Gå til innhold

10 tekno-spådommer som slo helt feil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Feil! Edison var ikke annet enn en fyr som klarte å selge andres oppfinnelser, faktisk!

 

I alle fall ikke om man skal tro den her: http://theoatmeal.com/comics/tesla

 

Ganske fascinerende fyr han der Tesla! :-)

(Hvis den sida der stemmer, skal innrømme at jeg ikke har gjort særlig med research...)

Det er liten tvil om at det du liker til har om ikke rett, så iallfall langt mer rett enn hva folks oppfatning er. Eksempelvis så er det jo helt rett at Edison aldri oppfant noen lyspære. Den var forlengst oppfunnet av Warren de la Rue i 1840, men var lite brukbar. F.eks. brukte Warren de la Rue platina i lyspærene, og det er et meget sjeldent grunnstoff for å si det mildt. Det Edison oppfant, såfremt det var han og ikke en av de ansatte, var en brukbar lyspære. Bare det at det første patentet hans på lyspærer heter «Improvement in electric lights» sier jo sitt. Endret av Ernie
Lenke til kommentar

"Geniet Thomas Edison fant opp både lyspæren, filmkameraet og fonografen."FEIL!Thomas Edison tok PATENT på oppfinnelsene. Les denne for å få deg en latter og bli litt klokere: http://theoatmeal.com/comics/tesla

 

Om Edison et geni, så var det nok mer på foretninger og markedsteft enn kjemi, matematikk eller fysikk. Men han hadde en energi og drive ut av en annen verden.

 

Han hadde også en forskningslab med mange ansatte. og det han drev med der var hva vi kan kalle industriell forskning. Dvs, utvikling og videreutvikling av produkter med tanke på kommersialisering og salg.

 

Han har blitt beskrevet som sur, gretten og besk av sine samtidige. Tesla hadde et horn i sida til Edison, mye pga en lovnad Edison ikke holdt. Det gjorde at Tesla valgte å jobbe for konkurrenten Westinghouse, som satset på å kommersialisere vekselstrøm isteden for likestrøm. Noe Tesla fikk til gjennom å lage vekselstrømsgeneratoren som ble installert i Niagara falls :-)

 

General Electric er arven etter Edison. Westinghouse solgte seg ut av el-verden og kjøpte CBS, og er Viacom i dag.

 

 

Mvh

Per Gunnar Hansø

 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Tja, Tesla var flink, han fant opp mye, men endel av det som står i tegneserien er ihvertfall overdrevet, om ikke feilaktig. At Tesla hadde ett velfungerende system for trådløs elektrisitet som ingen har klart å få til siden feks? Høyst usannsynlig. Samme med at han hadde en "earthquake-machine" som kunne jevne nabolag med jorda feks.

 

AtW

Lenke til kommentar

"Ingen vil ha en datamaskin hjemme" ble faktisk ikke sagt på måten dere fremstiller det.Ken Olson mente ingen ville ha en datamaskin til å styre huset (styre dører, kraner osv). Den spådommen har ikke slått helt feil.

 

Der har han bommet stygt, i dag blir selv i boliger smarthusløsninger mere og mere vanlig og populart da det tar over styringen av lys, varme og ventilasjon med muligheter til kontroll over det hele fra en smart telefon.

 

Lenke til kommentar

Vel det med Tv kan stemme, det er færre folk som ser på tv, og bruker mindre enheter for netflix osv. Og flere folk sitter forran pc elle iPad/nettbrett. Grunnen for smart tv er for å konkurrere mot pc og telefon/nettbrett. Tror ikke at tv forsvinner neste år, men den vil veldig forsvinne eller bli ''gjennoppfunnet''.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...