affected parties now, ( all humans influences by the course of events ), in the context of larger situation all the way to global situation, estimated long term patterns etc...

 

- List: “areas and items of interest for parties”. Including basic interests like “primary needs” (maslov + tony robbins?). Areas and items shared by all affected parties marked in a special color on the list , or by other symbols.

 

- List: “possible action sequences for all parties from situation now” / "possible strategies" Should include creative, unusual, innovative movements from A (this situation now) to x (possible situation later), and take items from all kinds of subjects in combination.

 

In this list, put later in links to items in the possible worlds: the ones estimated to lead to the possible world are linked together. Pluss: Mark the ones where common interests go together with a certain color or other symbol

 

- List: "possible worlds”. Should include great visionary "dream world scenarious" where all parties live together and interact in perfect harmony, with solid backup systems to secure this harmony. Typically: A situation where each resource is used to absolute maximum efficiency with minimum waste, and often where maximum amount of people can benefit from each resource in the situation, including various synergy effects.

 

Example: Imagine a social system created on the web, applicable on all platforms, for communication, analysis and exchange of ideas. Modes of transmission: writings, videos, pictures, drawings, audio, graphs etc, and combinations of such. Purpose of system: Sharing of ideas, systems and methods for generating win-win valuemaximation outcomes ( for all human beings in any given context ), and building knowledge over time as to what actually works to attain such aims. Application: Any everyday setting where such win-win outcomes are possible.

 

 

 

Definition of win-win outcome: output and experienced value for each person is greater than the input / investment / cost. Something which will benefit the interests of one or more people, while not creating any significant problems for anyone else.

 

All people in the system agree to share freely all ideas with everybody else, combine the ideas of everybody else in new ways, and improve upon the ideas of everybody else ( a natural consequence of the aim of the system being maximation of everyones interests, with few or no minuses ). In this system the main resource is ideas, and since these are shared freely + used to mutually improve upon and develop each other, and since everyone is free to choose which ideas to prioritize their time on, one can say that the ideas are used with great efficiency, for great potential value for many people, and with few to none of negative consequences for anyone (since only pure win-win solutions are the subject of sharing in this system.

 

"Innovative diplomacy" is in essence this system applied to real life social situations.

 

In this list, put later in links to items in the possible action sequences list: the ones estimated to lead to the possible world are linked together. Pluss: Mark the ones where common interests go together with a certain color or other symbol

 

 

 

Phase 2: “Priority analysis”:

 

Developing, improving and refining those “possible world” scenarios + “possible strategy sequences” estimated to maximize interests of all affected parties, that means: those where common interests coinside. Continue a vast and relentless brainstorming activity (anything goes), but now along “prioritized items” as defined by affected parties themselves. Goal: Develop one comprehensive strategy for moving from present situation, to the most promising and beneficial “total scenario” for all affected parties interests.

 

“actual world – possible strategy – possible world” analysis: An analysis in writing (+ pics, graphs, audio, video...) of possible ways to move from totalsituation now, to “possible-beneficial-world” to maximize the interests of all affected parties.

 

 

 

Phase 3: Experimental implementation:

Test, when all parties agree, the strategy estimated to maximize the total interest areas of all affected parties with the minimum amount of problems, resource waste, risk etc...

 

 

 

Phase 4: Digital content and examples for sharing

Illustrate actual process with writing + pictures + video + graphs etc... Make it interesting, fun, accessible, short (and long: many different versions), full-of-relevant-facts...useful resource in developing it further and getting feedback from the maximum amount of angles.

 

Theoretical writer ( like me right now): Give several examples of real life situations, and how this framework could possibly be implemented for valuemaximation in these real life settings. This would itself be an example of a “actual world – possible strategy – possible world” analysis.

 

 

 

Contexts for such analysis ( and for implementation of this system as a whole):

- Middle east crisis

- The global economy (including economy in countries, as well as fields)

- Family disputes

- Neigborhoods, villages, towns, big cities and districts

- Firms, corporations and organizations: development of such social systems

- Environmental issues

- The media: “What is the media today, what are the resources and what could all this lead to if applied with maximum smartness on a big scale?” or “Media: What is it and what could it become?”

