Gå til innhold

Erfaringer med bredbånd fra homenet?


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Nidar det er nok ikke noe hente enn å prøve å forhandle på pris.

Det er begrensninger på hvor mye enn kan presse en gammel telefonkabel.

Så om vil vil betale mer pr. mnd så får ikke større fart?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Neste episode i "Homenet, Norges mest ubrukelige ISP".

 

Fikk installert ADSL fra Homenet, med ett såkalt inntil 20mbit abonnement. Grunnet utstyr i sentral kunne vi ikke få mer en 12mbit, noe som var greit.

 

Nå har dog Telenor oppgradert sentralen. Slik at bortimot 20mbit er tilgjengelig via ADSL, eller 40mbit via VDSL.

 

Jeg ringer Homenet og ber om å få "frigjort" resten av kapasiteten på ADSL linjen. Men neida, visst de skal gjøre en slik endring på abonnementet mitt. Så får jeg nye 12 mnd binding.

 

Hva i guds navn er dette slags praksis? Spurte via mail også, med samme svar der.

 

Makan til jallabedrift skal man lete lenge etter.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...

IKKE velg Homenet!!! 

En mer useriøs aktør har jeg aldri vært borti. Ikke bare har de elendig kundeservice, det har selgere som plutselig stenger av internett-linjen din fordi vedkommende mente jeg hadde avbestilt internettet mitt. Dette stemte da altså ikke. Har gått uten nett i lang tid, og Homenet kan "dessverre" ikke gjøre noe med det til tross for at deres kundebehandlere (som forøvrig også var merkbart uhøffelig) hadde gjort en feil. 

 

Kan si mye om elendig nettverk som detter ut hele tiden, klager som ikke blir tatt alvorlig osv,- men å ikke ha nettverk....!!!!! 

 

IKKE velg Homenet!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg har 1000/1000 - altså symmetrisk gigabit - fra Homenet levert over OpenNet fiber i et halvt års tid, og må si meg - all in all - ganske fornøyd.

 

Moroa koster meg 949,-/mnd. Det er ikke helt Bayonette-nivå på prisen, men det er lavere enn tilsvarende fra feks Altibox.

 

Latency er bra, gjerne 0,7 til 1,5ms RTT innenfor Oslo. Stabiliteten likeså. Var nede et par timer mens jeg sov en gang, ellers 100% oppetid.

 

Throughput er også ganske bra. En godt seedet torrent kan ofte skli ned i 50-100MB/s. Netflix (med UltraHD), NRK nett-tv og sånt er det aldri noe problem med. Under peak hours går det litt ned på downstream dog, men det virker å være lokale forhold. Kan risikere å bare få 60MB/s. Jeg gråter meg i søvn hver natt  :cry:

 

Support har fungert greit. Litt ventetid på telefon, men jeg har det sjeldent travelt så bruker som regel epost, og alt har ordnet seg uten mye om og men.

 

Tydelig at de klarer denne fiber-greia mye bedre enn DSL. Men man hører jo somregel bare fra de som har problemer, så..

 

En ting plager meg dog. De leverer ikke IPv6, og de ser ikke ut til å ha noe fokus på det. Spør du support eller en selger får du bare fjas i retur. Jeg har drevet med IPv6 i 14 år, så det fjaset biter ikke på meg. Nå har selv Telenor levert det i snart et år (Get siden 2012!) og Homenet fjaser fortsatt og insisterer på å kjøre kun legacy-IP. Det er som å prate med Telenor for 5 år siden. SKJERPINGS!

 

Det fører nok til at jeg ikke velger å bruke de videre når kontrakten går ut. Kanskje før om de går med på det. Har heldigvis litt å velge i.

Lenke til kommentar

hva er det som er så viktig med å få ipv6 da?

Du kan jo sette opp en ruter å kjøre IPv6 på innsiden om du vil

 

Innsiden på mitt eget nett er ganske uinteressant.
 
Jeg kan, og har også, satt opp en tunnel mot en "IPv6 tunnel broker". Men dette er et uoptimalt hack (even more so med gigabit), og poenget er ikke hva jeg som et over gjennomsnittet teknisk oppegående menneske, klarer å få til for seg selv. Poenget er at IPv6 må tilgjengeligjøres per default for så mange som mulig om det skal ha effekt da begge ender av en tilkobling må støtte det.
 
Det er flere ting som gjør Internet-opplevelsen med IPv4 dårligere og dårligere, allerede i dag. Kvaliteten blir dårligere, men det er vanskelig å sette fingeren på noe spesifikt for den vanlige bruker.
 
