Gå til innhold

Nytt kamera til reise og fritid,men og kanskje starten på en ny hobby?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har i flere dager googlet meg både grønn og gul etter et ok allrounder kamera,et kamera som vil bevare de gode ferieminnene litt bedre enn min mobil.

Jeg har satt ei grense på max 3000kr. Av en eller annen grunn har jeg forelsket meg litt i Samsung Ex2f,men jeg har virkelig ingen peiling på hva jeg skal se etter av spesifikasjoner. Det jeg liker med dette kameraet er wifi-muligheten og deling av bilder rett til mobil/tablet. Jeg er en slik type som saumfarer nettet etter omtaler når jeg skal kjøpe noe av litt verdi,ikke akkurat noen tester som slakter kameraet,men klarer ikke bestemme meg.

Ser Ex2f ofte blir sammenlignet med rx100,som er en del dyrere.

*max 3000,-

*Gjerne/helst wifi

*bracket mode/hdr

 

Nevner hobby i topic,dette pga jeg i mange år har vært en stor fan av såkalte hdr-bilder,vet at et slikt kamera ikke kan sammenlignes med dyrere speilrefleks,men jeg kan da få en pekepinn på om fotografi er en hobby som faktisk kan passe meg.

Ex2f får jeg for 2500,-

Så; gjør jeg et veldig dårlig valg? Vil det iløpet av juni/juli komme et kamera som danker ex2f hardt ut,og på samme tid ligge på under 3000kr?

 

Hååååper på tilbakemelding slik jeg snart endelig kan få sove igjen:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde eg vert deg ville eg lagt ut dei 800 ekstra kronene og kjøpt rx100. Det er nok det beste valget no. Men når du blir bitt av fotobasillen så kjøper du deg nok eit godt speilreflekskamera. Men det er lurt med eit godt kompakt til og starta med:)

http://www.fotovideo...0000153828.aspx

 

Har prøvd tz20 eg eg synst det var veldig bra og denna skal vist vera endå bedre. Litt billigare enn rx100 då.

http://www.fotovideo.no/Produkter/Kompaktkamera/Panasonic/Panasonic-Lumix-DMC-TZ40-18-1Mp--20x-Optzoom--WiFi--GPS--Full-HD-132244-p0000162513.aspx

Endret av Sjokoladen
Lenke til kommentar

Hadde eg vert deg ville eg lagt ut dei 800 ekstra kronene og kjøpt rx100. Det er nok det beste valget no. Men når du blir bitt av fotobasillen så kjøper du deg nok eit godt speilreflekskamera. Men det er lurt med eit godt kompakt til og starta med:)

http://www.fotovideo...0000153828.aspx

 

Har prøvd tz20 eg eg synst det var veldig bra og denna skal vist vera endå bedre. Litt billigare enn rx100 då.

http://www.fotovideo.no/Produkter/Kompaktkamera/Panasonic/Panasonic-Lumix-DMC-TZ40-18-1Mp--20x-Optzoom--WiFi--GPS--Full-HD-132244-p0000162513.aspx

 

Hadde en sterk følelse på at folk ville gi meg det svaret:)

Men har vel eeeegentlig satt meg ei grense på 3000. Føler litt at når man nærmer seg 4000kr kan man snart begynne og snuse på speilrefleks, har faktisk sett på de billigere speilrefleksene, men blir for stort til mitt bruk,enn så lenge.

Hmmhmm

 

TZ40 ja,sett litt på det og. Hva sier folk som har greie på dette? Tz40 kontra Ex2f?

Endret av Pedersen2k
Lenke til kommentar

Har også sett på Xz2,men har egentlig satt meg en max pris på 3000kr (grunnet en kommende dyr ferietur;/)

Jeg blir gal,jeg klarer ikke bestemme meg.

 

Om vi sammenligner Lx7,Ex2f,S110 og TZ40; hvilket burde være det beste valget,mest for pengene og mulig mest fremtidsrettet om man kan si det på den måten?

Må nevnes jeg faktisk aldri har eid et kamera før,men alltid vært begeistret av naturbilder/bygninger,gjerne da redigert litt gjennom Photomatix/Lightroom,og at dette kjøpet KAN være starten på en flott hobby:)

Jeg ser vel at wifi ikke nødvendigvis er en "må ha" funksjon,men en kjekk og fiffig løsning på deling av enkelte bilder. Det jeg derimot må ha er bracket-mode og raw mulighet,noe som vel alle nevnte har,men har lest at raw filer blir meget stor på Ex2f.

Er det verdt og gå 400kr over budsjett for LX7?

(Jeg er ikke gjerrig,men en type som alltid (over)tenker litt dyrere kjøp;pp)

Takk for tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar

I og med at du skal ha noe som er bedre enn mobiltelefonen, så bør du se på et kamera som gjør en god jobb i de tilfellene mobilen sliter.

 

Jeg vil tro at det er spesielt to ting - mulighet for zoom og gode bilder i lavt lys.

