Gå til innhold

Test av Asus G55VW med bilder


Anbefalte innlegg

Disclaimer: Dette er mine personlige erfaringer med Asus G55VW, og testen er skrevet rundt det jeg legger vekt på. Skulle du lure på noe, så er det bare å spørre.

 

 

Spesifikasjoner:

 

• GeForce GTX660M

• Ivy Bridge 2,3GHz

• 8Gb RAM

• 500GB HDD (byttet med Samsung 830 Series Basic 256GB SSD)

• Full-HD oppløsning, 1920x1080

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u1i5.jpg

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u1ed.jpg

 

 

 

Det har vært mye skrevet om denne pc’en på forumet i det siste, ikke minst da komplett.no hadde tilbud på 15-tommerene i Asus’ G-serie, som var da jeg kjøpte min G55VW. Blant andre «spill-bærbare» er denne ikke den kraftigste, men kraft er ikke alt. Denne Asusen har veldig god kjøling, er alltid kald på håndleddet, og den bråker svært lite.

 

 

Byggekvalitet

 

Maskinen er godt skrudd sammen, det er ingen steder der det knirker. Det eneste som skuffer litt er skuffen til DVD-spilleren, som virker litt løs og gir etter for trykk.

 

G55VW er dekket av forskjellige materialer. På utsiden er det et hardt gummimateriale som lett tar til seg fingeravtrykk, men som er behagelig å holde. Området under tastaturet er belagt med et mykere gummimateriale som er veldig behagelig å hvile håndleddene på. Rundt tastene er det det metall, og over tastaturet er det en ru høytalerplate i metall.

 

Det er et Republic of Gamers (RoG)-merke under ASUS-logoen bak på skjermen, og et lite RoG-merke på håndflaten til høyre. Det følger også med noen klistremerker som er festet på håndleddsstøtten, men disse kan lett fjernes. Det er også lagt ved noen RoG-klistremerker i forskjellig størrelse. Personlig likte ikke jeg disse så mye at jeg følte for å bruke dem, men det er en mulighet for dem som liker å personliggjøre sin bærbare.

 

Min forrige pc var Multicom KHLB2, som var en god pc, men klart mindre godt sammensatt enn Asus G55VW. Dette føles som en solid maskin.

 

G55VW er en rimelig stor 15-tommer, både tykk og vid/dyp, men ser man etter en slik pc er man vel inneforstått med at man ikke kan forvente ultrabook-størrelse.

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u1k8.jpg

 

 

Tastatur

 

Tastaturet er i chiplet-stil, med bakgrunnsbelysning og num-pad til høyre. Til tross for at num-pad’en føles som om den er presset inn, med ekstra smale taster, er piltastene i ok størrelse. De kunne imidlertid vært litt lengre unna de andre tastene. Enn så lenge trykker jeg konsekvent på høyretasten når jeg vil trykke på 0-tasten av innlært vane. F og J-tastene har en liten forhøyelse, og W-tasten har en liten prikk som står opp, noe som er en fint touch.

 

Det er ingen store overraskelser av knapper, i tillegg til alle vanlige taster er det også funksjonskombinasjoner for F1-F12 og noen andre knapper. Funksjonsknappen er i venstre hjørne, til høyre for control, slik et burde være. Det er et velkomment tillegg med fn + «numpad return» for kalkulator, noe jeg faktisk bruker en del.

 

Tastaturet er godt å skrive på, det er litt reisevei for tastene, og de er ikke for myke, noe som jeg opplever mange andre tastaturer som. Dette gjør skriveopplevelsen svært positiv for min del. Ved rask skriving hender det av og til at jeg misser en tast. Hvorvidt det er min skriving eller tastaturet sitt sensitivitetsnivå som er skyld i dette skal være usagt.

 

Om noe er negativt, så er det at fonten på tastaturet er... annerledes. Uten helt å kunne sette fingeren på hva det er, så ser i hvert fall jeg lett at det ser annerledes ut. Sannsynligvis har Asus her prøvd å imitere Apple nærmest mulig, der det er enkel (seriff-fri) font og bokstavene står midt på tastene. Kanskje er det så enkelt som at bokstavene står i lett kursiv. Uansett, dette er en liten ting, men noe jeg merket med en gang jeg så tastaturet.

