Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Den enorme matteassistansetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Finner ikke noen identitetet som sier noe om curl av derivert og at det er samme som å derivere hele curlen. Hvor finner jeg bevis for det?

 

jf vedlagt bilde

post-153675-0-12698900-1430202813_thumb.png

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

Skal finne de komplekse løsningene til z^4+2z^3+2z^2+2z+1=0. På de fleste oppgavene er en løsning oppgitt så man kan bruke polynomdivisjon for å finne de resterende, men her er ikke det en mulig hvis man ikke prøver seg frem. Hvordan kan en oppgave som dette løses uten å prøve seg fram?

Lenke til kommentar

Det er dessverre ingen enkel måte å gjøre det på uten å prøve seg frem. For noen polynomer kan man kanskje gjenkjenne en lur faktorisering, men generelt er det ikke noen enkel metode. 

 

Husk at i et slikt polynom så er konstantleddet lik produktet av alle røttene (tenk på hva som skjer når man ganger ut det faktoriserte polynomet). Hvis røttene er pene (dvs hele tall eller hele multipler av i), som man nesten må anta de er hvis man skal løse det for hånd, så beyr det her at kandidatene må være chart?cht=tx&chl=\pm 1 og chart?cht=tx&chl=\pm i. 1 kan man utelukke med en gang siden det er + i alle ledd. Hvis man prøver -1 så ser man at man får 0. :)

 

edit: Her kan man faktisk gjøre en lur faktorisering: chart?cht=tx&chl=z^4 + 2z^3 + 2z^2 + 2z + 1 = z^4 + 4z^3 + 6z^2 + 4z + 1 - (2z^3 + 4z^2 + 2z) = (z+1)^4 - 2z(z+1)^2 = (z+1)^2[(z+1)^2 - 2z]. Med denne omskrivningen bør det gå greit å løse ligningen.

Endret av Jaffe
Lenke til kommentar

Nei. Du skal finne ut hvor lang AB er dersom BC er 3x. Hvor mange x'er er AB? Det blir en ligning der du skal finne AB.

 

AB/BC=4/3

BC=3x

AB/3x=4/3

 

Klarer du nå å finne AB?

så jeg skal finne ut hvor lang side AB er, når BC er 3? Er det pytagoras setning som er løsningen her eller? En merkelig oppgave syns jeg, mulig det er jeg som ikke skjønner den da :) 

Lenke til kommentar

Oppgaven sier at forholdet mellom AB og BC er 4:3. Det vil si at når AB er 4 er BC 3, når AB er 8 er BC 6, når AB er 12 er BC 9, osv. Du ser at når AB er dobbelt så mye, er BC dobbelt så mye. Samme når BC er dobbelt så mye er AB dobbelt så mye.

 

Når BC skal være x ganger lengre enn 3, hvor mange ganger lengre enn 4 skal AB være?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...