Gå til innhold

På leting etter nytt par med hodetelefoner


Fiskefiske

Anbefalte innlegg

Hallo! Som tittelen sier leter jeg etter et par nye hodetelefoner, i prisklassen 15-2000. De skal være over-ear, ha støydemping.

Hodetelefonen skal brukes hovedsakelig musikk, litt film og litt spill.

Musikken jeg hører på er variert, men ikke så mye. Dubstep får jeg ondt i meg, og klassisk er heller ikke noe for meg. Metal og lignende er også utenfor mitt område.

Så rock, pop, etc er det jeg hovedsakelig hører på.

 

Om det også finnes en god dac/amp som er portabel og ikke så ille priset, kan du anbefale det også, ettersom det er mye telefon jeg hører ifra, og PC uten ekstra lydkort.

 

Hodetelefoner jeg har sett på er: Beyerdynamic Custom One Pro, Beyerdynamic DT770(disse kommer i forskjellige ohms, hjelp?), Sennheiser Momentum og Bose QC15.

 

Takk for hjelp på forhånd. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan ihvertfall personlig anbefale Sony MDR-1R (1RBT om du vil ha blåtann for trådløs (har avtakbar kabel om du vil bruke den med DAC). Veldig komfortable, god lyd med litt ekstra trykk i bunn (men ikke for mye), synes personlig de ser utrolig bra ut og har veldig god batteritid om du vil ha de med blåtann (lovet tid på 30 timer lyver ikke). Vanlig MDR-1R ligger på 1500-1700kr sist jeg sjekket, og med blåtann må du regne med 2200-2400. Synes forøvrig de høres mer åpne ut enn andre lukkede hodetelefoner jeg har prøvd, noe som er ett pluss i min bok.

http://www.lydogbilde.no/test/sony-mdr-1r

Lenke til kommentar

ha støydemping.

Av hodetelefonene du nevner er det kun Bose QC15 som har aktiv støydemping, men du tenker kanskje bare på at de er lukket og på den måten isolerer mot støy...?

 

Ellers er alle hodetelefonene du nevner gode kjøp. Selv ville jeg valgt Sennheiser Momentum, men vær klar over at klokkene kan være for små for person med over middels store ører, så du burde prøve de før kjøp. Om du vil ha noe som ligger litt lavere i pris er Sony MDR 1R et godt valg.

 

Når det kommer til Beyerdynamic og deres forskjellige versjoner, så kan det enkelt sies at du bør velge versjonen med høyest ohm som du har nok effekt til å drive. DT770 trenger rundt 90 mW i respektive motstand for å drives optimalt (peak 115 spl).

 

Dette er hva Beyerdynamic selv sier:

The three available versions:

DT 770 PRO, 32 ohms, for mobile applications

DT 770 PRO, 80 ohms, for recording applications within the studio

DT 770 PRO, 250 ohms, for mixing applications in the studio

 

Det er imidlertid ikke stor forskjell på lyden mellom de forskjellige versjonene, og om en ser bort i fra et par unntak, så vil nok 32 ohm være mest allsidig. Skal du bruke hodetelefonene med egen forsterker er det derimot ikke noe poeng i å gå for 32 ohm.

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar

Takk for all hjelp. Da skal jeg se om jeg får prøve et par med Momentums, og om de ikke passer, blir det en av de to Beyerdynamican. Ser at alle dere sier DT770, men det at man kan endre på lydbildet på Custom One Pro appelerte bittelitt.

 

Trenger fortsatt litt hjelp til lydkilde, da den som var nevnt her oppe var i drøyeste laget. Kan man få en god en til mals 500?

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Det ble aldri noe kjøp, da en ny data kom i huset heller! :p

Men nå i juletidene kan det hende at man skaffer seg selv en liten gave, og da tenkte jeg tilbake på hodetelefoner.

Bruken en hovedsaklig spilling, men om de funker bra til musikk også, er det bra. Skal brukes på buss, fly og sånt når jeg er ute, så lukket vil være best. Prisklasse er den samme, på 1500-2000 kr.

Takk på forhånd. :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Sjekk ut Shure SRH840 og/eller 940 hvis du snubler over de. Jeg bytta ut mine DT770 til fordel for de. Billigere og bedre etter min og flere andres mening.

 

Jeg blir skeptisk når jeg ser at de er lagd i plast. En veldig stor fordel (i mine øyne!) er at DT770 er at bøylene er lagd av metall. De tåler veldig mye juling, inkludert ledningsfestet.

Lenke til kommentar

Jeg har både DT770 og SRH840. 770-en har også visse deler ifbm bøylen i plast så jeg oppfatter ikke Shurene som skralere. Dessuten har Shure utbyttbar ledning.

 

Skal du spille fotball eller gå i krig med de så ville jeg gått for DT770. Et ekstremt stort minus med DT770 er hårstråproblemene. Det alene er nok til at jeg ikke lengre anbefaler DT770. Mine er nå i prinsippet ødelagte pga. det.

Lenke til kommentar

 

Skal du spille fotball eller gå i krig med de så ville jeg gått for DT770. Et ekstremt stort minus med DT770 er hårstråproblemene. Det alene er nok til at jeg ikke lengre anbefaler DT770. Mine er nå i prinsippet ødelagte pga. det.

Et problem jeg ikke ser på som et problem, da mine hårstrå er lagd av stål.

 

Men pga utsolgt på Komplett og noen andre butikker, tenkte jeg kanskje å kjøpe et mer "gaming-headset", noe ala Sennheiser PC 360 G4ME, eller PC 350, da dette både er billigere, og utifra tester, ikke så mye verre. Noen tips?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...