Gå til innhold

Medlem av Statskirken?


  

33 stemmer

  1. 1. Er du medlem av Statskirken?

    • Ja
      18
    • Nei
      15
  2. 2. Hvis du er medlem, ville du ha fortsatt som medlem om du måtte betale en kontigent på 350kr per år?

    • Ja, ville fortsatt ha vært medlem.
      5
    • Nei, dette ville jeg ikke ha betalt for.
      13
    • Ikke medlem.
      15


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Statskirken har mange passive medlemmer som neppe bryr seg så mye, men ville du fortsatt ha vært medlem om du måtte betale for det? (Prisen på 350kr er den samme som du må betale til HEF. )

 

Hadde en artig opplevelse om akkurat dette for noen måneder siden. Da meldte både jeg og min kone oss inn i HEF (Både for å støtte dem og fordi tre av våre sønner skal konfes i regi av HEF...) og vi meldte såklart inn ungene. Ingen av ungene er døpt, et par av dem har faktisk ALDRI satt sine bein i en kirke, men da vel en måned hadde gått fikk vi brev fra HEF om at tre av ungene sto i andre livssyns organisasjoner i brønnøysund registret og at de måtte meldes ut der før de kunne innmeldes i HEF... Jøss, hvem er det som har kapret dem tenkte vi, siden de ikke er døpt, men joda, du gjettet det, det var vår alles "kjære" verdens mester i medlems juks som hadde vært ute og innmeldt "medlemmer" igjen, og det til TROSS for at hverken far eller mor sto eller står oppført i kirken!!! Slå den du!! Har må de ha gått over seg i iver tenkte vi, og langt over sine mandat i hva de kan ha lov til, så vi underrettet det lokale kirke kontoret, som videre formidlet saken til høyere hold...

 

Denne saken var så spesiell at de valgte å intern granske det hele og sannheten kom på bordet, det var "sviktende" kontroll rutiner, (på godt norsk: et utstrakt bruk av medlemsjuks), som sto bak... De lovte dyrt og hellig at de ikke skulle gjøre det igjen, men nå kommer ihvertfall juletradisjonen vi har her i huset til å holdes i hevd, for hver eneste desember kommer vi til å skrive til det lokale kirke kontoret og høre om noen av oss er innmeldt i jukseklubben til jesus igjen... Ser jo ut til at det er enklere å bli kvitt AIDS enn å holde seg på utsiden av den jævla jukseklubben jo.... Før har bare jeg og kona sjekket, men nå kommer vi til å sjekke at ALLE fremdeles er UTE av den jævla klubben... Frekkhetens nådegaver har de i det minste....

 

Siden jeg allerede er i HEF er vel det svar nok på spørsmålet?

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Har selv kjedelig erfaring med statskirkens altfor lite kritiserte medlemsjuks så skjønner veldig godt den saftige frustrasjonen din her RWS, men er du sikker på at det i brevet i fra Human-Etisk Forbund ble krevet utmelding i fra annet livssynssamfunn for å kunne inngå medlemskap i HEF?

 

Dersom ungene eventuelt på tidspunktet var under 15 år så var det kanskje kun snakk om offentlig tilskuddsordning hvor man da kan registrere at man ønsker barnas "kirkeskatt"-andel går til ønsket livvsynsamfunn. Det skal litt til for å holde tungen rett i munnen her (!!), men barnet blir da ikke medlem av livssynssamfunnet. Dette er i grunn en uryddig ordning som har sitt utspring i fra DNK sin enda mer uryddige tilhørighetsordning som burde være avskaffet for lengst, men så lenge DNK kan operere med tilhørighet så er det forståelig at livsynssamfunnene utenfor DNK forsøker å bøte på dette med tilgjengelige midler.

 

Hvis det faktisk var snakk om medlemskap så synes jeg det virker veldig rart da HEFs innmeldingssider tydelig tillater dobbeltregistrerte medlemskap. Selv om dobbeltregistrerte medlemskap tillates så vil jeg likevel anta at de fleste som aktivt melder seg inn i et tros- eller livsynssamfunn ikke ønsker å være dobbeltregistrert og at det da kommer som et aldri så lite sjokk på dem som får vite at dem er registrert annetsteds!