 

 

 

Phase 5: Rinse - repeat - improve - fly

 

a) Repeat process as a whole, analyse, observe, experiment, change and develop further until everything flies and real valuemaximation is indeed achieved in various social contexts + in a manner which is scalable.

B) Scale the winning formula bigger, broader, deeper and stronger – make incredible online art to assist the process – change the whole social structure in the world to something every human being indeed actually benefit from. For real.

 

c) Play it as it lays and improve it til it flies. Then fly even higher :)

Endret av Hamolinadir
Lenke til kommentar

Nordmenn har det for bra. Vi har trukket vinnerloddet, men vi syter over eiendomsskatt og forbanner de jævla sosialistene mens unger dør i hopetall verden over. Men hvorfor skal vi bry oss? Så lenge vi har den nyeste iPhonen og en lekker Volvo er vel vi happy?

Virker som om det er mange uvitende, naive og bortskjemte folk/unger her!

 

Greit at flertallet i Norge har det bra. Og at de kan gi ungene sine mer i lommepenger hver måned, enn andre enslige må leve av i måneden. Det er ti-tusener som har mindre utkomme, enn det som er fattigdomsgrensen i EU! Mange kommuner i Norge forholder seg til myndighetenes "veiledende" satser når det gjelder "sosialstøtte". Og det er 5 300 kr/mnd.

 

Dere som er så kjekkhøye, kan jo forsøke å leve på dette i åresvis, i engen bolig/leilighet (eller leid), uten at familie gir bistand.

 

Nyeste i-pone og ny bil. Lattelig! Folkene jeg prater om, har i beste fall en gammel telefon og har nesten ikke råd til å bruke den. Og hvorfor tror du Norge, har den eldste bilparken i Europa. Mange steder i Norge, er man blitt avhenging av bil, bl.a. fordi nærbutikkene er lagt ned. Og det er ikke alle, som har råd til en gammel bil heller. Gamle ligger i egen "avføring" 10 -12 timer, fordi kommunene ikke har råd til flere pleiere. Eldre ligger også på "bøttekott" (på syke- og aldershjem), fordi samfundet ikke har råd til rom til dem.

 

Snakk om naivitet. Skal redde resten av verden, men sørger ikke for egne innbyggere!

Endret av geco5
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Virker som om det er mange uvitende, naive og bortskjemte folk/unger her!

 

Greit at flertallet i Norge har det bra. Og at de kan gi ungene sine mer i lommepenger hver måned, enn andre enslige må leve av i måneden. Det er ti-tusener som har mindre utkomme, enn det som er fattigdomsgrensen i EU! Mange kommuner i Norge forholder seg til myndighetenes "veiledende" satser når det gjelder "sosialstøtte". Og det er 5 300 kr/mnd.

 

Dere som er så kjekkhøye, kan jo forsøke å leve på dette i åresvis, i engen bolig/leilighet (eller leid), uten at familie gir bistand.

 

Nyeste i-pone og ny bil. Lattelig! Folkene jeg prater om, har i beste fall en gammel telefon og har nesten ikke råd til å bruke den. Og hvorfor tror du Norge, har den eldste bilparken i Europa. Mange steder i Norge, er man blitt avhenging av bil, bl.a. fordi nærbutikkene er lagt ned. Og det er ikke alle, som har råd til en gammel bil heller. Gamle ligger i egen "avføring" 10 -12 timer, fordi kommunene ikke har råd til flere pleiere. Eldre ligger også på "bøttekott" (på syke- og aldershjem), fordi samfundet ikke har råd til rom til dem.

 

Snakk om naivitet. Skal redde resten av verden, men sørger ikke for egne innbyggere!

 

Og tenke seg til, i resten av verden er det stort sett enda verre.

Lenke til kommentar

 

Utrolig at vi ikke alle sitter og griner hele dagen da. Siden det er så forferdelig vanskelig i norge og omtrent hele resten av verden har det enda verre. Kanskje det eneste som hindrer oss fra å grine hele dagen er de små supermaskinene som distraherer oss?

 

En skulle nesten tro at lykke var et produkt av ens egen meninger om forbedring fra tidligere status quo -- uavhengig av menneskeskapte mål på lykke...

 

Noe som vil bety at våre forfedre ikke alle tok kollektivt selvmord for 1 000 000 år siden, før de hadde TV, fordi status deres status quo var annerledes enn vår. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...