Gå til innhold

Er det forskjell i intelligens mellom raser/etnisiteter?


Anbefalte innlegg

turbonello, selv innen vitenskap er det folk som urinerer på sitt eget yrke for å fremheve sin egen agenda. Spørr du forskere om forskjeller vil du nok finne de som vegrer seg for å svare på dette med intelligens og rase. Og de som høylytt vil si det er forskjeller og de som sier det absolutt ikke finnes forskjeller! Hvorfor?

I det hele tatt så ser du at tråden her er populær! Hvis dette var så dumt som du for det til å virke å være så hadde tråden vært stengt for lenge siden, fordi da hadde vi visst at det ikke fantes forskjeller... og det hadde vært meningsløst å diskutere dette. Og på mange måter er det du som for dette til å virke ille... Den intense argumentasjonen for at det ikke er forskjeller for det bare til å virke som om du mister troen på noe...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det store norske leksikon:

 

Når det gjelder forskjeller mellom menneskegrupper, ansees rasebetegnelsen i dag som avleggs, se mennesket (forskjeller mellom menneskegrupper). For diskriminering ut fra forskjeller mellom menneskegrupper, se rasisme. http://snl.no/rase/mennesket

 

Når det er avlegs. All vitenskap avviser det. Hvorfor denne voldsomme trangen til å trosse fakta? Kan man ikke bare ta en spade for en spade? Hva er det som gjør at man ikke klarer å godta dette?

Det er avlegs pga. "politisk korrekthet". Det betyr ikke at vitenskapen avviser det. Men det betyr heller ikke at noen av idiotene over demonstrer en evne til å forstå hva de snakker om.

 

Rødt hår og den hvite fregnete huden som medfølger er sammen en separat "rase" på grunnlag av genetiske markører som er tilstrekkelig annerledes ifra noen annen menneskebestand til å ikke falle under kategorien "egen rase".

 

-frank

Lenke til kommentar

Ja. Det er korrekt også politisk, så vel som vitenskaplig begrunnet.

Å si noe annet er idioti. Det er mangel på kunnskap, eller ren og skjær ignoranse.

 

Vitenskaplig begrunnet? Ja, den der skal du få lov til å utrede.

 

Ja. Men det finnes ikke flere menneskeraser uansett hva du sier.

 

Fordi? En annen politisk korrekt fjott på den moralske hesten sin har bestemt det?

 

Selvfølgelig kan det finnes flere menneskeraser. Du kan ikke bare ha en rase, det fjerner poenget med en raseinndeling. Mennesket er en art, som kan deles inn i undergrupperinger. Om du bruker ordet rase, underart, folkegrupper osv. spiller ingen rolle for meg og det burde ikke spille noen rolle for andre heller. (Det spiller en rolle vitenskaplig sett, men jeg sikter selvsagt til ord sin negative betydning.)

Endret av Shrooms
Lenke til kommentar
Dere som fortsatter sitter der og mener det ikke er forskjeller er de samme personene som hater den ariske rasen. Dere ønsker ariske mennesker utslettet. Bland oss ut, eller kanskje bedre... bare utslett oss. Bevisst eller ubevisst!

 

Utsletter oss? Først og fremst, ro ned paranoiaen og pust dypt. Jeg tror du finner på problemer som ikke eksisterer.

 

For det andre, hvilken rolle spiller det om den "ariske rasen" hadde blitt utslettet? Hvem bryr seg? Det spiller jo absolutt ikke noe mer rolle enn det du legger i det selv.

Endret av Shrooms
Lenke til kommentar

Ja greit. Flertallet av uskolerte 16åringer her på nettet har rett, mens utdannede forskere/vitenskapsmenn tar feil... Greit... Jeg gidder ikke diskutere dette lenger. Det blir som å diskutere med ung jord kreasjonister som tror at jorda er seks tusen år gammel, og aldri bøyer etter for den informasjonen og de fakta som blir servert dem.

Endret av turbonello
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ja greit. Flertallet av uskolerte 16åringer her på nettet har rett, mens utdannede forskere/vitenskapsmenn tar feil... Greit... Jeg gidder ikke diskutere dette lenger. Det blir som å diskutere med ung jord kreasjonister som tror at jorda er seks tusen år gammel, og aldri bøyer etter for den informasjonen og de fakta som blir servert dem.

 

Hva om du plutselig sitter å diskuterer med noen som har forutsetninger for å kunne noe innenfor dette? Har det i det heletatt streifet hodet ditt? Eller tror du alle er 16 år her inne?

 

Og jeg kan si med sterk sikkerhet at du har litt for stor tiltro til forskere og vitenskapsmenn, de er like uenige som deg og meg. De er ikke guder, og vi kan veldig mye mindre enn det populærvitenskapen vil ha deg til å tro.