Når selv Telenor leverer det som default der de kan, da bør vel selv den mest iherdige IPv6-motstander av en nettleverandør revurdere holdningen sin og kanskje vurdere om det er noen aspekter som ikke helt har gått opp for en enda. Telenor er ikke noen som gjør ting fordi det er "gøy" ;)
 
Under følger en ganske lang og kjedelig utbrodering av ymse problemer jeg kommer på i farta. ;)
 
Flere og flere nettleverandører må nå dele samme IPv4 addresser mellom mange kunder. Du deler IP-addresse med si et hundretalls andre ("Carrier Grade NAT - CGN). Dette har nylig blitt vanlig i feks Tyskland. Skal du starte en ny ISP nå er det omtrent eneste utvei da du får maks 1024 IPv4-addresser "enkelt", noe som blir konkuransevridende til fordel for allerede etablerte aktører (som Homenet/Broadnet!)
 
Jo flere som havner bak denne doble NATtingen, jo oftere vil peer to peer (feks gaming) gå:
<host> -> <kundes NAT gw> -> <ISP A NAT> -> (Internet!) -> <ISP B NAT> -> <kundes NAT gw> -> <host>
 
Sier seg selv at det blir ganske håpløst og upålitelig å opprette en kobling fra punkt til punkt gjennom den suppa der.
 
Men fortvil ikke! Disse brukerne får gjerne IPv6 samtidig, hvor de får globalt rutbare IPv6 addresser selv.
Problemet er bare at også andre enden må ha IPv6 for å kunne prate direkte med de (feks gameserveren dems).
 
Så om Homenet sier de har "nok IPv4 addresser i overskuelig fremtid" så hjelper det faktisk veldig lite. Du MÅ ha IPv6 for å prate direkte med disse, som det blir stadig flere av. Ergo må alle nettleverandører bidra.
 
Det er også grunnen til at de fleste nye tjenester sender trafikken via egne/leide servere, istedet for kunde til kunde direkte. Dette gjør at tjenestene krever mer finansiering noe som igjen gjør at færre tjenester dukker opp og nok en gang blir lav IPv6-adopsjon konkuransevridende mot etablerte aktører med masse ressurser.
 
Et annet problem for de som sitter bak ISP NAT (CGN), er at *en* dritsekk er nok til å få hele nabolaget svartelistet fra en innholdsleverandør - feks Diskusjon.no. Det gjør det også vanskeligere å spore opp datainnbrudd og lignende, noe som fremover kan bli et problem for feks Politiet. Noen vil vel si at det er en god ting ;-)
 
Litt off-topic, men når det kommer til B2B integrasjon, sammenslåing/salg av firmaer osv, er IPv4 blitt en stadig seigere sørpe på grunn av overlappende addresserom/konflikter, med ekstra lag NAT og applikasjonsproxier for å lappe ting sammen, som fører til økte kostnader og mer nedetid. Urgh! Men nettverksavdelingene får litt å pusle med, da..
Endret av Semianonym
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Har homent siden 24. november 2015

Fungerte i en uke.

Siden fungerer det kun få minutter til en time. Mesteparten er internett nede.

Homenet har inntil i dag 23. desember 2015 ikke fatt til at internet er fungerende.

 

dårlig erfaring.  Likevel krever de at jeg betaler for 1 år pga. bindingstid !

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Må si meg fornøyd med Homenet idag, etter å ha vært vant med Fiber 25/25 fra CD. Flyttet hit og startet med ADSL i Sept. 15. Hadde da de vanlige 6-7/1.2mbit. Modemet var bridget og tillot kun fire klienter som alle vet ikke er tilstrekkelig med alle dingsene en familie har idag. 

 

I Nov. 15 gikk vi gratis over på VDSL med det nye Zhone-modemet som vi fikk til ADSL litt tidligere pga bridge-problemet. Bor 800m fra sentral. Oppnår god hastighet 60/20mbit. Responstid er sånn som så, ca 25-30ms.

 

Det var noe tull med kundeservice på nett engang, men de ordnet opp raskt etter jeg ringte de. Åtte sifret land-linje nr.

 

Alt i alt en meget konkurranse-dyktig leverandør så lenge ikke fiber blir gratis å installere.

 

5120179743.png

Endret av datageni
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Broadnet/homenet er noe av det verste jeg har vært borti. Vi har hatt ca 4 mbit adsl med Ventelo i flere år og fikk satt opp til ca 6mbit og har hatt det i ca 2 år. Så ble det da til Broadnet. Nettet har stort sett vært ustabilt, nede i flere uker av gangen og til sist endte vi opp på 2mbit og de påstår at dette er pga lenge til sentral osv. Hvorfor vi da har hatt 6/7mbit i nesten 2 år unnlater/vil ikke svare på og det kan de ikke skjønne. Har sent ut montør etter montør pga ustabilitet i hastighet (de hadde skrudd ned hastigheten på linja da, garantert)  da de koblet feil en gang hadde vi plutselig 5mbit fra annen leverandør.

 

Det er jo uten tvil at de har satt ned hastigheten, sannsynligvis flere kunder på linjen og fortsetter å ta betaling for raskere linje uten og ville informere om det. De går langt for og holde på illusjonen og sender ut montør for å sjekke. Senest i dag var vi nede på 22kbs 

 

Hold dere langt unna. banditter.

