Gå til innhold

-Forskere romantiserer islam


Anbefalte innlegg

http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10119705

 

"Av Alexandra Irene Larsen, stipendiat i religionssosiiologi ved Universitetet i Agder

 

Midtøstenstudiene er dominert av tidligere venstreradikalere med et verdensbilde som romantiserer den totalitære islamismen.

 

Disse står for en tolkning av islamismen og Midtøsten der tredjeverden-romantisering og antiamerikanisme blir brukt til å normalisere politisk ekstremisme og stemple enhver kritikk som «islamofobi»."

 

 

En god og viktig kronikk ifra en fagperson om hva mange har ment lenge - nemlig at venstreradikale lærere hersker de norske skolesystemene og sørger for å gjøre sine tolkninger av virkeligheten gjeldende, uten nødvendigvis å kunne dekke det opp i fakta. Noe som selvfølgelig også farger alle elevene, og eventuelt igjen deres elever helt ned til barneskolenivå.

 

Særlig konklusjonen er viktig:

 

"Dette er en dyster avsporing av vestlig akademisk ånd, med potensielt farlige konsekvenser i møte med en fremvoksende totalitær islamisme.

 

Det er derfor på høy tid at fagfeltet åpnes opp, går til kildene, vektlegger empiri foran myter og blir bedre på selvkritikk."

 

Om miljøet og fagfeltet klarer å ta til seg kritikk gjenstår å se.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan vel bare sitere artikkelforfatteren: "Å konstruere en fortelling med selektive fakta, ubegrunnede generaliseringer og tendensiøs språkbruk for å tjene et bestemt politisk formål. Ved å så aktivt forskjønne den virkelighet som utspiller seg har feltet konstruert en type samfunnsforskning som overbeviser ikke med sin rasjonalitet, men med sin retorikk." En god oppsummering.

 

Retorikk var det ikke mangel på, til tross for at hun hevder det motsatte. Hun støtter demokrati og ønsker et realistisk syn på islam, mens de støtter antiamerikanisme(hva er det?), anti-demokratiske totalitære bevegelser, ikke-vestlig ekstremisme, venstreradikalisme, osv. De har et politisk mål, mens hun selvsagt kun vil få frem fakta. Jeg sitter med inntrykket av at hun mener radikal islam har oppstått fra et vakuum. Svakt.

 

At "mainstream" innenfor visse akademiske fag heller mot en viss retning er jo ikke noe nytt eller overraskende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...