Gå til innhold

Ny Spill-PC - Trenger forslag - 10k


Anbefalte innlegg

Hei

 

Skal kjøpe en ny spill-pc etter sommeren og har satt sammen en liste med komponenter:

 

Liste på komplett her.

 

Kabinett:

Corsair Obsidian 650D

 

Hovedkort:

Msi Mpower Z87 Socket 1150

 

Prosessor:

Intel Core i5 4670k

 

Minne:

Kingston HyperX 8GB 1600MHz

HAR FRA FØR!

 

Grafikkort:

Msi GeForce GTX 770 Lightning

 

CPU kjøler:

Corsair H100i

 

SSD:

Kingston HyperX 3K 240GB

HAR FRA FØR!

 

Strømforsyning:

Corsair CX 750M

 

HDD:

Western Digital Desktop Green 2TB

 

DVD Writer:

Asus DRW-24B5ST

 

Jeg skal bruke pc'en til spill, dagligdakse ting og litt videoredigering. Jeg har tenkt til å overklokke cpu'en.

 

Trenger ikke skjerm, tastatur eller mus. Siden jeg har alt det fra før.

 

Delene koster litt mer en 10k, men det gjør ikke noe. Har tenkt til å spørre om komplett gir meg samme pris som det billigste stedet jeg finner og hvis de ikke gjør det så kjøper jeg komponentene fra en annen forhandler.

 

Først og fremst vil jeg vite om alt passer sammen, men jeg vil også gjerne høre hvis noen andre anbefaler å bytte ut noe, men med en begrunnelse!

 

Takk på forhånd!

Endret av And3rz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merkelig, har ikke sett at noen har svart før nå.. Jaja, takk for gode tilbakemeldinger!

 

1. Angående operativsystem så har jeg en venn som har windows 7 på disk som visst nok kan bruker flere ganger. Han har bare brukt den en gang. Hvis ikke det går så har jeg vurdert å laste det ned fra piratebay eller noe hvis det er mulig. Jeg gjorde nemlig det når det nye operativsystemet til Mac kom ut (fordi jeg synes det er svindel å betale for et operativsystem og så ikke få en "oppdatering" av det. Men vet ikke om det går med Windows. Det kan jo være at det bare var en tillegspakke jeg installerte på mac'en. (btw søsteren min sin mac)

 

2. Er det så stor forskjell på CX/TX psu'er? Det jeg tenker på er hva jeg får ut av å kjøpe for eksempel tx fremfor cx? :)

Lenke til kommentar

Hvis han bruker Windows lisensen sin nå, kan ikke du bruke den. Selv ville jeg gått for TX, da CX-serien er kjent for å være av laber kvalitet. Har selv for øyeblikket en ikke-modulær PSU, og etter å ha jobbet med kabelrydding en stund, fikk jeg nesten et like godt resultat som jeg hadde med modulær i ett Define R4. :)

Endret av Aerow
Lenke til kommentar

Ok, 650D skal ha en del kabelplass bak. Kan vel bytte til TX750. Men hvorfor sa du at jeg burde bytte ut CPU-kjøleren? H100i er bra når jeg skal overklokke og får den for kun 875 på supersmart.no. Jeg har nemlig tenkt til å skrive en mail til komplett og si at jeg kjøper alt hos dem hvis de gir meg litt billigere eller samme pris som supersmart. Vil gjerne være lojal, men ikke når det koster 1000kr mindre på supersmart!

Lenke til kommentar

Men hvis jeg bytter ut viftene på h100i så blir det nok en del bedre. Liker ikke å ha en stor heat sink, det ser ikke så fint ut. Ønsker meg vannkjøling så det blir nok h100i selv om jeg vet at NH-D14 er bra også :)

 

Hva slags pc har du forresten, Aerow? Yter den bra i spill osv? Hvordan tror du ytelsen kommer til å bli på dette systemet?

Lenke til kommentar

Har selv en maskin med i5 3570K, og hadde tidligere ett 670-skjermkort som jeg returnerte grunnet forskjellige problemer, så sitter nå på HD 4000. Du kan se resten av komponentene på profilen min. :)Her er en liste over hvor mye FPS du kan forvente på diverse spill med ditt skjermkort.

Lenke til kommentar

Jeg har vært litt frem og tilbake nå, men tror endelig jeg har funnet noe som er skikkelig bra for mitt bruk. Byttet ut kabinettet fordi det både er billigere, har bedre vifter og er lyddempet. Strømforsyningen er også byttet ut i en med litt bedre kvalitet takket være gode råd fra Andrull.

