Gå til innhold

Hjelp til kjøp av nettbrett!


Anbefalte innlegg

God Aften.

 

Som tittelen sier, er jeg ute etter et nettbrett, som jeg skal bruke til musikk, skrive eposter, skole oppgaver og sånt på. Skal også spille en del, så jeg vil aller helst ha muligheten til mange apps.

 

Jeg har sett litt på iPad Mini 32 GB, eller så kunne det vært kult med de transformer padsa, som Microsoft Surface.

 

Noen som har erfaringer? iPad mini er nok favoritten, men det er bedre og skrive på Microsoft Surface, samtidig som jeg kan bruke den som en bærbar.

 

På den andre siden, har App Store mere Apps, er ikke sikker på om Win8 har så mange apps enda.

 

 

Grunnen til en ipad mini, og ikke ipad, er at jeg kan putte den i lomma.

 

Om noen andre vet om andre ok nettbrett, foreslå de her :p

 

Krav:

 

- Lang batteritid

 

- Masse Apps

 

- Mere enn 32 Gb lagringskapasitet

 

- God og skrive på

 

- Ikke altfor stor, med mindre det er en transformer pad.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en Nexus 7 som jeg kjøpte for mye av samme bruken, og jeg er veldig fornøyd. Vurderte også iPad Mini, men valgte den bort på grunn av pris, samt de vanlige argumentene mot Apples økosystem. Ville kanskje også ventet på en ny der, med tanke på den lave skjermoppløsningen til dagens Mini. Hvis du allerede har iPhone har du forøvrig kanskje allerede en del betalte applikasjoner du gjerne vil ha med deg over på den nye dingsen?

Lenke til kommentar

Har hatt/har iPod, som egentlig ikke brukes lengere, fordi den ikke er kraftig nok lengere.

 

Vurderer sterkt Microsoft Surface, 64 GB, men vet ikke hvor rask den er. Kommer til og spille en del apps, men vet heller ikke hvor mange apps det er for Windows RT.

 

Er det mulig og kjøre/lage selv programmer for windows rt?

 

Om noen også vet om et nettbrett, som jeg kan bruke som skjerm, hadde det vært knall! Har sett en del dyre pcer som kan brukes som en skjerm, som har hdmi inn.

 

Har også sett litt på Razer Edge, noe som ser bra ut med tanke på spill, og har windows rt, men betaler ikke 15k for et nettbrett.

Lenke til kommentar

Surface-skjermene er forholdsvis kjipe, prisen tatt i betrakning. Surface RT har en 10" skjerm på 1366x768, altså marginalt flere piksler enn iPad Mini og Nexus 7, som er betydelig mindre. Sammenlignet med iPad 3/4 og Nexus 10 er det lett begredelig.

Endret av Okapi
Lenke til kommentar

Bikker nok over til Surface ja, mener Windows 8 er veien og gå.

 

 

Menne, i Surface PRO, som er betydelig dyrere, følger det med en penn, som man kan bruke til og tegne på skjermen med.

 

Følger dette med Surface, og om det ikke gjør det, er det mulig og få noe alá det samme? Har lenge tenkt på og få meg et tegnebrett, så da får jeg 2 fluer i en smekk.

Lenke til kommentar

Er ingen penn med RT utgaven nei, men på Surface tråden dikuteres dette, og der mener noen at det er å få tak i.

 

Angående oppløsningen så ser ikke jeg på dette som ett problem, på en 10" skjerm er det begrenset hvor stor oppløsning man bør ha før ting blir smått, og Winows sin skalering tilsier at RT sin oppløsning faktisk e optimal. Har i alle fall ingenting å utsette på oppløsningen,

 

Det beste med hele brettet er samkjøringen mot andre produkter, liker spesielt mulighetene for ekstern skrivebord til andre maskiner i nettverket. Fungerer helt ypperlig.

Og for å ikke glemme touch cover, helt genialt.

 

Angående minne, så er det jo fullt mulig å utvide både med minnepenn og minnekort :)

Lenke til kommentar

Ville gått for Surface RT. Fremstår som det mest seriøse og nyttige brettet nå til dags.

 

Ja så seriøst at det rett og slett er dønn kjedelig.. Brett skal være underholdende med masse valgmuligheter etter min mening og der er Surface langt unna. Surface er ikke en gang det beste Windows 8 brettet på markede. Det finnes faktisk vel så bra/bedre brett som også kommer med mye bedre oppløsning samt fullverdig Windows 8 og ikke tragiske RT. Surface RT hadde gått ut på dato da det ble lansert i Norge allerede så jeg fatter ikke interessen rundt et helt standard 10 brett med små muligheter samt det er tragisk på underholdnig alt fra apper til nett tv til skikkelige spill. Nei styr unna trådstarter gå for IPad eller Nexus det vil du ihvertfall ikke angre på.