 

Det er kun to taster utenom tastaturet, det er av/på knappen og RoG-knappen. RoG-knappen veksler mellom de forskjellige strømmodusene, noe som er helt ok for min del. Det er i hvert fall en bonus at det ikke er flere knapper, siden jeg sjelden bruker disse (og softwaren som kreves for å holde dem i gang) uansett.

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u1g2.jpg

 

 

Tilkoblingsmuligheter

 

Her er det bare fryd og gammen, det er hele fire USB 3.0-porter, noe som er svært velkomment, da jeg lett bruker to-tre av disse til daglig. Det er også noen video-porter, som jeg ærlig talt aldri bruker. Det er også egen inngang til hhv. mikrofon og hodetelefoner, som kan være både positivt og negativt, alt etter hva man er vant til. Personlig ville jeg gjerne hatt i pose og sekk, slik at jeg kunne brukt headsettet jeg bruker til telefonen på pc’en også (en inngang til både mikrofon og hodetelefoner).

 

 

Lys og lyd

 

Det er bakgrunnsbelysning i tastaturet, og det er akkurat så enkelt som jeg behøver det; det er kun hvitt lys, og det er tre styrkegrader, der det sterkeste kan sees selv i et lyst rom. Foran på pc’en er det noen lys som viser når Caps Lock er aktivert osv., men disse kan i hvert fall ikke jeg se uten å bøye meg ned for å se etter. Det er heller ikke lett å se hvilket lys som korresponderer til hvilken funksjon, så for min del kunne de droppet disse helt.

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u0r0.jpg

 

Skjermen er ganske lys, selv på laveste lysstyrke.

 

Den innebygde mikrofonen og kameraet fungerer fint, men til vanlig bruk vil jeg sterkt anbefale egen mikrofon, da den innebygde plukker opp litt av pc’ens lyd, og tastelyder.

 

Lyden er både og. Det positive er at høytalerne tåler høy lyd uten å få metallisk lyd, og det er en subwoofer som gir litt ekstra trykk. Det negative er at jeg fant det enklere å bare deaktivere subwooferen enn å prøve å få en grei lyd til genrelt bruk. Til actionfilmer var den veldig fin, men det ble litt i heftigste laget for youtube ol.

 

 

Edit 21/07/12: Etter litt fikling har jeg kommet til at problemet med subwooferen er at den ikke justeres med windows-lyden. Dvs. at den har en annen lyd-innstilling. Dette gjør at man vil oppleve lydbildet helt annerledes med lyden på maks ift. lyden på minimum, fordi lyden fra subwooferen står på samme nivå, mens "treble" blir justert med lyden på windows... hvis det gir mening.

 

 

Demontering/oppgradering

 

Som nevnt øverst har jeg byttet ut harddisken med en SSD. Dette var veldig enkelt, selv for meg som aldri har gjort dette før. Det er et lokk under pc’en som kan åpnes med to skruer. Harddisken er festet med to skruer, og sporet harddisken er festet til med fire skruer til. Alle er Phillipsskruer (kryss) av liten størrelse. Det er tilsammen fire spor med RAM på maskinen. To av dem er svært vanskelige å komme til (og du må bryte garantien for å komme til dem), og to er lett tilgjengelige. Heldigvis er de to som er rett under lokket under pc’en tomme, noe som gjør det svært lett å oppgradere RAM’en.

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u10t.jpg

 

Sammenliknet med G75VW, 17-tommeren av denne pc’en, er det ikke mulig å komme til viftene som kjøler ned pc’en, noe som er litt surt. Etter noen år er det greit å kunne fjerne så mye støv som mulig, men det kan vise seg vanskelig med G55VW.

 

 

Forhåndsinstallerte programmer

 

Jeg avinstallerte rundt 40 (!) programmer før jeg var fornøyd. Ikke alle disse er helt ubrukelige, det fulgte blant annet med World of Goo og Plants vs. Zombies, men du må nok sette av en stund til å få bort disse programmene.

