Gå til innhold

Nedgradere fra speilrefleks til hva?


Anbefalte innlegg

Det heter BLITS, de er dårlig i kompakter.

 

Blits, blitz, Linse, eller objektiv. So what!!!

Tror de fleste forstår hva jeg mener, uten å måtte ty til retorisk hersketeknikk. :nei:

 

Ignorer kelux, han er bare sånn (les: ett stort troll som absolutt burde finne seg noe annet å gjøre enn å poste her!). Han er en umoden liten gutt som burde lære seg litt vanlig folkeskikk!

Men nok om idiotiet hans!

 

Jeg er selv på utkikk etter ett kompakt kamera, type ha-med-overalt, men samtidig som det er bedre enn de vanlige kompaktkameraene.

Har kokt det ned til enten Sony RX-100 eller Panasonic LX7.

For min del, så heller jeg mot LX7 for øyeblikket. Hvorfor?

Kort fortalt;

-separat lader (lettere å lade flere batterier, RX-100 lader bare i huset)

-24-90 f/1.4-f/2.3 (RX-100 har 28-100 f/1.8-f/4.9) - bedre vidvinkel og bedre lysstyrke er ingen uting

-60 sekunder og 1/4000 som yttergrenser på lukkertid (RX-100 har 30 sek - 1/2000)

-Bedre skjerm og hotshoe

 

Dette er i alle fall punkter som for meg gjør at jeg antageligvis vil velge LX7. At det også er ca. 1300-1400 kroner billigere enn RX-100 er heller ingen ulempe.

Det med bedre lystyrke kan du bare glemme, iallefall på vidvinkel.

RX100 slipper inn langt mere lys en LX7 på vidvinkel, og grunnen er enkel:3x større sensor.

Dette fører til langt bedre lav-lys egenskaper og mulighet for liten dybdeskarphet i favør RX100.

Da blir 2/3 blender på papiret ganske usselt i forhold til den store sensoren i RX100.

På tele stiller de derimot ganske likt på hvor mye lys som treffer sensor.

RX100 har da også fordel av større sensor i godt lys da RX100 har mye bedre bildekvalitet, spesielt detaljgrad men også dynamisk omfang i raw.

 

24 mm vidvinkel er derimot en fordel i LX7 favør, det samme er større lukkertid omfang og mulighet for elektronisk søker i blits sko.

 

Når det gjelder lading i kameraet er det omdiskutert, men personlig liker jeg det svært godt siden man kan bruke samme lader som til mobilen og kan lade i bilen.

Og om nødvendig er det bare å bestille egen lader til batteri på ebay.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg glemte vel egentlig og skrive det som er i RX100's favør, og det er selvfølgelig sensorstørrelsen og hvor bra det er i dårlig lys og høy ISO (etter hva jeg har sett på bilder i tester).

Men jeg er fortsatt ikke hellig overbevist om at det er verdt det for mitt bruk, og skulle betale 1300 kroner mer for RX100.

Jeg får fundere videre, det er ingen bråhast for meg - bare jeg har det på plass innen jul er det greit.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange takk for gode forklaringer, dere er langt over mitt nivå :)

 

Dette er i alle fall punkter som for meg gjør at jeg antageligvis vil velge LX7.

 

Hvordan er Samsung EX2F opp mot LX7? Finner ingen test så langt på EX2F.

 

Veldig mye positivt om RX100 så den må jeg nok spore opp. De andre modellene inkl. EX2F har jeg sett på. Det er imidlertid ofte vanskelig å vurdere i butikk. Typisk Elkjøp som har hatt en del av modellene stiller dem ut uten strøm og da har det liten nytteverdi.

Lenke til kommentar

Hvordan er Samsung EX2F opp mot LX7? Finner ingen test så langt på EX2F.

