Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Underskrift med fullt navn og mellomnavn


Aeyoun

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Underskrifter har bare betydning fordi alle er enige om at man går god for det man skriver under. Så lenge signaturen din kan forstås som en slik godkjennelse fra deg, har det ingenting å si om du skriver navnet fullt ut eller ei. Men det kan saktens hende at det står på papiret at du skal signere "med fullt navn", uten at jeg tror det er så vanlig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men det kan saktens hende at det står på papiret at du skal signere "med fullt navn", uten at jeg tror det er så vanlig.

 

Det er vel egentlig et ganske utbredt fenomen at kontrakter foreskriver at partene skal signere med fullt navn - men jeg tror ikke det skaper noe særlig grunnlag for tvister i ettertid. Det avgjørende for hvorvidt avtale er inngått er jo ikke en vurdering av signaturen i seg selv, men om det kan påvises at partene har hatt til hensikt å binde seg (her vil selvfølgelig underskriften være et moment, og ha en viktig bevisfunksjon).

Endret av Lightbulb
Lenke til kommentar

Signering med fullt navn er vell mest vanlig på enklare kontrakter der navnet til partane ikkje framgår i sjølve kontrakta. I slike tilfeller så må signaturen inneholde heile navnet slik at ein kan sjå kven som skreiv under.

 

Men dersom ein berre krever signatur eller kjennemerke så kan du tegne ein hund om du vil (det einaste du risikerer er å bli oppfatta som useriøs).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...