Gå til innhold

Bestille bilder


Anbefalte innlegg

Akkurat i kombinasjonen som Bjerkenez never vil jeg kanskje tro X-rite vil være ett 'bedre' valg, men det gjelder for U2713H (og ikke MH).

Custom color adjustments: Tweak shades to your preference of saturation or hue with Dell Custom Color. Or choose to further calibrate the monitor with the optional X-rite i1DisplayPro colorimeter, which allows you to access a 14-bit LUT (look-up table) via the Dell UltraSharp Color Calibration Solution software.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for rettelsen :)

 

Forøvrig har jeg prøvd begge kalibratorene og jeg liker X-rite best. Men ingen av dem er vanskelige.

 

Er det slik at du kun har kalibrert skjermen din og ikke skriveren og enda blir dette helt supert?

 

Isåfall skulle en tro om jeg kalibrerte min skjerm men skrev ut hos JF, at dette skulle bli bra?

 

Og, jeg har ingen forkunnskap om farger og det som hører med til den proffe verden. Vil jeg da kunne klare å kjøre en slik kalibrering? Eller må teorien først på plass?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar

Husk at bildene du sender til Japan Photo eller andre online tjenester bare blir matet inn i en "maskin" og blir spyttet ut i andre enden. Med en kallibrert skjerm så skal utskriftene dine fra Japan Photo ligne det du ser på skjermen, forutsatt at du har huket av for at dem IKKE skal gjøre noen optimalisering av bildene dine under veis.

 

Jeg har ikke kalibrert skriveren og dette er heller ikke nødvendig så lenge man ikke bruker skriverdriveren til justering av farger. Dette må slås av manuelt i driveren til skriveren.

 

Jeg bruker kun Lightroom og det er viktig at man bruker riktig fargeprofiler tillpasset det mediet man skriver ut på.

 

Skriveren min har fått beskjed om å skrive ut nøyaktig det bildet Lightroom leverer til den.

 

Kalibreringen skjer mer eller mindre automatisk og du bare svarer på noen spørsmål under veis. Les bruksannvisningen så er du i gang. :)

Lenke til kommentar

Kan legge til at utskrifter man foretar seg hjemme på proff skriver og bruk av riktige profiler etc. blir bedre enn de man får fra slike online tjenester. Man har også full kontroll og man får bildene med en gang.

 

Dog skal det sies at det ikke er spesielt lønnsomt og skrive ut 100stk. feriebilder hjemme kontra hos Japan Photo eller andre online tjenester. Man får vel stort sett etter hva man betaler for og spørsmålet er hvor viktig bildene dine er for DEG.

 

Personlig setter jeg ikke slike typiske feriebilder som skal delesmed gud og hvermann veldig høyt så disse kan jeg fint bestille fra online tjenester, men de bildene jeg vil ha på veggen eller liker ekstra godt skriver jeg ut selv :)

Lenke til kommentar

Koster 1590,- nå ser jeg, og på den JF jeg har handlet kan de gi nettpris pluss frakt sier de:-(

 

Har du prøvd å kalibrere tv-n din? kan en ikke gjøre det også med dette programmet...

Endret av D-600
Lenke til kommentar

Har planer om å få skrivd ut noen bilder å ha i ramme. Når jeg før har bestilt hos Japan Foto, har jeg ofte blitt skuffet for farge å eksponering ikke blir slik som det er på skjermen min, dette er vel en kjent problem.

Hovedproblemet er nok manglende kalibrering, og jeg ser du har fått mange gode tips der. Men jeg vil også skyte inn at Japan Photo sine skrivere visstnok ikke har like stort fargerom som du finner hos en del andre aktører, f.eks. Schrøder. (Kilde: Leder i fotogruppa mi)

 

Edit: Anbefaler å google på "adobe rgb srgb japan photo" for mer info om problemstillingen.

Svært kjapp oppsummering: Bruk Adobe RGB gjennom hele prosessen (fra kamera til print) for best kvalitet. Konvertér til sRGB dersom fotolappen du leverer til ikke takler Adobe RGB, ellers kan bildene bli veldig blasse.

Endret av Kybber
Lenke til kommentar

Har planer om å få skrivd ut noen bilder å ha i ramme. Når jeg før har bestilt hos Japan Foto, har jeg ofte blitt skuffet for farge å eksponering ikke blir slik som det er på skjermen min, dette er vel en kjent problem.

 

Jeg har "Dell 24" LED UltraSharp U2412M" skjerm og jobber i LR. Noen forslag til fremgangsmåte slik at bildene fra JF blir så like som mulig som på min skjerm?

(Jeg har ldri kalibrert)

 

Om du er på Facebook, søk opp fotograf Kate Monica. Onsdag la hun ut test av flere fotolaber, som hun sammenlignet med den profesjonelle labben hun bruker i jonnsammenheng, og gir karakter på farger, papirkvalitet etc. Verdt å lese! Japanphoto er en av de som testes.

https://www.facebook.com/fotografkatemonica

Lenke til kommentar

Jeg skal bestille Datacolor Spyder4 nå.

 

Men jeg har aldri brukt noe annet enn software kalibrering og mine øyne til å få best mulig fargegjengivelse. Jeg lurer derfor på hvilken versjon jeg skal velge, Pro eller Elite?

 

Vil Elite utgaven gi et bedre resultat enn Pro utgaven? :)

 

 

Spyder-4-Comparison-Chart1.jpg

Lenke til kommentar

Har ikke testet Spyder 4, men er veldig fornøyd med min Spyder 3 Elite.

 

Skal man være veldig kritisk rundt skjerm kalibrering så skal man re-kalibrere skjermen hver gang det skjer større endringer i lysforholdene der skjermen er plassert.

 

Så om du har et rom der lysforholdene er stabile så trenger du ikke kalibrere veldig ofte, har du derimot skjermen stående i et rom der lysforholdene endrer seg mye ved at f.eks sol lys kommer inn, så må du kalibrere ofte.

 

Dette er grunnen til at Spyder Pro og Elite har en lys sensor på "forsiden" og at den "skal" stå tilkoblet pc'en og i dokkingen sin. Den vil da kontinuerlig måle lyset og si ifra om du trenger å justere på nytt.

 

Når det gjelder utskrift av bilder så er det mye rart der ute, noe også f.eks evaluering som var linket inn lenger oppe viser. Personlig så kan jeg anbefalte Labratoriet til Foto Video. Har selv benyttet de til bilder i mange forskjellige formater og bøker.

 

Det kan også om man er usikker være en ide å bestille noen bilder i mindre format først, og så evaluere de før man bestiller større og dyrere størrelser.

Lenke til kommentar

Vil personling anbefale X-Rite, det er de som leverer spectrophotometer vi bruker på Xerox maskinene med FreeFlow rip på jobben. Vi har også et kit fra EFI med ES 2000 spectrophotometer. Dette bruker vi til å lage fargeprofiler til alle printerene våre, samt kalibrering av skjermer. Fungerer knallbra!

 

Jeg har ingen erfaringer med de billigere spectrophotometerene.

Endret av Celeb0rn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...