Gå til innhold

Søke på nyutlyst stilling som er identisk til en jeg var på intervju for og ikke fikk?


Anbefalte innlegg

Jeg ble nettopp ferdig med sivilingeniørutdanningen min, og har pr. dags dato ikke funnet meg en jobb.

 

Jeg har vært på 3 jobbintervjuer for noenlunde relevante/passende stillinger. To av de har jeg fått tilbakemelding på at jeg ikke har fått, den tredje venter jeg på tilbakemelding på.

 

 

Jeg var på et jobbintervju i sommer, for en jobb som skulle passe veldig bra til utdannelsen min, en ingeniørstilling i et stort industrikonsern. Jeg følte at jobbintervjuet fortonet seg bra, uten flauser eller pinlige øyeblikk og jeg forlot det hele med en god følelse. Uansett, noen dager etter intervjuet fikk jeg mail om at noen andre hadde fått jobben.

 

Nå viser det seg at det samme firmaet utlyser en identisk stilling på nytt, og ikke nok med det - kontaktpersonen er den samme som hXn jeg var på intervju hos. Jeg spør meg selv om det nytter å søke på denne stillingen? Ville hXn ha kontaktet meg og skrevet noe alá "Nå har vi enda en stilling som den du var på intervju for, og vi vil tilby den til deg. Kan du begynne på mandag?" om jeg var aktuell? Det virker jo som om de heller vil ha en ny langvarig intervjuprosess enn meg!?

 

 

Jeg venter på tilbakemelding på en stilling jeg var på intervju for, en ingeniørstilling i et stadig voksende ingeniør/rådgivningsselskap. Også dette intervjuet følte jeg gikk bra, at vi kom godt overens og så videre. De har også utlyst en ny stilling med identisk stillingsbeskrivelse og den samme kontaktpersonen som intervjuet meg. Og jeg venter som sagt på tilbakemelding fra denne personen som har utlyst en stilling identisk til den jeg søkte på.. Bør jeg kontakte denne personen og spørre hva som skjer, og hvordan kan jeg isafall gjøre det på en "profesjonell" måte?

Endret av NothingForever
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med mindre du blir headhuntet er det sjeldent arbeidsgiver tar kontakt med tidligere søkere. Jeg ville absolutt ha søkt igjen, du trenger ikke være redd for å virke desperat eller noe sånt. Det verste som skjer er at de ikke kaller deg inn på intervju denne gangen, dersom de vet at de ikke vil ha deg.

 

Kan jeg spørre hva slags ingeniør du er? Trodde det var rimelig lett å få jobb som sivinlingeniør nå, jeg?

Lenke til kommentar

Det er jo tross alt to måneder siden det intervjuet (hvor jeg fikk mail noen få dager senere at jeg ikke fikk jobben). Kanskje de sletter kontaktinfo etter en viss tid av personvernhensyn? Jeg skal hvertfall søke på nytt igjen, men det er håpløs lang søknadsfrist. Når fristen nå er halvveis ut i oktober, så kan det jo bli november før jeg faktisk får begynt å jobbe - om jeg i det hele tatt får jobben..

 

Nøyaktig hva jeg er vil jeg ikke si av hensyn til ønsket om å være anonym på nettet, men det er i "periferien av olje".. Tydeligvis litt for langt unna olje til å bli headhuntet av oljebransjen.. :p

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...