Gå til innhold

110 KG - 15 ÅR - Ned i vekt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har hatt 2-3 tråder med samme tema i løpet av året, men det har vært som anonym bruker under kategorien helse, men nå er motivasjonen min høyere en aldri før og vi har et nytt år i møte, så jeg håper at det er greit at jeg oppretter en ny tråd.

 

Hei!

 

Jeg er en gutt på nesten 15 år, som har vært overvektig store deler av livet, noe jeg har i flere år hatt planer om å gjøre noe med, men det har aldri blitt noe av.

 

Jeg er rundt 190 cm høy og veier rundt 110 kg

 

Jeg ønsker å begynne med å trene hjemme til (forhåpentligvis) pondusen er borte.

 

Jeg "er så heldig" at jeg ikke har noe særlig hobbyer som spilling, drikking etc så jeg har veldig mye tid til overs så det er ikke usansynelig at jeg har tid til to treningsøkter om dagen.

 

Jeg trenger tips til billig og "bra nok" treningsutstyr som jeg kan benytte meg av hjemme,- det frister veldig å kjøpe en crosstainer/ elipsemaskin. Og jeg har sett litt på denne.

 

Jeg er glad i sunn mat, og jeg elsker kylling, og er veldig glad i laks, grønnsaker etc, og jeg er så heldig at jeg har familien min med på laget.

 

Er det slik at jeg MÅ spise frokost? Jeg er ikke veldig fan av å spise frokost.

 

Mange sier at det kan bli kjedelig å trene hjemme og med samme aparatet, men jeg har så ekstremt lyst til å gå ned i vekt/ fettprosent. Nå siden vi går ett nytt år møte, blir nok dette nyttårsforsettet mitt, og jeg håper på å få staret 1. Januar.

 

Det er en jente som er forelsket i meg, som jeg liker veldig godt, men jeg nekter å bli sammen med noen så lenge jeg ser ut som jeg gjør, og jeg skammer meg over kroppen min - det er den største motivasjonen min.

Har selv gått ned 42kg. på 3 1/2 mnd. og har holdt vekten de siste to årene så jeg føler jeg har noe jeg skulle sagt her. :)

 

Ikke gjør det vanskelig for deg selv. Hvis du ikke er en som faktisk liker å trene, så dropp det. Da kommer du uansett til å gå opp i vekt etter endt slanking når du slutter med treningen igjen.

 

Ikke lur deg selv. begynn å regne kalorier på alt du får i deg. og da mener jeg ALT. Også den kjeksen du tok på jobben, samt det ekstra syltetøyet du tok på brødskiven.

 

I tillegg så bør du så klart holde deg til noenlunde sunn mat. For når kroppen din skal gå på nødbluss en periode er det viktig at det lilel du får i deg faktisk er sundt.

 

Jeg gikk på 700kcal hver dag i tre måneder (+- 20 kcal) og dette er absolutt en minimum i mitt tillfelle. Spis ofte og lite. Spiser du EN rett med 700kcal. (bare ett eksempel) så har du brukt opp kvoten din for den dagen, og da er du fucked! Du kommer med stor sannsynlighet ikke til å klare deg resten av dagen med å bare drikke vann. Da synker humøret og dertil motivasjonen og vips så går du på en smell før du har kommet i gang.

 

Selv så gikk jeg på noe som heter Herbalife. Det er slik pulver man blander med melk. Dette er ikke noe vidunderprodukt i det hele tatt, men jeg valgte dette for å gjøre det enkelt for meg selv å regne kalorier. Nutrilett og Nokas etc. er sikkert akkurat det samme greine. Hva som passer for deg er dog en annen sak.

 

Bare husk at slike pulverprodukter ikke er noe slankemiddel i seg selv. Det gjør det bare mye enklere for deg da du slipper å telle kalorier på alt du spiser.

 

På julaften for to år siden spiste jeg en liten slev med kabaret (uten dressing/rømme/saus etc.). Ikke lur deg selv med å begynne med bursdagfeiringer med kake etc. Det er kun deg selv du ødelegger for.

 

Julaften er uansett bare en dato og i stor grad en unskyldning for å slenge i seg masse usunn mat man kan klare seg uten.

 

I bunn og grunn må du ta deg selv i nakken og du må være en standhaftig og selvopptatt de dagene du holder på. Det er DITT liv det handler om, så bare gi beng i alle fristelser som skulle dukke opp.

