Gå til innhold

Kjøpe mobiltelefon fra utlandet?


Anbefalte innlegg

Har tenkt å kjøpe telefon fra utlandet. Den koster 249 dollar, dvs rundt 1500 kr. Frakt koster 50 dollar, 300 kr. Har regnet ut mva og toll i toll.no. Trenger å betale 500 for mva, og trenger ikke betale toll for mobiltelefon. Men så kom det opp ett nytt problem. Fortolling. Hvor mye vil det koste? Hvis det vil komme store summer som f.eks over 500 kr, så er det eneste grunnen til at jeg kjøper fra utlandet borte. Takk for hjelpen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Av det jeg har måtte betale så har tollen totalt krevd inn rundt 150-250kr.

Fortolling/gebyrer. Posten oppgir 260kr i fortolling: http://www.posten.no/produkter-og-tjenester/fortolling/fortolling-privat

 

Generelt sett så lønner det seg sjelden å handle elektronikk i utlandet. Det kan hende du sparer noen kroner her og der, men med tanke på at du da mister reklamasjonsrett, og du har svindyr frakt ved bruk av begrenset garanti, og i tillegg ingen returrett, og generelt sett mye mindre rettigheter som kunde, så er det oppskrytt.

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Videoformat som brukes for det meste på video og tv, som faktisk også er på nyere mobiltelefoner. en tidligere kollega av meg hadde kjøpt seg en tøff mobil i thailand og kunne ikke bruke norske simkort i sin mobil, derfor måtte han få seg en ny.

Det er mulig å kjøpe Iphone 5 fra utlandet, jailbreake/unlocke og gjøre den region free.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...