Gå til innhold

Hva kan jeg trene hjemme?


Anbefalte innlegg

Er en overvektig jente som ønsker å gå ned i vekt. Er veldig motivert for å slanke meg nå, har allerede lagt om kostholdet og gått ned noen kilo.

 

Nå er jeg utrolig motivert for å begynne å trene, men problemet er at jeg ikke vil gå til treningsstudio eller gå ut på joggeturer/løpeturer osv. da jeg syns dette er utrolig ubehagelig fordi jeg føler folk ser rart på meg fordi jeg er stor og har dårlig utholdenhet (noe som fører til at jeg ser utrolig raskt sliten ut)

 

Derfor lurer jeg på om noen har gode tips til hva jeg eventuelt kan trene hjemme hos meg selv, helst uten utstyr?

Da jeg ønsker å gå mest mulig ned i vekt er kanskje ikke styrketrening den rette tingen, tenker jeg gjerne må jobbe mer med kondisjonstrening??

 

Har lest at hoppetau skal være god trening... noen som har erfaring med dette? Det kan jeg jo eventuelt gjøre inne, eller ute i hagen

Endret av Kvakk_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å ikke gå på treningsenter pga. størrelsen din er kanskje det dummeste du kan gjøre. Innsatsen din hjemme vil med stor sannsynlighet være laber, og gjerne det motsatte på et treningssenter.

 

Folk som er på treningssenter og trener kunne ikke brydd seg mindre om hva du gjør eller hvordan du ser ut. Folk er opptatt med sitt. Mitt tips er å komme deg ut og trene, spør gjerne noen du kjenner som du vet kan noe, og spør om å få være med han/henne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg føler selv jeg er motivert nok selvom jeg ikke velger å trene på et treningsstudio. Kommer bare til å miste all motivasjon dersom jeg går dit og føler at folk glor, noe jeg somoftest gjør da jeg har utrolig dårlig selvtillit. Derfor ønsker jeg å trene hjemme ihvertfall til å begynne med.

 

I dag prøvde jeg meg på en sånn treningsvideo jeg fant på youtube. Den varte i 10 minutter, men jeg var helt kjørt etter 3-4 minutter... vet ikke hva jeg skal gjøre? Men de minuttene jeg klarer er vel bedre enn ingenting? og regner med at det kanskje blir bedre etterhvert?

Lenke til kommentar

3-4 minutter med trening er ingenting. Om du ikke klarer å samle nok mot til å dra på et treningssenter nå er sjansene små for at du klarer det senere. Snakk med en personlig trener og få den personen til å følge deg i begynnelsen, kanskje det vil gjøre opplevelsen tryggere for deg, men å trene hjemme er ganske nytteløst med mindre en har et eget treningsrom med utstyr.

Lenke til kommentar

Du vil vel ikke egentlig bare gå ned i vekt, men faktisk se slank ut og ha de rette formene? Vekten i seg selv betyr lite. Det er forholdet mellom fett- og muskelmasse som er det essensielle for hvor bra du ser ut.

 

skinnygirl.jpgjnl2-192cwebcopy.jpg

 

Dette er ikke en helt rettferdig sammenlikning, for den nederste jenta er en fitnessmodell, men poenget mitt er at den øverste jenta bare er tynn, mens den nederste jenta har lite fett kombinert med litt muskelmasse, noe de fleste mener at ser bedre ut. Mer muskelmasse vil også hjelpe deg å forbrenne fett fortere. Noen jenter lar være å trene styrke fordi de ikke vil se ut som jenta nedenfor, men det er en helt ubegrunnet frykt. Ingen jenter blir slik uten å trene hardt i mange år og supplere med diverse kosttilskudd. Man blir ikke slik over natta fordi man har gjort noen styrkeøvelser.

 

Fabiola0006.jpg

 

Jeg er enig med de som sier at du helst bør dra til et treningssenter, men hvis du absolutt skal trene hjemme, er dette en mann som viser hvordan du kan trene hjemme, hvilke enkle øvelser du kan ta og hvordan du lager eget utstyr.

 

 

Se flere snutter fra den samme mannen.

Endret av Zarac
Lenke til kommentar

Jeg må si jeg skjønner hvordan du tenker, men som flere har påpekt tidligere; de andre på senteret er der for seg selv og bryr seg ikke om andre.