 

Jeg skal straks begynne på økt nummer to nå og da skal jeg ned 10 kg. til.

 

Vær dog obs på at når du driver med slik "sjokkslanking" så vil du gå opp en viss prosentandel etter endt periode før det stabiliserer seg. Jeg gikk ned 42kg. og beregnet å gå opp mellom 5-10 kg. før det stabiliserte seg. jeg gikk opp 7kg og da sa vekten stopp og der har jeg stått nå i to år. Derfor så skal jeg nå gå ned de 7 kg'ene igjen, og derfor må jeg påberegne å gå ned litt ekstra og da prøver jeg 10kg. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når jeg hører om slike tvangsslankinger må jeg bare få komme med min egen historie. Jeg var ikke veldig overvektig, men busestørrelsen var kommet opp i 36 og det like jeg ikke. Så jeg prøvde LCHF i 2005, og resultatet var at jeg var tilbake i størrelse 32 i løpet av 3 måneder, og det neste halve året slo jeg alle mine personlige rekorder i alle idretter, fikk en slank flott kropp og ble friskere sunnere og mer opplagt enn jeg hadde vært noensinne. Alt mens jeg spiste så mye jeg ville av den beste og feiteste maten som fantes. Det var et rent eventyr. Nå, 7 år senere, kan jeg si at dette er en flott livsstil, jeg er aldri syk, og føler meg ung, sprek og sunn. Min alder på 38 er bare et tall, jeg har aldri følt meg så ung og sprek som de siste 7 årene.

Lenke til kommentar

 

På julaften for to år siden spiste jeg en liten slev med kabaret (uten dressing/rømme/saus etc.). Ikke lur deg selv med å begynne med bursdagfeiringer med kake etc. Det er kun deg selv du ødelegger for.

 

Julaften er uansett bare en dato og i stor grad en unskyldning for å slenge i seg masse usunn mat man kan klare seg uten.

Dette har ingen rot i virkeligheten. Om man med jevne mellomrom (5-7 dager) fyller etter med mer enn dagsforbruket i kcal i karbohydrater manipulerer man hormonproduksjonen som styrer fettforbrenningen i slik at forbrenningen gjenoptas på maksimalt nivå av det kroppen er kapabel til.

Gitt de variablene man selv har som muskelmasse, genetikk o.s.v.

 

Stokkordet er LEPTIN... Googell ITT...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Leptin er svært viktig, ja. Men Wikipedia-artikkelen er lang og full av sidesprang og synsing.

 

Leptin er et hormon som produseres proporsjonalt med fett i kroppen, og er ansvarlig for metthetsfølelse. Men inntak av karbohyrater, spesielt fruktose, reduserer følsomheten for leptiner og gjør at vi opplever mindre metthetsfølelse. Dette er en av hovedgrunnene til at LCHF-kosthold virker så bra som det gjør. Ved å spise mye fett og lite karbohydrat øker man sensitiviteten for leptin og man holder seg mett lenger. Dette kostholdet gir videre lave nivåer av insulin i blodet som gjør at fett kan hentes ut av fettdepotene våre og brukes som energi. I motsatt fall, når man spiser mye karbohydrater, produseres det mye insiulin som lagrer blodsukkeroverskuddet som fett og samtidig forhindrer at fett brukes som energi. Når det altså også reduserer leptinfølsomheten sier det seg selv at man blir feit av å spise karbohydrater og slank av å spise fett.

 

Enkelt og greitt, tried and true.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er andre mekanismer når man snakker om lavkarbo inne i bildet.

Da er det proteiner som gir insulinrespons og som du sier: jevnere insulinnivåer gir bedre transport av det man ønsker (meget enkelt sagt)

 

Om man derimot følger et mere tradisjonelt kosthold (her mener jeg alle tre makronutrienter, fett, karbs, proteiner) er dette et tema.

Lenke til kommentar

Dette har ingen rot i virkeligheten. Om man med jevne mellomrom (5-7 dager) fyller etter med mer enn dagsforbruket i kcal i karbohydrater manipulerer man hormonproduksjonen som styrer fettforbrenningen i slik at forbrenningen gjenoptas på maksimalt nivå av det kroppen er kapabel til.

Gitt de variablene man selv har som muskelmasse, genetikk o.s.v.

 

Stokkordet er LEPTIN... Googell ITT...

