Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Langstilket, lilla ugress blomst.


Anbefalte innlegg

Hei sann! Utenfor huset vårt så har vi en type for langstilket lilla ugress blomst... greie, vet ikke helt hva jeg vil kalle det. Den har ihvertfall masse blomster på seg (riktig ordbruk?).

Når den har blitt befruktet så kaster den nærmest tusener av fnok lignende greier ut i hele området og selvfølgelig mot huset vårt som gjør en sommer i dette området er et rent helvete.

 

Noen som vet hva dette faenskapet kalles? Ville gjerne tatt bilde av den i full blomst, men det eneste jeg har er hvordan den ser ut i tidlig fase, bare grønn. Den får blomster på seg etterhvert.

post-93691-0-18863500-1370603938_thumb.jpg

Endret av Saykin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du vil ha den vekk så kan du enten rive den opp med roten. De har ikke så mye til rot, så det er ikke så alt for mye arbeid.

 

Er du litt latere bruker du en blanding av Roundup og Reglone.

 

Klipping kan også fungere.

 

Uansett metode må du regne med å gjøre det flere ganger for å bli kvitt problemet...med mindre du er veldig nøye med lukingen. Selv ville jeg brukt en kombinasjon av disse metodene. Luk så mye du klarer/gidder, resten klipper du og det som måtte komme opp igjen sprøyter du når det er rundt 10 cm.

Lenke til kommentar

Nei, de siste årene har vi "stelt det" men vi kan ikke gjøre noe drastisk eller noe fordi tomta blir leid av skagerak energi og vi må visst få tillatelse fra dem for å gjøre noe permanent. :hrm::shrug:

Mamma har lyst å hente en gravmaskin og flate ut hele området og ta alt fra rota, men venter på OK signalet fra Skagerak.

 

EDIT: Søkte opp ugresset og det er akkurat den du nevnte. Geitrams!

Endret av Saykin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...