Gå til innhold

Den Norske Hjemmedataklubben


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Husker jeg var ca 10 år og stadig dro inn til Datakjelleren i Kristiansand. Bare hang rundt liksom. Var glad når en ny King's Quest eller Quest for Glory dukket opp på hyllene.

 

Slet litt med engelsken noen ganger og sendte ofte brev til Sierra og fikk svar óg. Spurte på gebrokkent engelsk hva jeg trengte å gjøre der og der. Fikk et skikkelig gjennomtenkt svar fra dem - per post, per persona artkulert, underskrevet og greier.

 

Det var den gang (tenk 1990) - vi var de første som spilte adventure-spill og rpgs. Da brydde faktisk gaming-industrien seg om enkelt-personer.

 

Nå har vi en ny verden. Vi har 500 millioner nye mennesker som alle vil ha HD-grafikk og et helt sinnsyk gaming-opplevelse. Hvis ikke de får det de vil ha så skriker de så høyt at det er helt utrolig. For ikke å snakke om at de alle fullstendig overdøver gaming-opplevelsen for alle andre med deres latterlige oppførsel.

 

Nå høres jeg kanskje kjip ut men poenget er at det var en tid hvor det var mye kulere å være gamer. Nå har gaming-industrien et stort problem som ikke en gang var påtenkt for 25 år siden: De må også håndtere gazillioner 14-åringer som ødelegger hele gaming-opplevelsen for alle andre fordi de ikke vet bedre. Nå høres jeg enda kjipere ut.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg har ikke lest disse bladene, det var hjemme-pc som etterhvert erstattet donald. Er det noe jeg ikke har noen positive nostalgiske følelser over må det være kopiering på diskett. Jeg og kammeraten min hadde ikke noen cd-brenner så vi kopierte på diskett. Måtte bruke enn program for å splitte filene,,,det var noe styr. Men kommunisere via paralell og serie porten og spille doom, og rise of the triad og andre spill, det var knallmorro :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+8713

Dagens gamere vil ha det så realistisk som mulig.

Vi eldre gamere ville ha det så urealistisk som mulig.

 

Gamene i dag er dritkjedlige i forhold til gamle games med summer games, cannon fodder, monkey island og indyana jones spill...

Lenke til kommentar

Jeg husker disse bladene godt, men var sjelden jeg kjøpte noen av de norske. Derimot hadde jeg abbonnement på svenske DatorMagazin som redaksjonelt sett gikk i sirkler rundt de norske versjonene.

Har fortsatt disse liggende i en (stor) skuff hos foreldrene mine, og det hender jeg blar igjennom et par blekker for å mimre.

Lenke til kommentar

Gøyal artikkel! Husker selv disse bladene og storkoste meg hver gang en ny utgave kom. På slutten av -80 tallet og begynnelsen av -90 ble jo grafikken endel hakk bedre når Amigaen kom, før dette var jo fantasien en god del av spillopplevelsen. Sliter litt med å finne spill i dag som gir meg samme opplevelsen som Pirates! gjorde på C64, eller Sierra spillene litt senere på Amiga.

 

Likte godt Joachim F sin rundtur i Spielburg og gjennom gangen av Quest for Glory I. Ga meg skikkelig nostalgiatripp og jeg kjøpte hele Sierra serien (+ Larry) på GoG for en liten penge her rett før jul. Håper det kommer fler slike spilldagbøker!

 

Sånn lite forresten: Sjekk ut Amiga Treasureland! http://amiga.treasureland.net/

Ligger endel scans av Datormagazin fra 1990 og noen år fremover. Perfekt å ha på Ipad'en! :D

Lenke til kommentar

90 tallet var bra med amiga og greier, men 80 tallet med C64 hadde også en del kult og by på.

 

Husker spill som Elite mfl. med stor iver!

 

Men også:

Damocles og Cholo, Silkworm, Gravityforce,Sentinel, Trailblazer, Cannon fodder++++ fra amiga tiden på slutten av 80 og utover 90 tallet var dog stort for en gaming nerd av den tid.

 

Ang. rollespill så var det jo en laaang serie fra Forgotten Realm og andre lignende som var morsome og spille. Noen var mer ala brett basert, mens også dem i "3D" som Eye og the beholder" serien.

 

Mye og mange timer moro var det, og ingen skal tro at en "data nerd" fra 80-90 tallet kjedet seg veldig til tross for litt stive priser, dårlig tilgjenglighet mtp. internett og slikt.

 

Copypartys/demopartys var jo moro, og var nok med på og rekruttere mange av dagens pionerer i IT bransjen. For her satt en på gutterommet i timevis for og finne ut av de mest banale ting!

 

 

*mimre*

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...