Gå til innhold

[Løst] Forskjellen på Office for Mac og Windows


M4ds

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om du har nyeste versjonen av Office på Mac, så ligner dette veldig på Windows-versjonen. Eneste forskjellen jeg har opplevd er at den jeg har på Mac'en ikke virker like stabil, og er litt treigere. Lurer også på om dokumentet kan bli seende ut annerledes på windows-maskinen enn på mac'en.

 

Ellers tror jeg at filtypene du kan lagre i er de samme, om ikke så kan du velge en vennligere filtype (.doc og .docx?) når du lagrer, så jeg ser virkelig ikke at dette skal bli noe problem.

 

http://bildr.no/image/1271502.jpeg

 

-Sunny

Lenke til kommentar

Har selv ikke opplevd noen forskjeller på Office for Mac kontra Windows, bortsett fra utseendet. Virker som at læreren rett og slett ikke vet hvor ting befinner seg på Office for Mac og derfor vil at du skal ha Windows for å gjøre ting lettere.

Vel, i 2008-versjonen av Office for Mac var støtta for Visual Basic fjerna, so læraren veit noko. I 2011-versjonen kom dog VB-støtta attende, so om ein nytter den er det sikkert ikkje noko problem. (Sjå t.d. http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Office_for_Mac_2011)
Lenke til kommentar

Jobber selv for Microsoft med support på Office - både Mac og Windows. Det er ganske store forskjeller mellom de to programpakkene. Kanskje ikke like synlig for brukere, men forskjeller er det uten tvil. Noe går på hvor man finner enkelte funksjoner, hvordan funksjonene fungerer og om funksjonene finnes i det hele tatt.

 

Det er to forskjellige utviklingsteam på de to forskjellige pakkene, og det er en god del begrensninger for utvikling på Mac som man ikke har på Windows-plattformen.

 

Spesielt synlig er dette i Outlook 2011 der man ikke kan bruke korrekturen i Word til å rette mailer man skriver. Dette fordi utviklerne måtte velge om de skulle ha korrektur (Word) eller mulighet for synkronisering (Safari/iTunes). Da de ikke kunne velge begge grunnet begrensninger valgte de å gå for synkronisering da de anså det som viktigst. De fleste vil uansett bruke ordlisten som finnes i OS X - bare synd Apple ikke har noen norsk ordliste i operativsystemet.

 

Misforstå meg rett - Office Mac er knallbra, men det er en god del forskjeller i forhold til Office for Windows.

Endret av Nuffern
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Dama har akkurat kjøpt mac til 5 år på skolebenken. Ser det er flere typer office pakker, så litt usikker her. Er noen med abonnement og noen uten?

 

Har kikket på den gule pakken som heter "Microsoft Office Mac Home& Student 2011". Er dette det beste alternativet for mac?

 

Sorry om jeg kapret tråden litt, men ser den er avsluttet uansett :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...