Lenke til kommentar

Det er vel ofte slik at en hører kun fra de som er misfornøyd med noe.

 

Jeg bestilte meg 20/2 linje i dag, bor i bitteliten by så prisen opp på fiber er ganske høy å en slik linje holder i massevis for meg, dersom de leverer det da.

 

Har de blitt bedre med årene? Dersom de var så ubrukelige så er det jo rart de enda er operativ da..

Har kun kort erfaring med homenet selv, hadde det mens jeg bodde sammens med min x, bodde bare der i kort tid etter linja kom og den fungerte nå da, 6/0.8 linje var det, raskeste som kunne leveres der på dette tidspunktet. 

Dette er da i overkant av 1år siden.

 

Bestilte homenet pga jeg fikk 1mnd gratis, samt betaler 319kr pr mnd i stedet for 349 (ja vet det er ikke akkurat snakk om mye penger menmen) samt jeg har det skriftlig på mail fra kundebehandler/selger at dersom jeg opplever større problemer med linjen så har jeg retten å si abonnementet opp.

Som sagt, på forumer så hører man som oftest bare fra de som ikke er fornøyde, så velger å gi de en sjangse, da de var uslåelig på pris her jeg bor.

 

Jeg er ikke noen 'hardcore' storbruker av pcen akkurat, spiller litt, laster ned div, netflix å sånn smått, om linja er 15mbps eller 20 spiller ikke noen større rolle for meg, fikk omtrent samme pris på denne 20/2 linja som en 12/0.8, altså VDSL som jeg har bestilt kontra ADSL, så jeg er spent å se om dette blir katastrofe eller lykke.

Flytter i nytt hus førstkommende mandag, linja blir levert om 2 uker, så er spent å se hvordan dette går.

 

Får foresten denne trådløse routeren/modemet med på 'kjøpet' er den noe å ha eller er det bare å stikke innom netonnet eller komplett å bestille en ny umiddelbart?

 

http://www.zhone.com/products/6618-W1/

 

Er som sagt ikke noen videre avansert databruker, bittelitt over snittet kansje, har en pc, mobil å tv/playstation som skal kobles opp mot WiFi nettet.

Endret av cmx2k
Lenke til kommentar

Det er vel ofte slik at en hører kun fra de som er misfornøyd med noe.

 

Sant nok. Lite tilbakemeldinger om ting som fungerer bra i forhold til det som fungerer mindre bra.  :)

Takk til de som har delt sine gode erfaringer med Homenet som fiberleverandør i Oslo. Jeg kjenner også et par-tre stykker fra før som har brukt Homenet (oppr. BBF) siden tidlig 2000-tall - de er godt fornøyde. At de ikke støtter IPv6 enda, anser jeg som en bagatell. 

 

Har selv gode erfaringer med Homenet (oppr. Bluecom) som DSL-leverandør hos noen i familien. Det har vært stabilt og gir kapasitet som forventet. Et og annet modem har tatt kvelden - ikke rart med 3 Km + linje, luftstrekk med lynnedslag i master o.l. - men ikke noe å utsette på "last mile" fra dem egentlig.

Lenke til kommentar

Som jeg sa, hører som oftest ikke fra de som er fornøyd, er vel kansje heller ikke så vanlig å lage en tråd 'hei alle, jeg er kjempefornøyd med HomeNet, snakkes', som å lage en klagetråd, eller det blir ofte til klagetråder slike erfaringer med xxx som leverandør, tråder.

 

Skal komme med tilbakemelding når jeg har fått flyttet og testa linja en stund så får vi se :)

 

20/2 VDSL er vel å tyne en gammal telefonlinje temmelig bra, så får se om det blir som lovet, jeg har i allefall ikke behov for langt nær så rask linje egentlig, men siden der var veldig liten prisdifferanse på 20/2 VDSL å ADSL med borti halve kapasiteten så er valget ganske opplagt :)

Skal nok ikke lage et rop å skrik dersom den ikke leverer helt nøyaktig som lovet, men burde ikke være så alt for langt unna i allefall.

Endret av cmx2k
Lenke til kommentar

Har vel i utgangspunktet ikke behov for det, har jeg?

 

Brigde er vel noe jeg har hatt tidligere ja, da jeg har selv valgt hvilke WiFi routere jeg har ville brukt, men hva er fordelen med og kjøre egen router kontra og bruke det oppsettet slik jeg får det?

 

De har vel ikke vært å stengt av noen porter eller slikt som folk flest kansje vil ha åpne, eller hva er fordelen med å bridge egentlig da?

 

Har liksom alltids brukt en egen trådløs router av eget valg, D-Link, Asus eller det jeg har kommet over å kjøpt på det tidspunktet, aldri fått levert der modem å wifi router er en å samme enhet.

Endret av cmx2k
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...