Gå til innhold

Nytt kjøleskap på forsikringen?


Tullballj

Anbefalte innlegg

Kjøleskapet gikk i stykker slik at det fosset vann ut. Lurer på om det går på innboforsikringen å få nytt? Står i forsikringsvilkårene dette:

 

4.8 Matvarer i fryser/kjøleskap

Skade på matvarer som følge av utilsiktet temperaturendring.

Skade på fryser/kjøleskap som følge av erstatningsmessig skade på matvarer.

Skaden må straks meldes til selskapet og skadde matvarer skal oppbevares for besiktigelse.

 

Gjelder dette bare matvarer eller frys og kjøleskap?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Slik jeg ser det, så har du muligens rett til å få erstatning på matvarene. Kjøleskapet derimot, har du ingen forsikring på her.

Hadde f.eks det vært matvarene som hadde ødelagt fryser/kjøleskap så kunne du fått igjen noe, men siden det ikke var strømbrudd, og faktisk kjøleskapet som tok kvelden, så vil du ikke få noe igjen.

 

Det er jo helt naturlig at kjøleskap etter mange år tar kvelden, og du har jo hatt skapet i over dobbelt så lenge som det er ment å minimum holde, og det har nok hatt en normalt lang levetid.

For det er reklamasjonsretten du ville brukt på kjøleskapet, men siden det er såpass gammelt at det er eldre enn 12 år så får du ikke noe igjen her. (5 års reklamasjonsrett)

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Punkt 4.8 omtaler det å få erstatta matvarene som har blitt øydelagt i kjøleskap/fryser, samt muligheita til å få dekka skader på kjøleskapet som skyldes skadde matvarer (lukt og slikt).

 

Så dette punktet seier ingenting om sjølve kjøleskapet er dekt av forsikringa.

Vannskaden (dersom det blei vannskade) er muligens dekt av husforsikringa.

 

Så spørsmålet er om innboforsikringa seier noke om skade på inventar som oppstår av seg sjølv, vanligvis så må inventaret bli skada av eit eller anna for at du skal få det erstatta. At elektriske produkt tar kvelden av seg sjølv utløyser ikkje nødvendigvis erstattning på forsikringa.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville for å være ærlig prøvd å melde begge deler, worst case får du ikke noe igjen. Slik jeg leser punkt 2 så kunne en vridd det som at skadene kom samtidig, men antar de egentlig mer sikter til luktskader. Dog er formuleringen så difus syns jeg at det ikke er helt åpenbart. Uansett er det ikke noe galt i å prøve, skadebehandler avgjør jo uansettt iht vilkårene.

Lenke til kommentar

Difus?

 

Det står da klart i punkt 2 at forsikringen dekker skade som matvarene har forårsaket. Matvarene vil jo ikke kunne ødelgge kompressoren, og hvis du ser bort fra det faktum og like greit prøver å få begge ting dekket av forsikringa, ja da blir det jo en pen selvmotsigelse;

Du kan ikke BÅDE klage på at matvarene ødela kjøleskapet OG det motsatte, at kjøleskapet ødela matvarene... :ph34r: Hvordan kan du vri det til at det skjedde samtidig, og fortsatt få en logisk oppbygning?! (med mindre man lyver direkte, som selvsagt er høyst ulovlig forsikringssvindel)

Hele prinsippet " man kan jo prøve seg på det" på generell basis, (når man vet at man har feil/ikke rett på noe) er rett og slett idioti. Det er irriterende, og i beste fall så blir man bare sett litt ned på, samt et nei.

I værste fall gidder ikke behandler å ta deg alvorlig lengre.

 

 

Nå ble ikke maten ødelagt fordi jeg handlet raskt. Var bare kjøleskapet som sluttet å virke.

Da slipper du "heldigvis" å ta det opp med forsikringsselskapet overhode. :)

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Ja, men bør jeg varsle forsikringen og si at det var en vannlekkasje men at det ser ut som det går bra bare for å få det dokumentert i tilfelle det skulle oppstå senskader?

Det vil kunne være fornuftig ja, då er du i alle fall sikker på at du ikkje taper eventuell framtidig utbetaling pga at du ikkje gav beskjed.

 

Eg ville uansett tatt kontakt for å fortelle kva som har skjedd, kanskje du kan få noke frå forsikringsselskapet likevell?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...