Gå til innhold

forslag til vidvinkel på fx kamera?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tror du mener "på DX-kamera", når du snakker om crop-faktor på 1.5x. Vurder Sigma 8-16 hvis du skal ha det så vidt som mulig - videre får du ikke, og den er god optisk. :) Vurder også Tokina 11-16/2.8 for lysstyrke og Nikkor 10-24 for god byggekvalitet.

 

Jeg vil si at byggekvalitet til Tokina er ikke noe kjipe saker det heile... Litt mer oldschool riktig nok, men fortsatt ganske bra.

Lenke til kommentar

Samyang 14 mm f/2,8 er budsjettkongen på FX. Fokusringen er vanligvis [veldig] ukalibrert men det er stort sett umulig å feilfokusere på 14 mm hvis man har brukt manuelle objektiver før.

De nyeste utgavene av Samyang 14mm er kalibrert . Jeg har brukt 3 utgaver , nå bruker jeg det på Nikon D600 . Fantastisk mye objektiv til en billig penge .

Når det gjelder skarpheten ved blender f2.8 , så er det helt på høyde med Nikon 14-24mm .

Litt bedre enn CZ 15mm . Blendet ned så er alle nevnte objektiver ganske lik .

Mye CA er det eneste negative ved Samyangen .

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg bruker Nikon 16-35mm på min D600. Veldig bra objektiv.

 

Ser veldig bra ut, og har veldig god VR. Eneste aberet er størrelsen. Er nok det neste jeg kjøper, om jeg får rotet meg til å selge litt først. Har bestemt meg for å selge objektiver før jeg kjøper noe nytt.

Lenke til kommentar

Nikon 18-35 er sikkert bra, men den mangler VR. Det betyr at å ta bilder i dårlig lys uten stativ kan være en større utfordring enn med 16-35. Det vil jo igjen gå utover bildekvaliteten, så hvor "vesentlig" bedre den er, kan diskuteres.

 

Det er vel heller ingen tester som sier at den er vesentlig bedre, men den er sikkert bra nok til den prisen.

 

Jeg ville fortsatt valgt 16-35, som er et meget skarpt objektiv.

Endret av Aqualong
Lenke til kommentar

DxO har testet 18-35 nylig, og det skal være et vesentlig skarpere objektiv enn 16-35, nesten på linje med 14-24. Helt ærlig synes jeg ikke 16-35 var noe særlig å hoppe i taket for. Den var ikke eksepsjonelt skarp, og hadde grusomt mye tønnefortegning. Føltes heller ikke ut som et objektiv til 9000,-. For mye plæstikkfølelse for min del. (Akkurat der vil jeg tro 18-35 er omtrent likt, hvertfall ikke noe bedre)

 

Om man kjøper 16-35 istedetfor 18-35 betaler man med andre ord vesentlig mer penger for et mindre skarpt objektiv, men med VR såklart.

 

Hvor ofte bruker du virkelig en lyssvak vidvinkelzoom i dårlig lys, UTEN stativ? Skal du ta landskapsbilder bør du jo ha stativ uansett, for da blir det uansett lukkertider der den ikke henger med selvom man har VR. Såklart kommer det litt an på bruken, men selv følte jeg aldri at jeg faktisk hadde bruk for VR'en på 16-35. Det var alt i alt et greit objektiv, men ikke noe å rope hurra for.

Lenke til kommentar

Jeg har lest tester som sier det motsatte, altså at disse to objektivene er omtrent like skarpe. Det blir jo også ofte en subjektiv vurdering i mange tilfeller, alt avhengig hva det er man tar bilder av.

Jeg har tatt mange bilder med min 16-35, og har fått en del dårlige bilder (som med alle andre objektiver) og veldig mange gode og skarpe bilder. Så jeg er ikke enig i utsagnet om at man betaler mer penger for et mindre skarpt objektiv.

 

Dessuten vil jeg ikke kalle et objektiv med f4 i hele området for "en lyssvak vidvinkelzoom".

 

Og ikke minst, min bruk av vidvinkel dreier seg om mye mer enn landskapsbilder, og da i situasjoner som gjør det vanskelig å bruke stativ.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...