Gå til innhold

OL i Oslo - pampene i idrettsforbundet - Den nye regjeringens første nøtt.


Gjest Slettet+9871234

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Åh herlighet, jeg blir så irritert over de som klager sånn over OL. "Greit, men da får Oslo betale for det selv, urettferdig at dere skal få mine skattepenger". Herregud, hør på dere selv. Sjalusien og misunnelsen er åpenbar. Var de så mye mas når det var snakk om Lillehammer OL eller? Da var det jo ikke noe slags folkestemning i det hele tatt. Det er jo ikke slik at det er bestemt at det blir OL enda. Men nå skal stortinget vurdere det. At folk skal klage så sykt om folkeavstemningen i Oslo er trist, når vi aldri har hatt en folkeavstemning foran tidligere OL-planer i det hele tatt. Hvis det skulle vært folkeavstemning i hele landet, ville det aldri vært sjanse om OL i Norge i det hele tatt, enten det var snakk om Oslo, Tromsø eller Trondheim.


Og som om det bare er Oslo folk som kommer til å følge med og ha glede over et Norge OL. Om noen år når misunnelsen får synket seg, så skal dere nok se at positiviteten øker blant resten av folket også. Så patriotiske som vi nordmenn er, så kan jeg ikke se for meg noe annet enn at folk kommer til å elske all oppmerksomheten Norge vil få under et evt. OL. Problemet er bare at vi er så jævlig patriotiske mot våre egne landsdeler også, at så fort et annet sted får en slik stor fordel, så klarer vi ikke å glede oss over det. Ja, OL blir kanskje litt mer stas for de som bor i Oslo, men kom igjen, dere kommer til å se på, heie og glede dere når den tid kommer dere og. Personlighet hadde jeg helt ærlig håpet på et Tromsø OL, ettersom det etter min mening er et mye vakrere sted. Men Oslo blir bra det også. Kommer jo stort sett til å sitte å heie hjemme foran TVen uansett.


Ja, det er dyrt, men hvis det er et land i verden, som har råd til det, så er det Norge. Og hvis det er et land i verden, som kan gå fram som et godt eksempel, både når det gjelder det økonomiske og sosiale, så er det Norge. I motsetning til feks Russland som allerede har litt stemplet som homo hatere og forventes å bruke sikkert fem ganger så mye som Norge. En ting jeg er enig i er at det kan være for tidlig. Det hadde vært bedre å ha det i 2050-2060 en gang. Da ville enda flere generasjoner få oppleve magien.


Jeg kan skjønne diskusjonen om hvorvidt det er vært å bruke så mye penger på et engasjement. Men når folk begynner å snakke om at "Oslo får betale for det selv, urettferdig at jeg skal" så begynner det å koke litt inni meg. Det blir for dumt.

Lenke til kommentar
Jeg kan skjønne diskusjonen om hvorvidt det er vært å bruke så mye penger på et engasjement. Men når folk begynner å snakke om at "Oslo får betale for det selv, urettferdig at jeg skal" så begynner det å koke litt inni meg. Det blir for dumt.

 

Du skjønner ikke hva det dreier seg om så da kan du jo ikke skjønne diskusjonen. Du tror faktisk dette handler om misunnelse og ikke objektive årsaker.

 

Det er en ting at Oslo holder folkeavstemning om OL og mange politikere stiller seg positive til dette til tross for at samme folka sa nei til Tromsø, en annen ting er at det hele tiden snakkes om at vi ikke har råd til bedre veier, bedre skole, bedre helsevesen, bedre eldreomsorg og så videre. Politikerne sier at vi ikke kan bruke så mye penger for det vil ødelegge økonomien, men å blåse 70 milliarder på en fest for idretten i den delen av landet som allerede har flest og best idrettsanlegg, det er greit? Det gjentas i det uendelige at vi ikke kan bruke penger, vi kan ikke bryte handlingsregelen, da går økonomien under og rentene suser til værs og alle kommer til å slite, så et eventuelt OL i Norge vil enten bety 70 milliarder mindre der det trengs eller 70 milliarder kroner inn slik at økonomien destabiliseres. Og når jeg sier 70 milliarder sikter jeg til det jeg mener er veldig optimistiske anslag - Prislappen på OL i Sochi neste år er nå på over 320 milliarder kroner. Til sammenligning er Nasjonal Transportplan for 2014-2023 på 508 milliarder kroner.