Det finnes flere tester av EX2F, for eksempel hos Photography blog, ellers har Akam en "Sniktitt" som ikke er noen full test, men kanskje kan være nyttig likevel.

http://www.akam.no/a...ung-ex2f/112975

 

Jeg synes LX7 er et bedre kamera totalt og det er mulighet for å sette på en ekstern søker i blitsskoen, noe EX2F mangler. Du kan imildertid fjernstyre EX2F med en Android pad eller telefon som kan hjelpe litt i noen situasjoner. EX2F har dessuten vridbar skjerm som jeg synes er nyttig og som LX7 mangler. Det jeg reagerte mest på med EX2F (i tillegg til manglende søker) var at det er litt tregere enn de fleste konkurrentene i noen situasjoenr, spesielt hvis du bruker RAW-format.

Endret av seriksen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

I denne sammenheng, kan noen forklare meg forskjellen på G15 og G1 X?

G1X har omtrent samme sensor som brukes i Canon speilreflekser, G15 har samme som sitter i S100/S110, dvs du får en sensor som er 1/5 (eller noe slikt) så stor i G15. G1X er også mye større og tyngre og har vridbar skjerm. G1X fokuserer nok litt tregere og har ikke makro, men mye bedre bildekvalitet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Men jeg er fortsatt ikke hellig overbevist om at det er verdt det for mitt bruk, og skulle betale 1300 kroner mer for RX100.
Første steg er å definere hva man trenger også kjøper man det som dekker det man trenger. Det er dårlig økonomi å kjøpe noe som gir mye for pengene men som ikke er bra nok. Da ender man enten med å kjøpe enda et kamera eller man bruker kameraet mye mindre enn man burde. På samme måte er det dårlig økonomi å kjøpe det beste hvis man ikke har noen behov for det.

 

Derfor er det viktig å vite nøyaktig hva man er ute etter før man begynner å lete etter kamera.

 

Det som er ganske unikt med RX100 er at det har meget god bildekvalitet, er raskt, gir full kontroll over instillinger og går greit ned i en middels lomme. Vil man ha alle de egenskapene så er utvalget veldig lite uansett pris. Hvis man trenger bare to eller tre av de egenskapene så er valget veldig mye større.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei, eg er i same situasjon som trådstarter, og vil gjerne ha eit kompaktkamera som tek bilete av høg kvalitet. Det må vere meir lommevenleg, slik at eg faktisk tek det i bruk. I den anledning las eg "Anbefaling: Sold kvalitet", og kom over Fujifilm FinePix X10. Eg likar retrolooken, og prisen på 3500,- er også med på å trekke opp. Men vil det vere verdt å legge ein høvding ekstra på bordet og kjøpe RX1000 til 4500 i staden?

Lenke til kommentar

Jeg er enig i at søkeren i X10 er ganske så trist; men den hadde allikevel stor nytteverdi da jeg brukte X10 på min siste ferietur.

 

Personlig synes jeg at forskjellen på X10 og RX100 har mye med filosofi å gjøre. RX100 er glatt, strømlinjet og moderne. X10 har bedre grep, manuelle knapper, og er mer tradisjonell.

 

Personlig så har jeg stor sans for X10.

Lenke til kommentar

Var å holdt i både TG-1, X10, RX100, LX-7 og såg på litt forskjellig anna, likte godt X10 og trur det er meir lommevenleg enn mange skal ha det til. Fekk ikkje prøve menyane pga batteri og dårleg tid frå mi side, men førsteinntrykk var veldig bra. Det retromessige designe synes eg var meir tilstades på bilete og video på nett, men likte det svært godt. Ikkje så tungt heller. Hos japanphoto var dette satt til 3799 ,-, same som LX-7. LX-7 har ikkje optisk søkar, men kan ta inn meir lys sånn eg forstod det, med litt lågare blendartal?

RX100 var ganske pent gjennomført, lett og endå meir lommevenleg enn X10, men kanskje litt for "Canon-isert" i design? Inspirasjon frå Canon sine produkt i alle fall, og eg synest det kjentes betre ut med X10 i handa enn RX100. Selgar i butikk har X10 sjølv og kjøpte det for 4799 for ein månad sidan, kan det bety at dette kamerat blir fasa ut med ein nyare modell i denne klassa?

