Gå til innhold

Her prøver Windows-svindlerne å lure kredittkortet fra oss


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fantastisk, haha. Faren min sin kollega pleier å si sånn "Yes, please wait. I will login to my computer" *vente 10 minutter* "It's almost done, it's a slow computer" *vente 10 minutter til* Og slik fortsetter han så lenge han klarer før han forteller dem han har egentlig bare sittet og sett på TV hele tiden

Lenke til kommentar

Jeg har fått denne samtalen på hjemmetelefonen 20+ ganger (sluttet å telle dem etter en stund) - i shit you not.

 

Jeg har forsøkt alt fra å skremme vettet av dem til å rolig å vennlig forklare at jeg er ikke sint, men jeg vet at dette er en scam og at jeg bare ønsker å fjernes fra ringelisten deres slik at de kan slutte å kaste bort resursene sine på å ringe meg opp igjen og igjen når jeg tross alt aldri kommer til å gi dem noe...

 

Det som jeg lurer mest på nå er at jeg nylig fikk en veldig lik samtale som hadde en helt annen vinkling. Det var veldig klart at det er samme type scam fra et callsenter i india et sted (akksenten er rimelig vanskelig å ikke idenifisere). Jeg orket ikke å la denne samtalen gå veldig langt av sted slik at jeg fikk ikke identifisert metoden de hadde tenkt å nå målet sitt med, men setup'et var noe sånt som dette:

 

Velig pratsom mann ringer og sier at han ringer fra et marketing firma i england (oppgir ikke hvilket firma) og sier at han respresenterer en klient som vil spre sin informasjon ut i dette nye markedet (identifiserer heller ikke hvilken klient det gjelder). Tykk indisk accent, men ellers egentlig ganske bra engelsk (akkurat som mirosoft support svindlerene). Lenger enn dette lot jeg ikke samtalen gå, og jeg la på. Jeg lurer dog på om det er noen andre der ute som har fått samme type samtale. Jeg er jo 99% sikker på at dette er bare en eller annen variant av denne typen svindlere (alt for mange røde flagg og likhetstrekk), men det var jo litt interessant at det plutselig var en helt annen vinkling på det.

 

EDIT: Det som overrasker meg mest er at de gidder å ansette folk til å ringe opp manuellt - og til utlandet - i lange samtaler. Dette må jo koste en del tross alt. Det må jo bety at det ligger en god del penger i slik svindeldrift dersom dette faktisk er økonomisk forsvarlig. Greit nok, indisk callsenter personell er sikkert ikke fryktelig dyrt etter norske standarder, men det jo snakk om order of magnitude høyere kostnader enn å sende ut noen millioner spam-eposter...

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Jeg har begynt å få flere telefoner fra Italia, men det eneste jeg gjøre er å legge dem til, for så å blokkere dem. Når noen Indere prøvde å "scamme" moren min, så skjelte jeg dem ut etter noter :D Av en eller annen grunn plager de ikke henne lenger xD

 

Jeg tror det er de mest effektive måtene å gjøre det på, uten noe annet å vise til enn mangel på oppringninger på en god stund.

 

Tjsa, prøvde det samme ca 15 oppringninger siden, og det gav ikke noe særlig resultat. Hvorfor de fremdeles ringer meg aner jeg virkelig ikke. Det må jo være klinkende klart nå at jeg ikke bare aldri kommer til å gi dem noe, men også at jeg vet nøyaktig hvem de er og hva de holder på med De kan ikke ha mye orden i ringelistene sine...

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-yzWgwc

De ringte meg senest for en halvtime siden! i det jeg tok telefonen var jeg akkurat inn på sia her for å lese denne saken, tilfeldig :p

 

hvertfall; "excuse me sir, but i actually work for windows tech support Norway.." den var gull. da kom det bare en klikkelyd i andre enden så ble samtalen brutt.. pussig det der? lurer på om jeg skal ringe dem oppigjen å få dem til å hjelpe meg med alle virusa på pc'n min..

Lenke til kommentar

Det er jo skummelt hvor proffe de er. Ingen som leser fast her på hw.no er uansett målgruppen. Faste lesere her ler av dette, men tenk på alle de som ikke kan stort om PC... Sistnevnte er jo flertallet. Med å ringe så bruker de mer tid, men sikkert mye høyere score på antall lurte enn mail som folk flest har lært å overse.