 

(Alle prisene er hentet fra DustinHome)

 

Fractal design define R4: 899,-

Msi Mpower Z87: 1999,-

CORSAIR HX650: 949.-

Corsair SP120 x2: 206,-

Corsair Hydro H100i: 829,-

Seagate Barracuda 2TB: 699,-

Msi Geforce GTX 770 Lightning: 3519,-

Intel Core i5 4670k: 1799,-

ASUS DRW-24F1ST DVD: 139,-

 

Sum: 11.038,-

Lenke til kommentar

Virker det oppsettet fornuftig?

Jeg skal ha Define R4 i hvit med sidevindu, er det noen som har R4 og kan si noe om det? Jeg byttet det ut med 650D fordi det har lyddemping, er mer stille og ikke minst er billigere :)

 

Vil gjerne også høre hva folk har å si om de forskjellige komponentene hvis de har dem eller kjenner noen som har dem.

Lenke til kommentar

Har selv R4, så kan vel fortelle litt. :)

 

Jeg kjøpte den svarte varianten, og det må være ett av de peneste kabinettene jeg personlig har sett. Når det gjelder støy er støydempingen helt grei, men hadde forventet at det skulle være enda stillere. Litt av grunnen er nok at mitt NH-D14 ikke vil kobles til viftestyringen på kabinettet, noe som gjør at den kjører på fullspeed hele tiden, og generer jo da litt bråk. Ellers er materialkvaliteten veldig god, tror den er laget av mesteparten børstet metall, og noe som kjennes ut som aluminium i front. Dette gjør at den blir veldig tung (tror kabinettet i seg selv veier over 12KG?), og er derfor litt masete å ta med seg rundt, men gir som sagt god kvalitetsfølelse. Det er godt med plass i kabinettet. Fjerner du harddiskbrønnene har du plass til de lengste skjermkortene. Bak kabinettet er det nok plass til god kabelrydding. Må også si at det er kjekt med to sidepaneler (kjøpte vinduet ved siden av), slik at man kan velge mellom vindu, eller best mulig støydemping. Angående sidepanelene, er disse ganske dårlig lagd. De vil ofte ikke inn i "sporet", og du bruker derfor fort en stund på å lukke igjen kabinettet. Vinduet er heller ikke av beste kvalitet. Med engang kom det fullt av riper og støv, og det er også ganske "mørkt" og lite, men det er bedre enn ingenting. Det er faktisk plass til en SSD på baksiden av kabinettet også. Det er veldig lett å bygge i, og er ganske lite. Skulle jeg kjøpt igjen ville jeg nok gått for ett M-ATX build, og gått for noe lignende Prodigy, da jeg liker at ting er litt smått. Men alt i alt er jeg ganske fornøyd, selvom det som sagt er noen irriterende elementer. :)

 

Synes oppsettet ditt ser bra ut. Litt dyrt hovedkort kanskje? Er også litt usikker på om H100i passer i R4.

Endret av Aerow
Lenke til kommentar

Takk for mye nyttig informasjon om Define R4. :)

 

Hovedkortet er litt dyrt, ja. Grunnen til det er at jeg tok alle prisene fra dustinhome og der kostet det 1999, men på netonnet koster det bare 1799. Så jeg skal sjekke om nettonnet har alle komponentene og hvis de har det bestiller jeg derfra. (gratis frakt :) )

 

Jeg har sett på YouTube at folk har h100i i Define R4 og bilder av det, så er 90% sikker på at det går. Hvis du har hørt noe annet så vet jeg ikke, men jeg skal dobbeltsjekke det så jeg er 100% sikker.

Lenke til kommentar

har tru på dataen din! ser veldig bra ut begge listene! hadde kjøpt ganske d samme til den prisen sjølv ;)

green hdd er jo nevnt....

eg har h100i med 2x sp120, strålande fornøyd og glad eg kjøpte d :)

h100i går vel inni R4 ja.

innstaller vennen din sin windows da, også kjøper du w8 upgrade til 500,-, smeller den oppå der igjen ;)

Lenke til kommentar

Jeg kan sikkert kjøpe windows selv, men tror du ikke det ville fungert å bruke vennen min sin?

Og jeg leste akkurat en anmeldelse av CX750M og det virket veldig positivt. Jeg vil gjerne ha en modulær psu men det finnes ikke i TX serien og å kjøpe noe enda dyrere enn det kan jeg ikke.

Jeg bruker min Windows 7 CD-Key på 2 forskjellige PCer. Ingen problemer med det. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...