Husker da jeg for noen år tilbake mottok et brev i fra HEF med informasjon om dobbeltregistrert medlemskap. HEF har ikke anledning til å kontrollere hvor hen de dobbeltregistrerte medlemmene står registrert så dette var da ikke presisert i brevet, selv om det ikke akkurat var vanskelig å tenke seg frem til at synderen også i mitt tilfelle sannsynligvis måtte være DNK! Hvis jeg husker riktig så ønsket HEF den gang en tilbakemelding på hvor jeg ønsket å stå og at dette hadde noe å gjøre med offentlig tilskudd også her hvor statskirken har førsterett ved dobbeltregistreringstvister med mindre livssynssamfunnet utenfor DNK kan dokumentere sin rett. Kanskje det var et slikt brev også dere mottok?

 

Forøvrig kan jeg anbefale å heller kontrollere medlemskap opp mot Brønnøysundregistrene opplysningstelefon på tlf. 75 00 75 00 og få (kostnadsfritt) tilsendt brev med informasjon om offentlig registrert medlemskap i tros-/livssynssamfunn. (Ha klart 11-sifret fødselsnummer).

Lenke til kommentar

Statskirken har mange passive medlemmer som neppe bryr seg så mye, men ville du fortsatt ha vært medlem om du måtte betale for det? (Prisen på 350kr er den samme som du må betale til HEF. )

Nei. Hadde ikke betalt for et livssyn jeg er grunnleggende uenig i det meste med. Men slik det er i dag, så er det så tungvint å melde seg ut av statskirka, at jeg ikke gidder. Men om det blir et skjema på internett hvor jeg enkelt kan melde meg ut digitalt, så gjør jeg det med glede!
Lenke til kommentar

Å melde seg ut av statskirken er lekende lett, print ut utmeldingsskjema, undertegn og send til ditt kirkekontor. Det tok ei uke før jeg fikk utmeldingsattesten.

 

Jeg gjorde dette dagen etter den kristlige konfrimasjonen min. Det var rett og slett en vinn, vinn situasjon. Familien tror jeg er kristen(fikk seff mer penger da enn borgerlig! :dribble: ) Mens jeg har gjemt utmeldingsattesten under senga.

 

Redigering: Vurderte å melde meg inn i åsatrusamfunnet, men det hadde kontigent. Det var synd fordi jeg ville bare gi de statsstøtte. Hvorfor støtte noe som bare har en gud, når du kan støtte noe som minst har fem. Og en av gudene har en dag oppkalt etter seg. Du har ikke gudsdag eller allasdad, men Torsdag!(slå den kristne eller muslimer :tease: )

Endret av Hardrocktarzan
Lenke til kommentar

Mangler valg for "Vet ikke".

 

Er aldri døpt, og har sendt utmelding to ganger.

 

Vet ikke om jeg er medlem eller ikke nå. Har trodd jeg var gått klar tidligere, men så et par år senere så kommer det et valgkort eller et eller annet brev fra menigheten likevel...

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Mangler valg for "Vet ikke".

 

Er aldri døpt, og har sendt utmelding to ganger.

 

Vet ikke om jeg er medlem eller ikke nå. Har trodd jeg var gått klar tidligere, men så et par år senere så kommer det et valgkort eller et eller annet brev fra menigheten likevel...

Skikkelig irriterende det der, at de ikke klarer å ta et nei for et nei, men frimodig melder deg inn igjen så fort de bare klarer, automatisk til og med... I alle andre henseelser må du gjøre en aktiv innsats for å bli medlem, men ikke i DNK nei, der SKAL du være medlem om du vil eller ikke... Merkelige er jo at de får fortsette med denne praksisen, i år etter år etter år... til tross for anmeldelser og hundretalls, sikkert flere tusentalls anmodninger om å la dette være... Når skal myndighetene gjøre noe med dette medlems jukset? De stiller jo faktisk verre enn SOS rasisme jo, som jo blir straffe forfulgt i hue og ræva for jukset de har bedrevet, men kirken får holde på.... En kan jo undres....
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...