 

Dersom det virkelig står så dårlig til i Norge at vi ikke kan bruke mer penger på ting som faktisk er viktige, så kan vi ikke gå hen og bruke mange milliarder på OL. Det er dette som er hovedgrunnen til de fleste nei-stemmene og ikke det faktum at det eventuelt skal legges til Oslo. NEI til OL i Norge så lenge vi ikke faktisk har råd.

 

Jeg må si meg enig i et tidligere innlegg i tråden, sommer- og vinter-OL skulle vært låst i samme by hvert år og at arrangementet var et spleiselag. Alternativt legg ned hele greia, for det er gjennomsyret korrupt...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

FRP var for nasjonal folkeavstemning, ikke en folkeavstemning i Oslo. Ergo, FRP holder det de lover.

 

Jeg er uansett for OL, det kan hjelpe å putte Norge og Oslo på kartet, det vil forbedre vår infrastruktur og kostnaden er ikke så høy. Bare for noen år siden valgte vi å bruke langt mer på å kjøpe jagerfly.

 

å ha OL i Tromsø er langt dummere. Da vil vi ende opp som Hellas, å bruke altfor mye penger på anlegg som vi ikke vil få bruk for senere.

Lenke til kommentar

 

Åh herlighet, jeg blir så irritert over de som klager sånn over OL. "Greit, men da får Oslo betale for det selv, urettferdig at dere skal få mine skattepenger". Herregud, hør på dere selv. Sjalusien og misunnelsen er åpenbar.
Jeg kan skjønne diskusjonen om hvorvidt det er vært å bruke så mye penger på et engasjement. Men når folk begynner å snakke om at "Oslo får betale for det selv, urettferdig at jeg skal" så begynner det å koke litt inni meg. Det blir for dumt.

 

 

Sjalusi og misunnelse? Forklar meg hvorfor vi skal ofre så mye penger som kunne gått til utvikling av lokale idrettsanlegg for å få noen liksomstjerner til å traske rundt utenfor døra til rikingene i Holmenkollåsen.

 

Jeg ER faktisk ikke interessert i å bruke penger på OL i Oslo. Det er ikke fordi jeg ikke har nok penger, men fordi jeg gjerne skulle ha latt staten få bruke disse pengene på noe mer fornuftig. Hva med å investere de femti-seksti milliardene i å utvikle en enda mer effektiv bærekraftig teknologi for fremtiden? Hva mener du, helt seriøst, ville vært det mest fornuftige? Nye studentleiligheter da? Bedre sykehus?

Lenke til kommentar

Du skjønner ikke hva det dreier seg om så da kan du jo ikke skjønne diskusjonen. Du tror faktisk dette handler om misunnelse og ikke objektive årsaker.

 

Jeg tror egentlig frustrasjonen min var mer rettet mot mange av kommentarene man leser på VG nett og aftenposten, hvor argumentene oser av misunnelse fremfor saklighet og objektivitet. Var feil å poste det her.. Men de som ikke skjønner hvorfor bare Oslo fikk stemme, og ikke hele landet. Og de som sier "hadde vært for OL hvis det skulle vært i Tromsø." Det er de argumentene som irriterer meg.

 

Jeg skal innrømme jeg ikke følger så veldig mye med i politikken, men jeg klarer bare ikke å forstå at Norge ikke har råd til OL. Vi hadde det i 1952 og 1994, og siden den har økonomien bare gått en vei. Og jeg skjønner at det er vanskelig å tro at Norge faktisk kan bruke "bare" 35 milliarder på OL. Men vi brukte ca 14 for Lillehammer OL, så det er faktisk mulig. Men nå er det opp til stortinget. Regner med at de kan ta en ansvarsfull beslutning om hvorvidt vi har råd eller ikke.

 

 

Lenke til kommentar

Slik uttaler FrPs talsmann seg.

 

FrP forslo folkeavstemning om OL i Oslo. Tybring Gjedde sa i slutten av valgkampen at FrP ville respektere utfallet av folkeavstemningen. Nå, i følge Tv2 Nyhetskanalen sier et FrP bystyremedlem i Oslo at de fortsatt vil kjempe knallhardt mot OL i Oslo. Det vil skje i regjeringen.

 

Jeg personlig har også vært mot et OL i Oslo, men av en helt annen grunn enn FrP. Jeg mener at det burde vært arrangert i Tromsø, men unner selvsagt norske idrettsutøver et OL i Oslo og besøker gjerne arrangementet hver dag.

 

Respekterer FrP folkeavstemninger?

 

Anti-FRP propagandaen fra deg har nettopp nådd ett nytt lavmål :S Mener du virkelig å henge ut FPR fordi de er enige med deg, men av feil årsaker???

