Gå til innhold

Øysteins gitarskule, del 1 (PC, PS3, X360)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg kunne ønske dette eksisterte da jeg begynte å lære meg å spille gitar... Høres utrolig moro ut. Jeg regner med at man lærer en del gitarteknikker, men lærer man også noe generell musikkteori, eller går det stort sett på å følge tabs du får servert til ulike låter?

Lenke til kommentar

Artig å se at det er flere som er i samme båt, har planer om å bruke Rocksmith til det samme selv. Det mest aktuelle for min del er egentlig å spørre(uten at du nødvendigvis har svaret foreløpig) om det er bedre å investere i en standalone gitar til +- 1500,- hvis man kan være interessert i å bruke den senere, eller om bundle-gitaren også fint kan brukes utenfor spillet.

 

Og nei, jeg har nada gitarerfaring bortsett fra de mest basic grepene.

Lenke til kommentar

Lurer på litt det samme som Husam. Er det bare å spille etter en tab, eller får en samtidig servert teorien bak hvorfor ting låter bra?

 

Jeg tror ihvertfall at det var veldig nyttig for meg når jeg begynte å spille, å lære hvorfor ting låter som de gjør, hvorfor den tonen passer inn etter den andre.

 

Å bare memorisere en tab vil aldri lære deg mye om hverken å spille eller musikk generelt.

Lenke til kommentar

Lurer på litt det samme som Husam. Er det bare å spille etter en tab, eller får en samtidig servert teorien bak hvorfor ting låter bra?Jeg tror ihvertfall at det var veldig nyttig for meg når jeg begynte å spille, å lære hvorfor ting låter som de gjør, hvorfor den tonen passer inn etter den andre. Å bare memorisere en tab vil aldri lære deg mye om hverken å spille eller musikk generelt.

 

Du kan lære deg gitar-runk, og et er vel de flest folk er ute etter når de lærer seg gitar, uansett hvor bunnløst kjedelig det er.

Lenke til kommentar

Spelet har støtte for bass ja, men rett frå boksen, ikkje via DLC :) Har ikkje sjekka ut denne enno, men det ser ut til at du kan spele med både bass og nedpitcha gitar.

 

Du får opplæring i alle teknikkar etter kvart som dei blir introdusert. I tillegg har spelet ei oversikt over alle grep som er brukt i spelet.

 

Takk for innspel, skal gå inn på dei i neste bloggoppdatering :)

Lenke til kommentar

Kjøpte spillet på onsdag! :) Synes det er skikkelig stilig.. dessverre så har jeg ikke noe bra "anlegg" å spille på, så det er litt dumt, og jeg har den eldste Xbox-en, så jeg får ikke kjørt lyden "optimalt" ..

 

Håper veldig på mange DLC låter /album.. Kunne svært gjerne ha tenkt meg noe mer Metal og Rock!! \m/

Lenke til kommentar

Er dette noe for en som ikke har vært borti en gitar før, men er ganske nysgjerrig på det, og kunne tenke seg å lære seg litt?

 

Tror dette er ett ekstremt bra alternativ til hvis du ikke har tid til å ta gitartimer eller lignende.. Spillet er visst midt i blinken for nybegynnere, men kan bli litt for lett for personer som allerede kan å spille gitar.

 

Kommer nok til å kjøpe dette og er selv helt uten gitar erfaringer.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Junior på 12 har akkurat begynt på gitarkurs og ved en tilfeldighet på fredag var jeg innom Sound1 (Marois Musikk) i Harstad for å kjøpe en pakke med plekter til poden.

 

Men av en eller merkelig grunn gikk jeg ut med: http://www.sound1.com/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=7550 pluss en 50 watts forsterker, gitarstativ og et stort smil om munnen.

Har definitivt ikke musikalske anlegg og jeg spiller ingen instrument fra før. Gikk på et gitar kurs i 1988, men husker ingenting.

 

Så etter en lang kjøretur innom alle byens butikker som jeg kunne tenke meg hadde Rocksmith (takk Chlas Olson) så sitter jeg her på rommet og presser ut mine første toner fra gitaren.

 

For en som er på nivået før nybegynner så er Rocksmith genialt. Har lært mer på to kvelder enn jeg trodde var mulig.

 

Vil nok aldri bli noen Steve Vai eller Satriani, men dersom jeg kommer dit at jeg kan spille noen enkle låter og ha det gøy så er jeg veldig fornøyd.

 

For øvrig takk til Øystein for en god blogg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...