Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Vanskelig å snakke med psykolog


Malways

Anbefalte innlegg

har gått til psykolog en del ganger nå grunnet (mest sannsynlig) angst og kanskje depresjon. Jeg nektet sist gang, men mamma var der uten meg. Vet ikke hva de ble enige om, men er på en måte litt redd for at hun har sagt jeg ikke kommer mer. Jeg har jo egentlig sagt selv at jeg aldri vil tilbake fordi jeg klarer ikke.

 

Jeg synes det er utrolig vanskelig å svare på spørsmål og være så ærlig til en helt fremmed person så det blir bare at jeg sier vet ikke og pynter ofte litt på sannheten. Etterpå så forteller han alltid mamma hva vi har snakket om, noe som gjør at jeg synes det er vanskelig å være ærlig. Jeg klarer rett og slett ikke å være ærlig og jeg synes bare det er utrolig stressende å være der..

 

Merker jo selv at jeg burde hatt hjelp med angsten dessuten kjenner jeg at jeg blir mer og mer deppa igjen. Er det noen som har tips til hvordan jeg skal klare å være ærlig og faktisk slappe litt mer av når jeg er der? Synes dere jeg skal forsette eller bare forsette uten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor gammel er du?

 

Forklar at du ikke vil at psykologen forteller moren din om hva dere har snakket om, så du kan føle deg tryggere på at det dere prater om er mellom dere to. Be også moren din om å back off og ikke blande seg så veldig i det og grave etter hva dere har pratet om.

 

Det kan også kanskje hjelpe å bytte psykolog. Det er ikke alle som passer alle, og ofte må man gå gjennom flere psykologer før du finner en du klaffer med og kan åpne deg mer til.

 

Sist men ikke minst; ta sjansen. Du er der for en grunn og for å kunne forbedre din livssituasjon så må du satse. No pain, no gain.

Lenke til kommentar

Jeg er 16.

Ok, men vet egentlig ikke om jeg tør å si det selv, men kanskje mamma kan si det. Han sier det ikke sånn helt grundig, men som en liten oppsumering om hva vi har snakket om.

Nja, hadde kanskje hjulpet, men i og med at jeg har hørt så mye dritt om bup er jeg redd for å få en fæl psykolog når han jeg har egentlig er veldig grei! Et annet problem er at han er dansk og jeg har litt problemer med å forstå det..

 

Men tror jeg skal prøve litt til om jeg får time, takk for svar!

Lenke til kommentar

Trodde ikke foreldrene hadde noe med dette når en person er 16, så lenge det ikke er livstruende eller personen selv vil det? Hva med å prøve å få en annen psykolog hvis du har probelmer med å forstå han du har nå?

 

Gikk selv til skolepsykolog for et par uker siden. Hjalp utrolig mye for min del, og har så og si ikke tenkt på problemene etter dette.

Lenke til kommentar

Sliter også med angst og depresjon, og har samtaler med pskyolog.

I starten var det vanskelig og være åpen om ting, og humøret mitt har blitt bedre siden jeg startet samtaler med hun. Anbefaler deg og bytte psykolog hvis du ikke skjønner hva han sier, hvis du føler at det kan gjøre det enklere.

 

Det jeg anbefaler deg og gjøre er og gå forsiktig frem, og snakke med psykologen din.

Bli kjent og da går det bedre og snakke om ting.

Snakk gjerne om hva du føler, og fortell om hverdagen din.

 

Lykke til videre!

 

Mvh, Out.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...