Mulig du har rett, men jeg er uansett likegyldig til det du skriver, fordi jeg fant min måte å klare det på. Jeg gikk ned 42kg. på 3 1/2 måned på ren viljestyrke og det er jeg stolt av. Er flere som av en eller annen grunn vil rakke ned på meg for dette, men så lenge det funket for meg, så gir jeg regelrett blaffen og smiler tilbake :)

 

Hva som funker for deg og andre er en helt annen sak.

Lenke til kommentar

All ære til deg for det, men det var ikke det jeg ville frem til. Jeg gikk selv ned 10 kg fra 2. januar til 4. februar i fjor. (Det var dog planlagt i forbindelse med et trenings og kostregime)

Det jeg ville frem til var at om man har lyst å gjøre det litt mer med tanke på helsa så lar man være 700 kcal om dagen.

Kroppen slipper fett tilsvarende fettprosenten, slik at om man f.eks. har 25kg fett på kroppen så kan man bare forbrenne 200 gram om dagen (eksempeltall, jeg har ikke kilden tilgjengelig). Man kan da ikke forbrenne mer selv om man legger seg i et hardere underskudd.

Jeg har lenge vært klar på at man blir ikke katabol med det første, men ta deg faen på at det skjer etter fjorten dager med under 1000 kcal i inntak.

 

Jeg synes det er rått gjort å klare å gå ned så mye som du har gjort, men det er ABSOLUTT på tross av og IKKE på grunn av det du har gjort.

Lenke til kommentar

Jeg skriver ikke at TS skal bruke min metode da denne er ganske ekstrem, men jeg er nå skrudd sammen slik at jeg yter best under litt motgang. Tro det den som vil.

 

Poenget mitt var at man må være litt egoist og stå på litt for å klare noe slikt.

 

ALLE jeg kjenner som har prøvd på å slanke seg har i beste fall klart det, men gått opp kiloene igjen innen kort tid.

 

Det som er viktig er at TS finner SIN beste måte å gjøre dette på. Om han velger å spise brennesle, eller trene dritten av seg er opp til han. Poenget er at man klarer og fortsette det samme kostholdet når slankeperioden er ferdig med å bare øke kaloriinntaket til det normale.

 

Jeg gikk ned 32kg. når jeg var i millitæret for mange år siden. Jeg veide 111kg. når jeg gikk inn og 79kg. når jeg kom hjem. Jeg spiste som en hest og drakk ØL, men jeg var i fysisk aktivitet HELE tiden. Det var dette alene som gjorde at jeg gikk ned dette året. Men når jeg kom hjem, så ble det ikke mer trening, og i løpet av 6 år så gikk jeg opp til 129kg. Jeg spiste som jeg gjorde i millitæret, men aktiviteten var borte.

 

Så det hele er en balansegang.

 

Antall kalorier ut skal være større enn antall kalorier inn hvis man skal gå ned i vekt, og hvis man er svært lite aktiv, så krever det desto mer innskrenking på kaloriene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er jo en jævlig dum diskusjon i grunn. Ingen leger, kostholdsveiledere eller personlige trenere ville noen gang anbefalt noen å ligge i mer enn 500kcal underskudd for vektnedgang. At noen kaster kjøleskapet ut døra og lever på 700kcal per dag sier vel mer om dem enn noe annet.

 

Kudos for vektnedgang, men det er ingen sunn måte å gjøre det på.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er jo en jævlig dum diskusjon i grunn. Ingen leger, kostholdsveiledere eller personlige trenere ville noen gang anbefalt noen å ligge i mer enn 500kcal underskudd for vektnedgang. At noen kaster kjøleskapet ut døra og lever på 700kcal per dag sier vel mer om dem enn noe annet.

 

Kudos for vektnedgang, men det er ingen sunn måte å gjøre det på.

 

This.

Lenke til kommentar

Det er jo en jævlig dum diskusjon i grunn. Ingen leger, kostholdsveiledere eller personlige trenere ville noen gang anbefalt noen å ligge i mer enn 500kcal underskudd for vektnedgang. At noen kaster kjøleskapet ut døra og lever på 700kcal per dag sier vel mer om dem enn noe annet.

 

Kudos for vektnedgang, men det er ingen sunn måte å gjøre det på.

Hvor har jeg sat at TS burde følge min bane?

