Gå til innhold

Augustfest 2013 - CardinalGuzman - Gatefoto


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Du har fin variasjon i bildene dine. Du dokumenterer livet rund deg og bruker forskjellige synsvinkler. Du har fine naturlige farger.

Mitt første kamera var et ixus. Hadde mye glede av det. Nå vet ikke jeg hvor mye du kan om foto, men jeg ser du tar i auto innstillinger. Jeg vil si av egen erfaring at bildene fikk et løft da jeg sluttet å bruke den grønne knappen. (full auto)

Det du gjør med å bruke auto innstillinger: Du viser kameraet hva du vil ta bilde av og så bestemmer kameraet hvordan du skal ta bildet. Derfor synes jeg det er bedre å til å begynne med ta bilder i halvauto: Lukkertids prioritet Tv eller blenderprioritet Av (kan ha andre navn)

Når du tar bilder av folk i bevegelse så kan de lønne seg å bruke Tv og så velge en lukkerhastighet som er raskere enn folkene du tar bilder av, dermed fryser du den bevegelsen du ønsker å fryse og få uskarp den du vil ha uskarp. Dette er jo en hel vitenskap. ISO kan du jo i begynnelsen velge ISO auto hvis det har det.

Blitsen på ixus må gjerne brukes, men den er veldig skarp og står veldig nært linsen, så et tips er å teipe en papirlapp ca 1 cm foran blitsen slik at den blir litt softet opp. Du mister litt rekkevidde.

Lenke til kommentar

Takk for tips Substitute.

Det er bare Ixus kameraet som pleier å stå på auto. Ixus kameraet bruker jeg de gangene jeg ikke tar meg tid til å dra frem speilrefleksen fra sekken eller når et motiv plutselig dukker opp slik som i tilfellet med han fyren som går forbi graffitien. Problemet med slike lommekameraer er at det er vanskelig å kontrollere zoom, ihvertfall når man må skyte fort.

Dersom man har et statisk motiv kan man alltids zoome først ved å halvveis skyte.

Skal forsøke tipset ditt med å teipe for blitsen. Jeg bruker den aldri, men det skader ikke å prøve. Skjønner ikke helt hva du mener med 1 cm foran blitsen? Den er jo innebygget i selve huset. Mener du at jeg må bygge ut med noe slik at det blir en centimeters mellomrom mellom blitsen og teipen? Eller at jeg skal teipe over 1 cm av blitsen?

 

De andre bildene er tatt med Canon 650D og det kameraet står konstant på manuell og har aldri stått på auto (har kun hatt kameraet i ett eller to år).

 

Det første bildet er tatt fra en bil i fart, så det ble litt ute av fokus i forhold til hva jeg hadde ønsket. Jeg skal følge tipset ditt og teste TV prioritet neste gang jeg er ute i bil, så kanskje jeg får et bedre resultat? Problemet med helmanuelle innstillinger i slike tilfeller er at lyset skifter såpass fort: det er avhengig av bygninger rundt, andre biler i trafikken og hvilken retning lyset kommer fra.

Så da kan kanskje TV prioritet vise seg å være nyttig?

 

Fokusen sitter heller ikke helt i bildet jeg tok fra taket, men der har jeg kun meg selv å skylde på.

 

Jeg liker best å ta nattbilder med stativ, det er også dette jeg føler jeg håndterer best. Derfor følte jeg det var lurt å velge en utfordring i Augustfesten hvor jeg lærer mer om både kameraet og komposisjon. Det er det som er bra med gatefoto: man må være kjapp for at ting skal sitte. Etter noen få dager med aktiv fotografering føler jeg allerede at jeg har lært mye nytt.

 

Forhåpentligvis har jeg lært enda mer ved slutten av måneden.

Lenke til kommentar

 

Etter noen få dager med aktiv fotografering føler jeg allerede at jeg har lært mye nytt.

 

Forhåpentligvis har jeg lært enda mer ved slutten av måneden.

 

Godt å høre at det bare er IXUS'en du har på Auto. Alle de andre bildene hadde du ikke skrevet noe om det ser du :-)

Blitsen teipet jeg en papirlapp litt løst foran slik at det ble litt avstand til selve blitsen. Jo lengre bort fra blitsen dess mer diffust blir lyset.

 

Du sier du bruker manuell. Det er bra hvis du får til det, men jeg synes det er vanskelig å få til gode actionbilder i manuell, derfor synes jeg det er godt å velge lukkertidsmodus for å kontrollere det jeg ønsker å kontrollere og la kamera ta resten. Men manuell er nok helt knall hvis du er veldig flink.

Stativ er helt supert når du vil ha en bevegelse men at omgivelsene står i ro, men problemet er at det er sjelden jeg i hvert fall har med meg et stativ, og mange av bildene blir tatt på kort varsel, har ikke tid til å tukle med stativ da :-)

 

Vi er alle her for å lære. Beklager hvis jeg virket belærende.

Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke fått til et godt gatebilde, om gata kledde seg opp i en aftenkjole og poserte stående over en luftkanal.

 

Heldigvis har ikke du dette problemet og jeg kan glede meg over flotte bilder i denne tråden..

Jeg likte stemningen i bilde 1 og 3 best. Mens det siste bildet trakk meg i smilebåndet.

 

Kom gjerne med mer :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Substitute:

Jeg synes ikke det var belærende og at det tvert imot var en en knallbra kommentar du kom med.

Takket være din kommentar har jeg nå planer om å forsøke både Ixus papirlapp trikset og lukkertidsmodus.

 

Med færre innstillinger å tenke på i farta får jeg forhåpentligvis en bedre treffprosent og jevnt over bedre resultat, for det hender ofte at ting ikke sitter som det skal når man må handle raskt på gata.

 

Denne uka får vi låne en penthouse leilighet i Tel Aviv (mot at jeg tar bilder av leiligheten som skal selges), så da er det en perfekt anledning til å teste lukkertidsmodus til gatefotografering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...