Lenke til kommentar
Selgar i butikk har X10 sjølv og kjøpte det for 4799 for ein månad sidan, kan det bety at dette kamerat blir fasa ut med ein nyare modell i denne klassa?
X10 er omtrent et år gammel og mange av disse kameraene oppdateres årlig. Men at det skulle komme noen oppgradering før jul virker tvilsomt nå. Derimot har Fuji allerede lanserte et kamera med samme sensor (XF1), men mindre og med dårligere lysstyrke. Jeg ville kalt det mer en S110-konkurrent enn en X10-erstatning, men man vet aldri hvordan produsentene tenker. LX7 som du nevner har ikke optisk søker, men elektronisk kan settes i blitsskoen. LX7 har bedre lysstyrke enn X10, men mindre sensor. Endret av se#
Lenke til kommentar

Hva med Nikon 1 J2 som selges til 3500 for tiden?

 

Jeg var og så på RX-100 og fikk raskt følelsen av at det ikke var så mye mer enn et "vanlig" kompaktkamera. Tok noen bilder inne i butikken og ble ikke umiddelbart overbevist. Ser at mange har takk fantastisk bilde med det ute, men i mørke forhold er jeg redd kvaliteten blir så som så uansett (med unntak av høy oppløsning). Jeg synes også blitzen var meget spinkel/utsatt. Mulig den tåler mer en den gir inntrykk av..

 

Når det gjelder X10 er str. absolutt bærbar for min del men har synes jeg det blir litt tungvindt med manuell zoom.

Lenke til kommentar

RX100 har en lysstyrke på f/1.8 ved vidvinkel og har ved siden av dette gode ISO egenskaper. Kan du fortelle meg hvordan du stillte inn kameraet siden det ikke ga deg tilfredstillende resultat inne i en relativt godt opplyst butikk?

 

Innebyggede blitser er uansett stort sett en vits og denne brukes aldri uansett, så sant jeg "MÅ" ta bilde av kjærringa eller en kompis mens vi sitter i en bekmørk stue eller ute på brygga midt på natten. Resultatene blir uansett ikke veldig bra i slike tillfeller og bilder man tarpå en slik måte havner i den store "dokumentasjonsbildemappen" som sjelden eller aldri blir åpnet igjen og mest sannsynlig slettet innen ett år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nikon 1 er ikke et kompaktkamera, det er et systemkamera. Sony RX100 er det beste kompaktkameraet på markedet. Den har noen ulemper iforhold til andre kameraer, men er fortsatt best i sin klasse.

 

Nikon 1 vs. RX100

 

 

Jeg har nå solgt alt av mikrofiretre og skal kjøpe meg RX100 og muligens Sigma DP2 Merrill. Jeg orker ikke mer systemgreier, nå blir det RX100 for enkelheten og DP2M for ren bildekvalitet.

 

Blitstips: Fest en liten flik CTO gel forran blitsen.

 

 

Noen videoer...

 

http://www.youtube.com/watch?v=wX_lcBgYmjg

 

http://www.youtube.com/watch?v=t7QA4N5qbtg

 

Edit:

RX100 koster 4400kr. hos Pixmania :sick: med kode NOPIXMM120. Betale 4510kr. eller 500kr. mer for å få den fra Japanphoto?

Endret av kelux
Lenke til kommentar

Hva med Nikon 1 J2 som selges til 3500 for tiden?

 

...

 

Når det gjelder X10 er str. absolutt bærbar for min del men har synes jeg det blir litt tungvindt med manuell zoom.

RX100 ha bedre lysstyrke, bedre zoomområde, bedre sensor og er mye mindre enn Nikon 1 J2. Fordelen med J2 er at man kan bytte linser. Hvis det ikke er akutelt er RX100 et mye bedre kamera og klart bedre i dårlig lys.

 

Med manuell zoom mener du at man må vri på zoomringen på X10 i sedenfor en bryter på kamerahuset? Hva som er best er en smakssak. Zoomringen på linsen gir litt bedre kontroll, men krever at du holder kameraet med begge hender.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...