 

 

Skjerm

 

Skjermen er en ganske vanlig 1920x1080, 15,6 tommer, LED-belyst TN-panel. Sammenliknet med min forrige pc, som hadde eksakt samme type skjerm, er innsynsvinklene litt bedre, spesielt horisontalt. Til tross for at det er noe fargeendring vertikalt, er området der det er ingen endring ganske stort. På min forrige pc, kunne jeg senke hodet og se andre farger i fotografier osv., det er ikke tilfellet her.

 

Laget foran skjermen er matt, og når jeg sier matt, så mener jeg ikke matt som Apple mener dere MBP Retina er, men ordentlig matt. Med lys eller sola i bakgrunnen er det ingen rene refleksjoner, men kun et diffust område som kan merkes. Jeg kan heller ikke se snurten av meg selv i skjermen. Alt i alt er skjermen meget godt, til tross for at det er et TN-panel.

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u1c8.jpg

 

 

Batteri

 

Jeg har ikke testet batteritiden, det har du sikkert lest på notebookcheck.net uansett. Ting som ikke kommer så godt frem der og i andre tester, er at det er noen valg jeg setter pris på, men også noen rare valg.

 

Det negative er at batteriet er festet under på en måte som gjør at hvis du tar det ut, vil pc’en stå skjevt. Det er nemlig en «støtteknott» festet i batteriet. I tillegg er batteriet kun fjernbart underifra. På min forrige bærbare (og mange andre) kan man med en hånd fjerne batteriet bak skjermen. Dette er ikke mulig her.

 

Det positive er i mine øyne at det ikke er strømstyring akrivert i skjermkortet. Dette høres kanskje litt rart ut (notebookcheck syntes i hvert fall det var negativt), men for min del er dette ypperlig. Problemet med strømstyring er at det er ingen metode (som jeg vet om i hvert fall) som kan styre for hvilke programmer skjermkortet skal aktiveres for. Dermed kan man sitte med AutoCAD som kjøres av det integrerte skjermkortet istedenfor GTX660M for eksempel. I praksis kan dette bety at man av og til får lavere ytelse fordi pc’en skal «spare» energi. Dette er ikke viktig i det hele tatt for meg, og jeg er glad for at denne funksjonen er deaktivert fra produsent.

 

 

Ytelse

 

G55VW har tatt alle spillene jeg har testet på maks oppløsning med maks AA uten problemer. Hittil har jeg spilt Crysis, Team Fortress 2, ARMA 2 og Portal 2, og det er rett og slett nydelig å se på.

 

 

Bråk/varme

 

En av de tingene man tenker på når man ser G55VW er at den har et enormt kjølesystem. Her er det nesten bare positive ting å si. Den er konstant kald på håndleddshvileren, selv etter lengre spillesesjoner, og blir ikke varm noe sted man naturlig ville tatt på den i vanlig bruk. I tillegg er vifta svært stillegående med tanke på at dette er en kraftig pc. Det betyr at man hører den såvidt ved vanlig bruk (jeg får ikke skrudd av viftene helt i «kontormodus» selvom jeg har lest at dette skal være mulig). Viftene er ganske stillegående også ved kraftig belastning, og ved et par anledninger da jeg syntes pc’en bråket mer enn vanlig har det vist seg å være hhv. støvsugeren i etasjen over og vifta på badet i andre enden av leiligheten. Ikke akkurat en bråkmaker, med andre ord.

 

Det er imidlertid en ting som jeg synes var litt leit. Når man ser bak på pc’en ser det ut som om det er to store hull slik at viftene skal blåse ut varme. Det er bare halvveis sant. Den ene siden er nesten kun plast, og ikke hull. Dette skuffet meg litt, selvom det i praksis har lite å si.

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u1o2.jpg

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u1m1.jpg

 

 

Strømadapteren er vel den varmeste delen av pc’en, og den er av rimelig voksen størrelse også.

 

brukertest_asus_g55vw_by_pkginc-d57u16i.jpg

 

 

Konklusjon

 

Alt i alt er jeg meget fornøyd med Asus G55VW. Den klarer dagens spill fint, og gjør dette uten å bråke eller produsere merkbar varme. Skjermen og høytalerne er begge gode, og tastaturet er behagelig å bruke. Dette er i det hele tatt en pc som liker å bli brukt, og som får deg til å like å bruke den.

Endret av pkg_inc
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...