Gå til innhold

Skytjeneste lover uendelig lagringsplass


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser mange er skeptiske til de ulike selskapene mtp. personvern og at selskapene kan lese dataene dine. Dersom personvern er ditt hovedkrav til cloudbackup bør du vurdere https://spideroak.com

 

De som krypterer dataen har vel ikke muligheten til å få tilgang til hva man laster opp. Crashplan og Jotta bruker begge kryptering. Så dette er vel ikke et problem vil jeg tro.

 

Pr i dag har jeg lagret data på PC´en, en ekstern harddisk og i skyen. Sjansene for at begge harddiskene og serverne hos skyen ryker SAMTIDIG anser jeg for å være lik 0.

 

Sjansene for at huset mitt brenner ned og ødelegger begge harddiskene, SAMTIDIG som filene forsvinner fra skyen anser jeg også for å være lik 0.

 

Og hvis det mot formodning skulle skje, anser jeg det for å være karma :)

 

Derimot har jeg planer om å gå fra 3 til 4. Planlegger å erstatte min eksterne harddisk med NAS-disk med 2 harddisker i RAID1. Vil da ha dataen liggende på min lokale PC, NAS-diskene og nettskyen. Burde holde.....

 

Og forhåpentligvis vil noen av disse skytjenestene snart støtte direkte backup fra NAS. Hadde vært genialt, så hadde man sluppet å ha PC´en på 24/7 for å ta backup.

 

Crashplan har for øvrig en fin mulighet til å ta backup til en ekstern PC som er utenfor hjemmet. F.eks. en kompis eller på jobben. Da har man jo også sikret seg mot evt. brann.

Endret av TigerJack
Lenke til kommentar

Jotta har ikkje kryptering på klientsida.

Ok.

Det er jo ikke akkurat imponerende.

 

På jottas forum fant jeg dette:

 

Kryptering hos Jotta skjer ved overføring og ved lagring.

Overføringen er kryptert med SSL. På disk ligger data kryptert med Jottas egen private key.

Når det gjelder ytterligere kryptering så må det bli en individuell vurdering som hver bruker gjør. Folk har ulike ønsker og behov.

 

http://forum.jotta.no/jotta/topics/kryptering

Lenke til kommentar

Som betyr at data blir krypert når du sender og dekryptert når det er framme hos Jotta. Filsystemet/Diskene blir krypert av Jotta. Dei har heilt rett at folk har ulike ønsker og behov, så kryptering er noko dei bør gjere sjølv.

 

At folk argumenterer for at andre har betre kryptering er irrelevant når kryptering alltid bør bli gjort av deg og ein anna tredjepartsprogramvare. Viste du at f.eks Mega automatisk DELER alle filene dine, ja du må gjette hashen. Men med eit par millioner forsøk så kan du kanskje tilfeldigvis laste ned andre sine filer.

Lenke til kommentar

Crashplan har jeg blitt ekstremt skeptisk til. Jeg stoler rett og slett ikke på at de har en backup jeg kan bruke den dagen jeg skulle trenge det.

Bakgrunn for dette: Jeg kjøpte et år med CP da de hadde et Black Friday tilbud som var vanskelig å se nei til. Jeg fikk 97% rabatt.

Så jeg satte i gang en backup på cirka 100GB. Det tok en god stund, hvor jeg lot maskinen stå på døgnet rundt og kopiere opp. Når den var kommet til litt over 50%, etter flere dager, gjorde den seg plutselig ferdig med de siste 50% på bare noen timer. Den var på 50% da jeg la meg, og ferdig når jeg stod opp.

Jeg stusset lenge over dette, men ettersom den kun lastet opp nyere og endrede filer, valgte jeg å stole på at dette var riktig. Alt vel og jeg sover trygt vel vitende om at backup er i orden. Så plutselig en dag er den tilbake rundt 50%. Og det har den holdt på med en stund nå, og det går sakte. Den laster opp filene (og det er eldre filer som den tidligere har tatt), så det er ikke bare analysering av gammel data.

 

Dette er blant annet backup av en ekstern disk som ikke alltid står i, men jeg har forstått at dette ikke skal være noe problem.

 

Så enten har jeg ikke komplett backup, eller så er alt i skjønneste orden men programmet viser feil. Ingen av delene er betryggende. Så nå er jeg på utkikk etter noe annet.

Lenke til kommentar

De som krypterer dataen har vel ikke muligheten til å få tilgang til hva man laster opp. Crashplan og Jotta bruker begge kryptering. Så dette er vel ikke et problem vil jeg tro.

Forskjellen blir at hos SpiderOak er det kun du selv som har dekrypteringsnøkkelen, firmaet SpiderOak har da altså virkelig ikke noen anledning til å lese dine data selvom de skulle ønske det eller bli pålagt å utlevere data fra en rettsinstans el.l. Hos de andre aktørene nevnt i tråden her sitter både selskapet og du selv på nøkkelen, så begge parter kan potensielt lese dataene dine - krypteringen hos disse andre eksisterer dermed mest for å unngå at mellommenn og tredjeparter skal kunne plukke opp noe. Det hele koker ned til om du stoler på selskapet du legger filene dine hos eller ei.

Lenke til kommentar

Omtrent 1.50,- per gigabyte i måneden. Er det så ille?

Ja. Spideroak har en kryssplattform desktop klient for 100$ for 100gb i året. Bitcasa har et annet bruksområde. Der snakker vi om å laste opp terrabytes med 1080p filmer og annet rask man har på eksterne harddisker. Og dette kan brukes som en lokal harddisk. Konseptet er genialt, gjennomførelsen er tragisk.

Lenke til kommentar

Men det er ikke i målgruppen til Bitcasa. Bitcasa skal erstatte harddisker, gi UENDELIG lagringskapasitet, og det fungere akkurat som dropbox mtp implementasjon, bortsett fra at man kan både streame direkte (f.eks en film) og ha lokale syncede mapper (som dropbox mappen).

 

IMHO hvis man ikke trenger uendelig lagring, trenger man ikke mer enn en dropbox/spideroak/etc. Jeg har filmer og store programmer på eksterne harddisker, dokumentene mine i dropbox/lokal harddisk, og det tar ikke så mye plass at det gjør noe. Bitcasa erstatter behovet for eksterne harddisker, noe som er jævlig deilig egentlig, sett at man da ikke plutselig mister data utav det blå fordi Bitcasa har bestemt seg for å ta det ut av beta plutselig og cashe inn enda det har tydelige, alvorlige graverende mangler. Man fucker ikke med noe så viktig som data på den måten. En ting er om et program krasjer og man blir litt irritert. En annen ting er når årevis med data går til helvete.

 

Såvidt jeg har skjønt finnes det pr. idag ingen andre som tilbyr uendelig cloud-lagring for en billig penge.

Lenke til kommentar
Ikke betal. Alt for tidlig å ta denne ut av Beta. Masse klager på mapper/filer blir borte. Skulle ønske jeg ikke lot meg lure til å betale $69 for dette produktet som fremdels burde vært i beta fasen.

+1

 

Ser enkelte på forumet til bitcasa har nevnt muligheten for å få tilbakebetalt (refund) av kredittkortselskapet. Noen som har formeninger om dette kan være verdt å prøve?

Endret av Guybrush Threepwood
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...