 

At det er en usunn måte å gjøre det på bryr jeg meg svært lite om bare det funker. Jeg ble kvitt ryggproblemer og jeg ble vesentlig mer aktiv etter vektreduksjonen og det alene har gjort meg litt mer "sunn"

 

Det jeg sier er:

Finn en måte som passer for DEG.

 

700kcal pr. dag er sykt lite ja, og annbefales ikke så sant du ikke har en meget sterk psyke og kjenner på signalene. Uansett så har vel aldri for lite mat i korte perioder drept noen.

 

Men som sagt, at min måte er dte moralsk riktige er det nok ikke. De fleste leger ville nok ikke annbefalt min måte, men så lenge det funker for meg, så gir jeg som sagt blaffen i hva andre skulle mene rundt dette. Har flere kompiser som er overvektige hvorav en er ekstremt overvektig og spesielt han sier det samme. Forskjellen er at jeg har gått ned til idealvekten min, mens han ikke klarer og gå 1km. uten å måtte ta seg en pause. Vet ikke hvem av oss som har det sunneste livet jeg?

Lenke til kommentar

hva er egentlig "usunt" med å spise 700 kcal per dag? Man kan få ganske mye mat ut av det.

 

Oi. Skremmende.

Ok, utfordring: lag en hel dag full av skikkelig mat for vektnedgang, som inneholder nok av makronæringsstoffene til meg. Etter du har funnet ut at det ikke går helt bra, så kan vi fortsette diskusjonen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ifølge noe jeg fant på nettet:

Frokost:

1 glass ekstra lettmelk

1 grov brødskive, uten smør, med 1 skive kokt skinke og 1 skive tomat

=170 kalorier

Lunsj:

1 eple

1 brødskive med leverpostei og 1 ring paprika

=180 kalorier

Middag:

1 kokt potet

1 bunt kokt brokkoli

1 kyllingfilet (bryst, uten skinn) bakt i ovnen (uten fett)

=200 kalorier

Kvelds:

1 knekkebrød med 1/2 avocado

=150 kalorier

Drikke i løpet av dagen: vann

Dette gir et totalt kaloriinntak på 700 kalorier.

Lenke til kommentar

@BjerkneZ - hvordan spiser du nå i forhold til da du var overvektig?

Jeg spiser egentlig helt vanlig, men har kuttet ut alt av godteri midt i uken, Med godteri så mener jeg ALT untatt vanlig mat.

 

Dere får diskutere videre om måten jeg gjorde det på var dum eller ikke, men sannheten er at de som har "klaget" på min dumme måte fortsatt er overvektige, mens jeg lever ett mye "lettere" liv.

 

Jeg bryr meg rett og slett ikke om hva andre mener. Skulle jeg gjort det hadde jeg aldri klart å slanke meg :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De jeg tror mange her prøver å si (?) er at dersom vektnedgangen skal gi best resultater, bør du holde på det du har av muskelmasse. For å gjøre dette må et visst antall gram proteiner inntas, samt du må "fortelle" musklene dine at du har lyst å beholde dem ved å trene styrke. Dersom du skal ligge på mindre enn 1000 kcal, kan det fort bli vanskelig å få i seg nok proteiner og andre sentrale næringsstoffer og vitaminer. Heller ikke jeg ser noen vits i å pine seg selv mer enn nødvendig, når du fint kan nå målet ditt - om enn litt saktere, men mye sikrere - ved å ligge på 1000-1500 kcal.

 

Og angående din frykt for å melde deg inn i et treningssenter/styrkeløftklubb: Som nevnt ovenfor er det ingen som bryr seg om hvordan du ser ut nå, så lenge du viser at du vil nå målet ditt. De aller aller fleste er bare glade for å kunne hjelpe deg, osv. Du snakker også om at du ikke har råd til dette, men i så fall, hør med foreldrene dine. Jeg tippe de bare er glade for å høre at sønnen deres vil få vekta på rett kjøl, og gjerne spytter inn et par kroner :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@Diskutant - det var kanskje litt lite gjennomtenkt sakt, jeg tenkte ikke mye på næringsstoffer.

 

@janovi - Jeg bor i en liten by, og om jeg melder meg på treningssenter vil jeg nok se igjen andre fra skolen min, og da kan jeg få dumme kommentarer osv. og det er jeg ikke keen på. Ikke alle har en fin holdning til sånt.

 

Takk for all engasjement!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...