Gå til innhold

Hjelp til valg av kjøkkenkniver


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fabrikasjonsmåte har og mye og si på materialet. Feks om kniven skal støpes i form, må man bruke stål som egner seg til støyping, mens om man skal smi den, kan man bruke annet stål.

 

Men igjen, jeg mener at stål ikke er det beste valget om man vil ha en bra kniv. De moderne keramene er meget gode til formålet.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja, keramikk virker jo rimelig bra, selv om jeg er litt tvilende til at man bør erstatte alt av stål for det. :)

 

Det faktum at det er flere kniver som prøver å "bli tatt for å være keramikk", ved å bruke lignende design, fargelegge stålet osv.. sier vel sitt. :p

Skrevet

Keramikkniver er ikke robuste nok.

Robuste nok? Til å dele kjøtt og grønnsaker er de da nok i massevis. Kansje ikke nok om du skal partere et dyr, men ellers kan jeg ikke se at de skal være for svake?

Skrevet (endret)

Om en ikke er forsiktig nok vil microchiper løsne fra keramiske kniver. Går ut i fra det var det ^fmj mente.

 

Jeg er forresten fremdeles temmelig fornøyd med Øyosettet Det eneste jeg hittil har å klage på er skjerpestålet, det er lettere og kortere enn hva jeg er vandt med og føles derfor litt vinglete. Dette går nok bare på vaner, så noe stort minus er det ikke, og jeg vil nok snart mestre dette, også. Knivene er også noe lettere enn hva jeg tidligere har brukt, men som sagt; jeg er fornøyd.

Endret av Phileas Fogg

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...