 

Det er også riktig at når man havner på en prislapp på rundt 3-4000,- så er man i området for en billig DSLR. Men jeg er ikke sikker på om det er veien å gå. DSLR er mye større og det er stor sjanse for at du ikke gidder å bære den med deg.

 

Av LX7, EX2F, S110 og TZ40, så vil valget for min del stå mellom S110 og LX7. Personlig så heller jeg mot LX7.

Lenke til kommentar

så vil valget for min del stå mellom S110 og LX7. Personlig så heller jeg mot LX7.

 

Helt enig, hvis du vil spare 500.- så får du ikke et dårligere kamera ved å kjøpe S100.

 

Har selv LX3 og jeg er utrolig fornøyd med det kameraet, enkelt og bruke, gir bra bilder, helt greit til innendørs og i skumringen.

Lenke til kommentar

Det er mye å velge i og mye å terminologi å komme inn i ved førstegangs kjøp av et litt mer avansert kamera.

 

Her er noe å tenke på:

- Trenger du mye zoom - tenk dyr, fugler osv på litt avstand

- Bildekvalitet, gjerne omvent proposjonalt med mengden zoom (gitt begrenset budskjett og størrelse på kamera)

- Hvor stort er for stort

- Skal det tåle litt tøff behandling

- Skal det ha bra videofunksjon (veldig mange har helt ok video for feriebruk)

 

Ser vi på bildekvalitet først så er gir nesten alt du kan kjøpe for 3K et vesentlig steg opp i bildekvalitet i forhold til de fleste mobiler. Men gir du bildekvalitet topp prioritet så er det systemkamera som er førstevalget, og det finnes flere å velge i til under 3K. Overlegent mest bildekvalitet pr krone får du med Olympus E-PM1 til litt under 2K fra Japan Photo (inklusiv en standardzoom), men da har du bare 3x zoom og et litt større kamera å dra på.

 

Vil du ha mye zoom i et lite kamera er det modeller som Panasonic TZ40, Canon SX280 HS. Det finnes en rekke modeller, men både Canon og Panasonic pleier å ha gode kameraer i den klassen. Ulempen er lyssvakt objektiv og liten sensor som gjør at de ikke er noe topp valg for bilder i lite lys. De har heller ikke innebygd søker som (for de fleste) betyr at det er vanskeligere å holde kameraet rolig (nok) i dårlig lys. Det finnes også modeller med innebygd søker, men de blir en del større.

 

Tradisjonelle kompaktkameraer har som regel litt mer zoom enn systemkameraene. I forhold til superzoomodllene har de litt bedre sensor, bedre lysstyrke (i hvert fall på vidvinkel) og er bra til allround bruk. Mange bra modeller å velge mellom. EX2F ville havnet langt ned på min liste, riktignok har det vridbar skjerm og innebygd WiFi, men WiFi tar mye batteri og er ikke en funksjon jeg hadde prioritert, særlig ikke på et reisekamera med varierende muligheter for ladning. I tillegg er det et lite zoomområde, riktignok med bra vidvinkel, men med 80mm som maks tele (det trenger ikke være noe problem for deg hvis tele ikke er viktig).

 

At det skulle komme noe revolusjonerende nytt til under 3K før sommeren er tvilsomt, normalt er startprisen på de gode modellene ganske høy de første ukene og et tar gjerne litt tid fra lansering til de er i butikkene også. Det som kan skje er imidlertid at det kommer bra tilbud i løpet av de næremeste ukene, bare ikke vent til rett før avreise før du handler.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Igjen,takk for alle svar!

Etter litt dvale i tenkeboksen hadde jeg kommet frem til at valget måtte bli LX7...helt til jeg nå ser en brukeromtale på F900exr fra Fuji.Dette tar aldri slutt:)

størrelse; vel,det trenger ikke vær et kamera som må i lomma på dongeribuksen, ser for meg at LX7 går helt fint. Ikke noe vesentlig større.

Zoom; vil ikke tro jeg vil trenge den råeste zoomen.Kameraet vil nok bli brukt mye til landskap/naturbilder/by/bygninger/hav- både dag/kveld og natt.

Kameraet vil nok bli behandlet svært pent,så trenger ikke noe skuddsikkert:)

Videofunksjon har jeg egentlig ikke noe særlig krav til.

Jeg tror faktisk valget nå står mellom LX7 og 900EXR.

Noe konkret mening om de to se#,eller dere andre? Og takk for utfyllende og godt svar,se#.

 

 

Endret av Pedersen2k
Lenke til kommentar

Jeg tror du gjør et meget godt valg; har selv LX5 som jeg fortsatt bruker mye etter jeg gikk opp til speilrefleks. Lett å bære, tar gode bilder og ikke er så dyr at man frykter tap/skade. ^_^

 

Når det er sagt, så tror jeg ikke du hadde valgt "feil" ellers - man får mye for ca. 3000,- nå for tiden ;-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...