Endret av Shrooms
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hva om du plutselig sitter å diskuterer med noen som har forutsetninger for å kunne noe innenfor dette? Har det i det heletatt streifet hodet ditt? Eller tror du alle er 16 år her inne?

Du har ikke forutsetninger for å diskutere dette...

 

Og jeg kan si med sterk sikkerhet at du har litt for stor tiltro til forskere og vitenskapsmenn,

Bedre å ha tiltro til dem en en random kverulant på internett.

 

de er like uenige som deg og meg.

Nei faktisk ikke. Det er et konsensus blant vitenskapsmenn på dette området faktisk...

 

De er ikke guder, og vi kan veldig mye mindre enn det populærvitenskapen vil ha deg til å tro.

I forhold til deg og dine kvasivitenskaplige venner, så tror jeg seriøse vitenskapsfolk på området har mer peiling. I forhold til dere så er de guder, i definisjonen: Vet bedre... Endret av turbonello
Lenke til kommentar

Du har ikke forutsetninger for å diskutere dette...

 

Og dette vet du?

 

Nei faktisk ikke. Det er et konsensus blant vitenskapsmenn på dette området faktisk...

 

Kanskje i Norge, men det er ikke det på verdensbasis. Du må slutte å si ting som ikke er sant.

 

I forhold til deg og dine kvasivitenskaplige venner, så tror jeg seriøse vitenskapsfolk på området har mer peiling. I forhold til dere så er de guder, i definisjonen: Vet bedre...

 

Det var da voldsomt? Kvasivitenskaplige venner? For det første, ikke assosier meg med resten av denne gjengen. Jeg er unik, det har min mor sagt. (Sarkasme)

 

Du vet ingenting om meg, så slutt å lat som du gjør det.

Endret av Shrooms
Lenke til kommentar

Det er umulig å finne et klart svar på dette, når genetikkfeltet er så ungt. Å påpeke at forskjeller mellom "raser" er genetisk betinget, er uholdbart. Man må få det første ha et mål for intelligens - dette kan være IQ eller andre ting. For det andre må man utelukke miljøfaktorer, noe som er praktisk talt umulig. Intelligens alene kan ikke attribueres til genetikk - det oppstår i samspill mellom miljø og gener. Utdanning, ernæring og helse er f.eks. viktige utslagsgivere. Afrikanere, f.eks., kommer dårlig ut på disse faktorene. Å diskutere hvorvidt enkelte folkegrupper har en genetisk propensitet for høyere intelligens, blir så å si ren spekulasjon.

Endret av Kakofoni
Lenke til kommentar

Er du vitenskapsmann? Viss ikke så har heller ikke du forutsetninger til å diskutere det.

 

Hvorfor kaster du bort tiden med å diskutere dette med oss vanlige mennesker? Får du ikke mer ut av å debatere Kafka mens du nipper til en cognac fra 1870?

 

Jeg er en mann som forholder meg til vitenskapen, noe dere ikke gjør. Dere forholder dere til pseudovitenskap. Nå er det ikke mange av dere da. Bare for å ha det på det tørre. Dere er vel tre pre-pubertale moped-kjørende ung-gutter eller noe sånt...

 

Hvorfor kaster du bort tiden med å diskutere dette med oss vanlige mennesker?

Nei si det... Det klør bare bak øret.... Har ikke noe bedre å gjøre heller, men stikker straks.

 

Får du ikke mer ut av å debatere Kafka mens du nipper til en cognac fra 1870?

Jo, det kan godt hende det ;) Endret av turbonello
Lenke til kommentar

Faktorer som avgjør intelligens:

 

1: Fødselsvekt og ernæring gjennom oppveksten

2: Læremiljø

3: Arv

 

Fødselsvekt -- og dermed foreldrenes vaner, ernæring og til og med mor sin fødselsvekt og utvikling påvirker barn sin IQ i mye større grad enn noe annet.

 

Men at barn i afrika har lavere fødselsvekt i gjennomsnitt, og at fattige mennesker og mennesker i lavere klasser er dårlige ernært -- det ignorerer de fleste rasistene.

 

Jeg tør til og med påstå at de fleste rasistene ikke engang har satt seg inn i faktorene som påvirker intelligens, og tror på studier som er lagt fram av Nazi-sympatisører.

 

(Noe av den viktigste forskningen på intelligens, for rasistene sitt vedkommende, er bestilt og produsert av en amerikansk organisasjon som støttet NSDAP under andre verdenskrig)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Canis lupus familiaris, det er det vitenskapelige navnet for hund, og det dekker ALLE rasene, og de deles inn i forskjellige raser etter hvordan de ser ut, genetisk. Alle hunderraser er blitt til pga selektiv formering gjennom flere tusen år. (Det er funnet levninger etter hund som er 33.000 år gammelt).

 

Samme som Homo Sapiens, det er det vitenskapelige navnet for menneske, og det dekker over alle rasene. Som skilles ved hudfarge, hår type og andre genetiske forskjeller. Evolusjonen har gjort at vi har blitt ulike, og delt oss i forskjellige raser.

