Gå til innhold

Er det mulig å klone et geni, og kopien også blir et geni?


Gjest Slettet+56132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+56132

Velkommen,

 

Er det mulig å opprette en superintelligent menneskerase ved å klone dagens genier, slik at kopien også blir et geni? Da tenker jeg for eksempel om vi hadde klonet Albert Einstein (død) eller Steven Hawking (live) Eller blir bare kopien en helt ordinær gjennomsnittlig unyttig menneske?

 

Søker innspill :)

Endret av Slettet+56132
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke utenkelig at det er mulig, men det skal langt mer til enn det å kunne klone + tilgang på riktig dna. Det siste tiåret eller så har det nemlig blitt klart at genetiske egenskaper er langt mer komplisert enn tidligere antatt. To mennesker med identisk genom kan være temmelig forskjellig fordi mange egenskaper avgjøres av hvilke gener som er slått av og hvilke som er slått på. Dette feltet kalles epigenetikk. En rekke miljøfaktorer, både på fosterstadiet og senere i livet, kan føre til at gener blir slått av eller på. Du må altså ikke bare klare å lage en klone av geniet ditt, men også sørge for at det er de riktige genene i genomet hennes/hans som er aktive.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noe som er vel så viktig som riktige gener er rett oppvekst. Mange av hjernens interne sammenkoblinger, de som ofte skiller geniene fra oss andre, de dannes i de første leveårene. Og dermed vil oppvekstmiljøet, familien som det potensielle geniet vokser opp i, avgjøre om dette mennesket faktisk blir et geni eller ikke. Det å produsere genier på samlebånd er derfor ikke så "enkelt" som å klone kjente genier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...