 

At du blir fort sliten betyr igrunnen bare at du ikke er godt trent, men det kan absolutt endre seg ganske så raskt. Jeg tror du hadde overvunnet frykten for at andre glor etter noen ganger på et treningssenter.

 

Jeg var også skeptisk når jeg begynte på treningssenter, men jeg innså at folk ikke bryr seg på den måten man tror ;)

 

 

Mvh Faller

Lenke til kommentar

2 ting:

 

Selvom du ikke holder ut 10 minutter, men halvparten, så er det en start. Etterhvert vil du klare å holde ut lengre, det er det som skjer når du trener.

 

Et sted må alle starte, når jeg ser overvektige på treningsentre blir jeg glad for at de prøver å gjør noe med livet sitt.

 

Meld deg inn i gymmen, begynn å tren, drit i alle andre og opplev nytelsen med det :D

Lenke til kommentar

Har du Wii, Xbox360 eller PS3 finnes det en rekke treningsspill for disse. Da får du med en personlig trener som setter opp treningsprogram tilpasset din egen form og som sørger for at du trener riktig. Det kan være en god start for å komme i bedre form, men erstatter ikke mer krevende utholdenhetstrening som jogging, sykling, spinning, svømming, langrenn osv. Men som sagt en god start og koster lite om du allerede har en spillkonsoll.

 

Men å betale 7-800 kroner i måneden for å løfte vekter på et treningssenter mener jeg personlig er mer eller mindre døfødt, med mindre en ønsker å ende opp som de tre skrekkbildene over.

Lenke til kommentar

I dag fant jeg et program som var litt lettere enn det jeg prøvde sist som varte i 30min og jeg klarte å gjennomføre hele programmet :) hadde høy puls hele tiden selvom jeg ikke ble helt utmattet...

Hvor mange dager er det lurt å trene til å begynne med? Vil gjerne prøve å trene noe hver dag, men lurer på om det kanskje er for mye? har lest at kroppen trenger tid til å hvile også innimellom

 

Så lurer jeg på en ting om kostholdet også, er det sunt å spise veldig grove knekkebrød med f.eks leverpostei, makrell i tomat osv? Har spist det til frokost og/eller kvelds de siste 2 ukene... Enten det eller havregrøt, har gått ned ca. 4 kilo på de 2 ukene som har gått, har da i tillegg til knekkebrød og havregrøt spist normal middag som kylling, fisk, kjøtt osv. med tilbehør, men i mindre porsjoner enn jeg vanligvis pleier å spise (sånn at jeg ikke føler meg sulten lenger, men heller ikke så mett som jeg pleier å føle meg etter jeg har spist middag) noen som har andre gode råd?

Lenke til kommentar

Kostholdet er det viktigste og letteste å rette opp i. Og siden sult er den største motivatoren til å spise anbefaler jeg at du ikke går sulten. Spis mindre av de kaloririke produktene og spe heller på med mer brokkoli eller slikt. Bruk en BMR kalkulator på internett til å regne ut hva du forbrenner på en dag, og design kostholdet til å ligge 500-1000 kcal under dette. Man kommer i mål med denne endringen alene, men avhengig av hvor hardt du ønsker å nå målet krever det mer enn 30 minutter nå og da som du ikke blir utmattet av. Øk intensiteten og gjør det hver dag, gjerne en økt om morgenen før frokost og en rundt middagstider. Ergometersykkel på treningstudio er en bra start, da ser ikke alle sminkedukkene hvor hardt du faktisk tar i slik at du ikke føler deg så beglodd. Da vil du også lære av hva andre gjør og føle deg motivert til å prøve noe mer.

 

Eneste snarveien er blod, svette, og tårer. Jo hardere du tar i på gymmen jo mer resultat og respekt for deg selv. Motivasjonen du får av at en venn du ikke har møtt på noen uker kommenterer at du ser så mye bedre ut er ubeskrivelig. Det gjør vondt å løpe en time på mølla om man er stor, men den smerten er som en vegg mellom deg og den du vil være som du må slåss deg gjennom. Du må bare gjøre deg tøff nok til å overleve den.

Lenke til kommentar

Nettopp. Selv betaler jeg 890 kroner for ett semester på de seks treningssentrene tilknyttet Studentsamskipnaden i Bergen. Treningskjeder som Avancia og Elixia vet jeg at tar mye for medlemsskapene sine oghar bindingstid, men 800 kroner i måneden er høyt for dem også, og man må dessuten ikke velge det dyreste treningssenteret man kjenner til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...