 

Jeg er i mot OL. Jeg er i mot at det ble arrangert folkeavstemning i Oslo, men dette viser bare hvor jævlig arrogante de forbanna søringene er. Og om man mot formodning skulle arrangere et OL her, så burde det legges til Nordnorge. Tromsø har mye mer bruk for en slik infrastruktur-oppgradering enn hovedstaten, som får middlene uansett.

 

Dessuten, så er naturen mye finere i og omkring Tromsø, i forhold til asfaltjungelen sørpå.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Med tanke på at alle millionene som er brukt på å få folk til å si ja til OL, så er det egentlig veldig rart at det var så lite som 55 % som stemte ja. Tromsø-OL hadde vel støtte i sin egen landsdel med noe over 70 %, og i Oslo var 55 % av innbyggerne positive til Tromsø-OL, og dette var heilt uten noen form for kampanjer eller lignende...

 

Den avstemningen om hvorvidt OL skulle avholdes i Oslo var vel strengt tatt ingen folkeavstemning i ordets rette forstand. Det var bare et lite lokalvalg kun for Oslos innbyggere. Det kan umulig hete folkeavstemning, når det ikke er en avstemning som folk over heile landet kan delta i. Valget i Oslo var kun et lite lokalvalg. Tromsø kan arrangere en lignende avstemning om hvorvidt OL skal avholdes i Nord-Norge, og så kan dem som får det høyeste antall JA-stemmer lov til å ansvarlig for vinter-OL...

Endret av WeirdFace
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

 

Anti-FRP propagandaen fra deg har nettopp nådd ett nytt lavmål :S Mener du virkelig å henge ut FPR fordi de er enige med deg, men av feil årsaker???

 

Det kan du gjerne mene. Jeg bryr meg lite om hva du mener. Vi har diametralt motsatte meninger om det meste. Jeg er mot OL av følgende grunner:

  1. IOC bestemmer for mye. De vil endog ha skattefritak. Det er norske skattebetalere som bestemmer over det norske fellesskapets midler og ikke IOC.Jeg har
  2. OL i Tromsø ble altfor enkelt avfeid, jfr. lenke i min første post.
  3. Man trenger ikke noe OL i Oslo for å ruste opp infrastruktur og OL anlegg i byen.
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet+9871234

Hva vil den nye kirke og kulturministeren si til Ol i Oslo? Der er noen pamper / eneveldige personer norsk idrett ikke trenger. En av dem er etter mitt syn Yngve Hallén.

 

http://www.nrk.no/sport/fotball/hallen-beklager-drillo-braket-1.11299599

 

Har ikke hørt om noen som er fornøyd med måten han sparket Drillo på og har skapt problemer for Nils Johan Semb. En kapasitet som Drillo kunne sluttet på en bedre måte. Han kunne trådt av med ære slik det var lansert 1 / 1 2014. Sjofelt og skittent spill som gjerne må ta sin hatt å gå. Viker ikke av for å lyve på direktesendt Tv.

 

Les mer her: http://www.dagsavisen.no/sport/hall-n-og-siem-kan-bli-kastet/

 

Merket at FKH slo Brann 1 - 0 på hjemmebane for et par uker siden. Spilte som ung på Haugar som fusjonerte med Djerv 1919 til FKH: Vard valgte å stå utenfor og er nå på vei ned i andre divisjon. Håper de greier seg. men det er vel bare ønsketenkning. FKH kjemper om bronse medaljen sammen med Viking og Ålesund. Håper den går til sildabyen.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Hvorfor skal det arrangeres OL i et land hvor man må gå fra dør til dør for å samle inn penger til demente??

 

Dersom den norske staten faktisk ønsker å bruke mer penger på infrastruktur og bolig-bygging, så er det bare å sette i gang med en eneste gang. Hva er poenget med å bruke mangfoldige millioner på et kostbart OL først ?

Endret av WeirdFace
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Hvorfor skal det arrangeres OL i et land hvor man må gå fra dør til dør for å samle inn penger til demente??

 

Godt poeng. Kanskje på tide å stemme rødt?

 

Dersom den norske staten faktisk ønsker å bruke mer penger på infrastruktur og bolig-bygging, så er det bare å sette i gang med en eneste gang. Det er poenget med å bruke mangfoldige millioner på et kostbart OL først ?

 

Men noen mektige personer vil ha brød og sirkus og de bor sikkert ikke nord for polarsirkelen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...