Som jeg sa tidligere, så ble vi oppringt av disse folka, og kona mi var på full vei til å gå på dette. Hun freaket helt ut og det tok litt tid før jeg klarte å forsikre henne om at mange av tingene personen fortalte henne rett og slett ikke kunne være sant.

 

Microsoft har ikke et register over private brukere med fult navn etc som har installert Windows igjennom OEM lisense som følger med når en kjøper en laptop.

 

Han visste kun hvem telefonnummeret sto på, og personen og maskinen var ikke i landet han ringte til. Alikevel innsisterte han på at IP-addressen der hvor han ringte til hadde virus.

 

Han ville ikke oppgi noe ekte navn og telefonnummer slik at personen han egentlig ville ta kontakt med kunne ringe han.

 

Microsoft skal egentlig ikke ha tilgang til å vite hvem som eier en IP addresse.

 

En IP-addresse kan ikke ha virus.

 

Sikkert noe jeg har glemt, men alt dette tydet for meg på at personen ikke var seriøs. Dette er ikke noe en person som ikke kan så mye om PC-er ville tenkt på. De ville blitt redde, freaket ut og gjort det som trengs for å fikse problemet. Selv en person med bedre forståelse enn hva mange av polikerne i Norge som bestemmer over en del lover rundt slik teknologi ville kunne gått rett på dette.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Microsoft skal egentlig ikke ha tilgang til å vite hvem som eier en IP addresse.

Vel, akkurat den er feil.

Vår lille kulturminister synes det er helt greit at rettighetshavere får utlevert slikt. Nye regler i sommer. Så det er iallefall teoretisk mulig.

Lenke til kommentar

Jeg også stusser på hvorfor ikke f.eks. reverse haxxoring er prøvd her. TeamViewer er vel p2p, og det er bare å sjekke IP den kom fra, og snoke litt, se hvor godt de har skjult seg. Samme gjelder tlf, men det blir jo en politisak. Men hadde vært gøy å få hacka de igjen, levert ferdig sak til politiet og få tatt de via kripos!

Lenke til kommentar

Jeg også stusser på hvorfor ikke f.eks. reverse haxxoring er prøvd her. TeamViewer er vel p2p, og det er bare å sjekke IP den kom fra, og snoke litt, se hvor godt de har skjult seg. Samme gjelder tlf, men det blir jo en politisak. Men hadde vært gøy å få hacka de igjen, levert ferdig sak til politiet og få tatt de via kripos!

 

Jeg har mine tvil om de faktisk prøver å gjemme seg så fryktelig. Hvis noen faktisk ville spore opp disse menneskene så hadde det vel vært mulig både via nettverkskontakten som brukes mellom maskinene og også via selve telefonsamtalen (gitt at du hadde politiressurser ihvertfall). Det er tydeligvis en rimelig stor operasjon med massevis av mennesker som jobber for dem som callcenter personell. Du kan ikke forvente å gjennomføre noe sånt og samtidig bevare total anonymitet, selv om det mot formodning skulle være teknisk mulig (noe jeg tviler på).

 

Jeg tipper at det de gjemmer seg bak primært er at de sitter et et helt annet land med lover og lovhåndheving som gjør det lite sansynlig at politimakter fra andre land vil kunne nå dem på noen meningsful måte - ihvertfall ikke uten politisk press av noe slag, og slikt ligger vel rett og slett ikke høyt nok på prioriteringslisten. Jeg gjør mange anntagelser her selvfølgelig, men jeg ser dette som det mest sansynlige.

 

Selvfølgelig så må du gjerne politiannmelde dettte og se hva politiet har å si på det, men noe som helst annet enn en henlagt sak ville jeg ikke forvente. Jeg tror ikke de tekniske bevisene er det primære hinderet.

 

-Stigma

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Neste gang tror jeg at jeg etter et minutts tid skal spørre om "supportteknikeren" har tid til å vente litt "because we are trying to trace your call to determine the location you are calling from".

"Our tactical operations people will be with you shortly."

"I would cooperate with them if I were you ..."

"Please, don't hang up!"

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...