Lenke til kommentar

Vil ha med tastatur, vurderer og selge Macen min, siden den begynner og dra på årene.

 

Har allerede en topp notch pc, som drar alt, så et lite nettbrett med tastatur hadde vært knall, siden jeg kjører en del tog, og hører mye på musikk.

 

Macen min har batteritid på kansje 1 time, om jeg ikke bruker den...

 

 

Så litt på Asus Transformer Pad tf700t.

 

Noen som har erfaringer med den? Leste at mange apps ikke var tilpasset så store skjermer, er det et problem? Og klarer den og laste store nettside, sånn noenlunde kjapt?

 

Har samung galaxy s 1 eller noe, den slår seg av og til av fordi den ikke klarer og laste enkle nettsider som face :/

Lenke til kommentar

Liker liksom ikke iPad helt, kansje iPad mini.

 

Men, hentet fra dustinhome sin beskrivelse av Tf700;

 

 

"Den ultimate spillkonsollen

Transformer Pad har ikke bare tilgang til en masse heftige 3D-spill med imponerende grafikk, den kan desuten kobles til en spillokonsoll via USB-porten på tastaturdokkingen for den ultimate spillfølelsen."

 

Hva betyr det? Kan jeg bruke den som en ekstern skjerm eller noe?

 

http://www.dustinhome.no/product/5010630142/asus-transformer-pad-infinity-tf700t-64gb-wifi/#intcmp=searchProvider_SiteSeeker

Lenke til kommentar

Ei venninne kjøpte seg Microsoft Surface, og er storfornøyd. Jeg fikk testet den, og iPad blir et upraktisk leketøy i forhold. Her har man usb, minnekort, hdmi-utgang (kjøp micro-til hdmi på ebay). Kan koble til TV og ekstern PC-monitor. Kan koble til alt av bluetooth-utstyr, mus, tastatur, høytalere. Kan koble til alt av usb-utstyr (som ikke krever spesialprogrammer), dvs minnepenner, printere, mus, tastaturer osv. Utvid diskpass med minnekort, bruk så mange du vil. Har muligheten til å gå i vanlig skrivebordmodus, med Windows utforsker osv, akkurat som du er vant med. Koble deg opp til andre pcer gjennom eksternt skrivebord og bruk Surfacen som din ultraportable PC. Bruk Touch eller Type cover som tastatur og skjermbeskyttelse. Helt klart det nyeste nettbrettet med den nyeste teknologien. 70% av alle verdens utviklere, utvikler mot Windows. App-utvalget er helt OK per tidspunkt (mtp det er det nyeste nettbrettet), kommer nyheter hver dag. Ingen tvil om at apputvalget vil vokse og vokse. Og en ting til ettertanke, man trenger ikke facebook-apps osv (selv om de eksisterer), når man har Surface - bare bruk nettleseren! Fullversjon av programmet med en gang.

 

Kort sagt, jeg kjøpte Surface rett etter jeg fikk testet. Noen kompiser og venninner har det også, studenter og syns Surface er genialt til både underholdning og produktivt arbeid. Office følger jo med.

Lenke til kommentar

70% av alle verdens utviklere, utvikler mot Windows.

 

Dette er jo fullstendig irrelevant!

Hvor mange utvikler mot Windows RT? Det er spørsmålet det er verdt å stille..

 

Husk at RT ikke kan kjøre programmer andre programmer enn de som er laget for ARM-arkitektur..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er jo fullstendig irrelevant!

Hvor mange utvikler mot Windows RT? Det er spørsmålet det er verdt å stille..

 

Husk at RT ikke kan kjøre programmer andre programmer enn de som er laget for ARM-arkitektur..

 

Sistnevnte er i utgangspunktet korrekt, men har noe info om dette på slutten av innlegget.

 

Angående disse utviklerne; i og med at alle disse utviklerne har programmert mot Windows, så er de allerede i Windows-miljøet, som er verdens største utviklermiljø. Windows RT er fremdeles i Windows-miljøet. Windows RT støtter bl.a Microsofts utviklingsrammeverk .NET. Det samme gjør Windows Phone. Tipper 90% av alle Windows-utviklere kan .NET. Med andre ord, har du laget et program til classic Windows, er det enkelt å overføre kode til Windows RT og Windows Phone. Det er bare grensesnittet som må endres på, som er en smal sak i forhold til kjernelogikken i koden.

 

Windows RT er lagd for å være nettbrettutgaven av Windows. Det skal sies at man har kommet langt på vei med hackingen (som er akseptert av Microsoft), og Windows RT-brettene kjører i dag mange skrivebordsprogrammer skrevet for ARM-prosessoren (dvs, ikke kun nettbrett-apps gjennom app-butikken Microsoft Store). I tillegg så er en hack ute som lar deg kjøre enkelte tradisjonelle Windows-programmer... og hackingen har så vidt begynt. Så det skjer mye spennende fremover på flere fronter.

Endret av Don Juan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...