 

Det er "tabu" å si at det finnes flere menneskeraser, men det spørs hvordan du selv skiller en rase.

 

Men som det finnes i alle typer raser i samme biologiske famile, så er det individer i de forskjellige rasene som er smartere enn andre.

 

Men det er kjent at Border Collie og Schäfer er generelt sett smartere enn andre hunder.

 

Akkurat som det er med mennesker, så er det individer som er smartere enn andre fra en annen rase, men har vært tilfeller hvor en hunderase som er kjent for å være "dum" som har vært smartere enn en normal Border Collie og Schäfer.

 

Jeg er ikke rasist, men jeg tror vi hvite er generelt sett smartere enn andre, da vi har hatt tilgang til ressurser som andre ikke har hatt i løpet av menneskes historie, de hvite har hatt større forutsetninger til å bli smartere. Undertrykkelse har ikke akkurat vært en god hjelp for mennesker med en annen hudfarge enn hvit.

 

Men nå sier jeg ikke at jeg er smartere enn en annen som har en annen hudfarge, som sagt så er det individer som er MYE smartere enn andre.

 

 

Men hvis vi ser på historien:

 

Hvem var først på månen? Hvor lang tid tok det før det ble en ikke-hvit president? Hvor mange sjefer/direktører finner du som har mørk hud i forhold til hvit i vestlige land?

 

Mye av dette er pga undertrykkelse gjennom flere hundre år, vi har fått ubevisste fordommer mot det som er annerledes enn oss, som gjør at "andre raser" ikke kommer til og bevist hva de er gode for.

 

Som sagt, jeg har ikke noe i mot, hvite, mørke, gule, grønne og blå, men historien lyver ikke.

Endret av Boris the drunk
Lenke til kommentar

Jeg er ikke rasist, men jeg tror...

Godt at du innser at du driver med spekulasjon, i det minste.

 

vi hvite er generelt sett smartere enn andre, da vi har hatt tilgang til ressurser som andre ikke har hatt i løpet av menneskes historie, de hvite har hatt større forutsetninger til å bli smartere.

Slik fungerer ikke evolusjon. Videre må man være forsiktig med å spekulere på evolusjon fordi det er veldig lett å komme med just-so-forklaringer

 

Undertrykkelse har ikke akkurat vært en god hjelp for mennesker med en annen hudfarge enn hvit.

Det kan det ha vært. Intelligente kan være bedre tilpasset til å møte utfordringene knyttet til undertrykkelse.

 

Men nå sier jeg ikke at jeg er smartere enn en annen som har en annen hudfarge, som sagt så er det individer som er MYE smartere enn andre.

Helt sant, gruppenivå er ikke lik individnivå.

 

 

Men hvis vi ser på historien:

 

Hvem var først på månen? Hvor lang tid tok det før det ble en ikke-hvit president? Hvor mange sjefer/direktører finner du som har mørk hud i forhold til hvit i vestlige land?

 

Mye av dette er pga undertrykkelse gjennom flere hundre år, vi har fått ubevisste fordommer mot det som er annerledes enn oss, som gjør at "andre raser" ikke kommer til og bevist hva de er gode for.

Her virker det jo som om du argumenterer for kulturell intelligens. Den priviligerte "rasen" har flere sosiale muligheter for å lykkes, og har dermed lykkes historisk.

Lenke til kommentar

Strengt tatt finnes det kanskje ikke raser blant hunder heller, i den forstand vi mener her. Det vi kaller hunderase er bare et ord for det som på engelsk kalles "breed". De er avlet fram og ikke et resultat av evolusjon. Men vi (og andre germanske språk) har ikke forskjellige ord for dette, slik engelsk har.

 

Nå er det ingen hunderaser som er avlet fram for å være dumme, så eventuelle forskjeller i intelligens er bieffekter av at man har avlet på gemytt. Vi har en boxer, og den er slett ikke dum, men innmari sta. Det er et bevisst avlstrekk. Han gjør ofte som han selv vil, og det er ikke fordi han ikke forstår...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Jeg er en mann som forholder meg til vitenskapen, noe dere ikke gjør. Dere forholder dere til pseudovitenskap. Nå er det ikke mange av dere da. Bare for å ha det på det tørre. Dere er vel tre pre-pubertale moped-kjørende ung-gutter eller noe sånt...

 

Du har ikke vitenskapen på din side. Bokstavelig talt alle kilder du har postet har vært åpne for at alle dyrearter (dette inkluderer mennesker) kan deles inn i raser basert på haplogrupper. Mennesker med haplogruppe R1b1a2 er ikke den samme rasen som mennesker med hablogruppe R1b1c. Dette er ikke et vanskelig konsept å forstå.

 

http://www.stclairresearch.com/images/HaplogroupRouteMap.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...