Gå til innhold

Augustfest 2013 - DasMeister - Hver Dag


Anbefalte innlegg

Bruker: DasMeister

Utstyr: Leica M9, Leica X2, iPhone, Samsung Galaxy Note II og Photo Booth

Deltakernivå: Entusiast

 

Prøver meg på å ta et bilde hver dag som kan inspirere, samt greie å skape en rød tråd gjennom måneden i takt med Ferdinand Finnes kjente ordtak "Veien blir til mens du går". Tar i bruk kameraer "alle" bruker som mobilkameraer, samt velrenommert utstyr som Leica slik at dere kan se forskjell på stort og smått. Vil prøve med dette å drepe den store myten om at det er kameraet som tar bildet kontra mennesket bak kameraet. Blir morsomt å se hva jeg får til og hva dere mener om bildene mine.

post-311508-0-50601100-1375291182_thumb.jpg

Endret av DasMeister
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Der var du i gang. Vi er ikke så mange entusiaster enda.

Jeg synes at bildet ditt gir en herlig sommerfølelse. Flotte farger både på sjøen og på båtene. Bildet er litt nostalgisk. Det kunne vært et gammelt bilde hadde det ikke vært for den nye motoren.

Bildet er litt rotete, for eksempel litt av den båten som er nederst. Den ville jeg ha fjernet. Jeg synes også det blir litt trangt i toppen. Kunne tenkt meg litt mer luft der.

Blir spennende å følge med videre. Hvis den røde tråden blir båter så gleder jeg meg.

Lenke til kommentar

Skulle gjerne vært nærmere, vinkla inn med ryggraden til skipperen mot venstre kant og flagg med motor på høyre, men siden jeg bruker den faste optikken på X2en på 35mm ble det litt vanskelig. Er enig med at bildet kan bli litt fylt av båtene rundt, og dermed rotete. Her hadde det vært bedre med M9 og 50mm Summiluxen. Hadde kommet nærmere, og ikke minst fått gjort skipperen mer sentral i bildet.

 

Ellers er jeg fornøyd med at du liker sommerfølelsen, fordi den følelsen fikk også jeg når jeg så han sitte i båten med avisen.

Lenke til kommentar

Spennende utstyr du har, her blir det intressant å fölge med (ikke bare for utstyret selvfölgelig :) ).

Fin samling trebåter og sammen med mannen i tradisjonell cap er det et herlig motiv. Liker også de litt uvanlige fargetonene. Er dog enig med Substitute om at biten av båten i hjörnet og også folket på benken i bakgrunnen er litt forstyrrende.

Lenke til kommentar

Selve bildet er tatt med husmorinnstillingen på X2en, men jeg har gjort en light touch i Adobe Camera RAW. Justerer sjeldent aldri mer enn RAW innstilingene, men bruker curves og levels hvis det føles riktig.

 

Brukte Leica M9 med 50mm summilux først, men tenkte jeg skulle prøve ut X2en, noe jeg følte ga et bedre resultat. Leica X2 greier absolutt å hamle opp med de store gutta med tanke på nyanser mellom farger, men kan kanskje noen ganger ha litt for liten vidvinkel til å kapre store landskaper med sine 35mm. Et tregt kamera med tanke på fokus, men god på detaljer som tekstiler og bra til å fange lys.

 

Bildet er spotmålt.

Endret av DasMeister
Lenke til kommentar

^^ Skjønner. :)

 

Når jeg ser på bildet ditt (nedlastet) - så er det ganske mye fargeinformasjon selv i den lille jpg-fila, som burde / kunne (ref. "...filosofi har hele tiden vært å gjøre det jeg syns er interessant større...") vært "eksponert" / gjort interessant.

Endret av Mr. Sanders
Lenke til kommentar

Et veldig spesielt lys i dette bildet! Liker at du har latt fjellet til venstre få litt rom til toppen av frame'n og sluppet litt skyer til der, samt at man kan få fornemmelsen av at bildet er delt vertikalt akkurat på midten med natten mot venstre og dagen mot høyre.

Lenke til kommentar

En fin fest, dette.

 

Jeg er enig i vurderingen, og konklusjonen, når det gjelder bilde nr. 2. Det du sier om hva kameraet faktisk er kapabel til, og har et bilde som viser det, er gull verdt. Det parkerer utrolig mange svadatester.

 

Liker også "God morgen" - synes du fanger morgenstemingen vi kjenner så godt her i Norge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...